Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Μακροχώρι – Αμπελωνιακός 3-1

DSCN4307

 

Στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις επέστρεψε η ομάδα της Ένωσης, που επικράτησε σήμερα (19/1) στο Δημοτικό Γήπεδο του Μακροχωρίου του Αμπελωνιακού και έφτασε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, ισόβαθμη με τα Λευκάδια. Η ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη ήταν αποτελεσματική και παρά το μέτριο ξεκίνημα της στον αγώνα, κατάφερε να επικρατήσει της σκληροτράχηλης ομάδας από τη Θεσσαλία, που πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις για το αποτέλεσμα.

Στα αξιοσημείωτα της σημερινής αναμέτρησης, η μεγαλύτερη προσέλευση του κόσμου σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, καθώς περισσότεροι από 200 φίλοι της ομάδας έδωσαν το παρόν στη σκεπαστή κερκίδα. Το…κερασάκι στην τούρτα ήταν, εκτός της σημαντικής νίκης, το εντυπωσιακό ντεμπούτο του Μάκη Σπανού, ο οποίος στην πρώτη του ουσιαστικά επαφή με τη μπάλα έστειλε τη μπάλα…συστημένη στην εστία του Αλέξανδρου Τρούκη, τέρμα που φέρει την υπογραφή του έμπειρου επιθετικού.

Από την άλλη πλευρά, ο Αμπελωνιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση και προσπάθησε να αιφνιδιάσει του Ημαθιώτες. Ο Δημήτρης Καπετανόπουλος εμφανίστηκε αρκετά διαβασμένος, ενώ είναι φανερό πως σταδιακά περνά τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα από τη βόρεια Θεσσαλία. Με μοιραίο παίκτη τον Κακαβίτση που δεν κατάφερε να σκοράρει στις ευκαιρίες που του0 δόθηκαν αλλά και την ολιγωρία της άμυνας σε δύο περιπτώσεις στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, βγήκαν από τα αποδυτήρια για την επανάληψη, με δύο γκολ στην…πλάτη.

Ο Λεωνίδας Μπίλης επέλεξε σήμερα το 4-3-3, δίνοντας επιθετική πνοή στην ομάδα του και με τη χρησιμοποίηση του Δημήτρη Βούλγαρη στην κορυφή, κέρδισε σε ύψος απέναντι στην αμυντική γραμμή του Αμπελωνιακού. Σημαντικό στοιχείο της αναμέτρησης και η τύχη, που έλειψε από τους “πράσινους” ειδικά στα τελευταία 15 λεπτά, όταν και οι γηπεδούχοι θεώρησαν πως το παιχνίδι κρίθηκε.

Το “φλας” του αγώνα

22′  Κίνηση του Κακαβίτση στον κενό, σουτ με δύναμη η μπάλα άουτ.

29′ Σέντρα του Κόκκινου, η μπάλα φτάνει στον Κομισόπουλο πάσα στον Κακαβίτση και ο τελευταίος στέλνει τη μπάλα άουτ.

41′ ΓΚΟΛ! Πολύ ωραία κάθετη πάσα του Τζεϊρανίδη στον Αντώνη Ηλιάδη, ψύχραιμο πλασέ του τελευταίου και 1-0

45+1′ ΓΚΟΛ! Εξαιρετική συνεργασία Ελευθεριάδη – Καφέ, πλασέ  του τελευταίου στην κίνηση, διπλασιάζει τα τέρματα για την ομάδα του (2-0).

50′ Ένα-δύο Τσακαλίδη – Καφέ, ο επιθετικός της Ένωσης βγαίνει απέναντι στον Τρούκη, η μπάλα άουτ.

51′ Εκτέλεση κόρνερ του Μεζίνι, η μπάλα παίρνει περίεργη τροχιά αλλά ο Σταματέλος απομάκρυνε έγκαιρα

69′ ΓΚΟΛ! Εντυπωσιακό κοντρόλ και σουτ του Σπανού λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα στα δίχτυα του Τρούκη (3-0)

82′ ΓΚΟΛ! Ο Γκαμπέτας βγάζει τον Κόκκινο τετ-α-τετ, ο οποίος με διπλή προσπάθεια κατάφερε να μειώσει σε 3-1

87′ Πέναλτι για τον Αμπελωνιακό σε χέρι του Συμεωνίδη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κακαβίτσης αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Πασχαλίδης δεν κατάφερε να νικήσει τον Σταματέλο.

Το δια ταύτα

Η νίκη του Μακροχωρίου φέρνει την ομάδα της Ημαθίας στην 3η θέση βαθμολογικά, μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρώτου γύρου. Απέχει έξι βαθμούς από την κορυφή και έχοντας το πλεονέκτημα να υποδέχεται στον δεύτερο γύρο όλες τις ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το…θαύμα για τους “ασπρόμαυρους”. Ωστόσο, όπως έχει πει επανειλλημένως ο τεχνικός των γηπεδούχων, Λεωνίδας Μπίλης αυτό προϋποθέτει πολλούς παράγοντες και εκ των πραγμάτων θα αποτελέσει ένα μικρό θαύμα για την ομάδα της Ημαθίας. Από την άλλη πλευρά, το σύνολο του Δημήτρη Καπετανόπουλου φαντάζει καταδικασμένο όσον αφορά την υπόθεση παραμονή, εντούτοις σε έναν τέτοιο όμιλο κανείς δεν μπορεί να προδικάσει οτιδήποτε. Κριτήριο για τους “πράσινους” τα εντός έδρας ματς και αν καταφέρουν να εκμεταλλευτούν την έδρα, τίποτα δεν αποκλείεται.

Συνθέσεις

Μακροχώρι : Σταματέλος, Ηλιάδης Γ., Συμεωνίδης, Τζεϊρανίδης, Σαλέπης, Ελευθεριάδης, Ηλιάδης Α., Γεωργίου (86΄Μπλούκας), Βούλγαρης (68΄Μαυριδόγλου), Τσακαλίδης (63΄Σπανός), Καφές.

Αμπελωνιακός : Τρούκης, Μαυρίδης, Τζιαρτζιάνης, Πολύζος (80’ Βούκιας), Πασχαλίδης, Κούρο (46’ Μεζίνι), Κομισόπουλος (70’ Παπανδρέου), Γκαμπέτας, Κακαβίτσης, Αλεξανδρής, Κόκκινος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected