Κατηγορίες
Basket

Απολαύστε τα πιο απίθανα buzzer beater στον κόσμο! (vid)

buzzer_planinicΟ Ζόραν Πλάνινιτς το έχει ξανακάνει. Και εκτός από αυτόν κι άλλοι έχουν βάλει τέτοια απίθανα καλάθια. Δείτε λοιπόν τα καλύτερα buzzer-beater που τρέλαναν κόσμο!

Το ξέρατε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ζόραν Πλάνινιτς σκοράρει από το άλλο μισό του γηπέδου. Το είχε κάνει στο ΝΒΑ. Εκτός βέβαια από τον Κροάτη γκαρντ υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που έχουν σημειώσει τέτοια απίθανα καλάθια, αφήνοντας τους πάντες με το στόμα ανοιχτό.

Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ το έχει θέσει καλύτερα από τον καθένα: “δεν υπάρχει κάτι πιο συναρπαστικό στα σπορ, από τα τελευταία δευτερόλεπτα ενός αγώνα μπασκετ”. Έστω κι αν υπήρχε ένας που δεν είχε πιστέψει τον “Σερ” οφείλει να το κάνει μετά το απίθανο φινάλε του αγώνα μεταξύ του Μιλάνο και της Εφές.

Το “απίθανο” ξαφνικά γίνεται “λίγο”. Οι λέξεις χάνουν το νόημα τους. Μόνο η εικόνα μπορεί να αποτυπώσει πλήρως το μεγαλείο μιας στιγμής:

Το αξιοσημείωτο, ωστόσο, είναι ότι ο Κροάτης πλέι-μέικερ το έχει ΞΑΚΑΝΕΙ! Βέβαια δεν ήταν λήξη αγώνα, αλλά περιόδου, ωστόσο είναι το ίδιο εντυπωσιακό.

Δείτε το:

Ειδικά φέτος στην Euroleague έχουμε δει πάρα πολλά ματς να κρίνονται στο τελευταίο σουτ. Αυτό του Σιμόν, αυτό του Γκρέιτζερ, του Βιτζιάνο που είχε πληρώσει με το ίδιο νόμισμα στη Μάλαγα και και και…

Θυμηθείτε τα εδώ:

Μιλάμε, άλλωστε, για την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, στην οποία έχουμε δει απίστευτα πράγματα. Ιδού λοιπόν και μερικά από τα ιστορικά νικητήρια σουτ. Προφανώς και είναι μέσα το καλάθι του Πρίντεζη, το ιστορικό τρίποντο του Σαρπ που έστειλε τη Μακάμπι στο φάιναλ-φορ και τη Ζαλγκίρις στο καναβάτσο…

Βέβαια, το τρίποντο του Πλάνινιτς είχε πολύ μεγαλύτερο βαθμό δυναμικότητας. Για αυτό και το τρίποντο του Σλούκα απέναντι στη Γαλατάσαραϊ (είχε στείλει το ματς στην παράταση) οφείλει να έχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία:

Στα γυμνασιακά και κολεγιακά πρωταθλήματα της Αμερικής σημειώνονται τα πιο απίθανα νικητήρια σουτ.

Ή αυτό…



Ή και πάλι αυτό:


Ή αυτό το ακόμη πιο αναπάντεχα


Ή αυτό το ακόμη πιο μακρινό


Ή αυτό το ακόμη πιο σουρεαλιστικό (λόγω ηλικίας)


Δείτε ακόμη:
Το τρίποντο προσευχή του Καλίντ Ελ Αμίν


Tα πιο μακρινά buzzer-beaters στην ιστορία του ΝΒΑ:


Το σουτ που κατέχει το ρεκόρ (το πιο μακρινό)


Το εκπληκτικά δύσκολο νικητήριο σουτ του Ντέβιν Χάρις από το κέντρο


Το κλέψιμο και το τρίποντο του Ρασίντ Ουάλας από το… σπίτι του


Απίθανη απάντηση από τον Ταϊρέκ Έβανς


Και λίγη… μαγεία (Μάτζικ Τζόνσον)


Ιστορικά βέβαια το κορυφαίο μακρινό σουτ ανήκει στον Τζέρι Ουέστ


Αν και την πρώτη θέση στην καρδιά μας θα έχει πάντα αυτό


*sport24.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected