Κατηγορίες
Basket

Εθνική Ελλάδας Μπάσκετ – Οριστικά στο Μουντομπάσκετ!

pegasus_LARGE_t_1041_105477085Ότι δεν καταφέραμε αγωνιστικά, το πετύχαμε μέσω της wild card, καθώς η FIBA μας έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε στην διοργάνωση που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι (30/8-14/9) στην Ισπανία.

Η Ελλάδα είχε έναν από τους πληρέστερους φακέλους, πληρούσε το οικονομικό κριτήριο, ενώ είχε ως ατού το γεγονός ότι δεν είχε χρειαστεί ποτέ ξανά να βρεθεί στην ίδια θέση, σε αντίθεση με άλλες χώρες… Είναι σαφές βεβαίως πως η ΕΟΚ και προσωπικά ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αισθάνονται δικαιωμένοι για την απόφασή τους να κυνηγήσουν μέχρι τέλους την υπόθεση, παρότι η ελληνική υποψηφιότητα έμοιαζε να είναι αουτσάιντερ στο ξεκίνημα της υπόθεσης…

Πέραν της Ελλάδας, wild cards πήραν η Τουρκία, η Βραζιλία, ενώ η μεγάλη έκπληξη ακούει στο όνομα Φινλανδία. Πρόκειται για την ομάδα που έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ και που προφανώς πληρούσε την οικονομική προϋπόθεση.

Για την Φινλανδία, πέραν των χρημάτων, μέτρησε προφανώς και η βελτίωση που έχουν παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας ανταγωνιστικές ομάδες χρόνο με το χρόνο… Αντίθετα, εκτός Μουντομπάσκετ έμειναν μεγαθήρια, όπως η Κίνα, η Ρωσία, η Ιταλία, η Γερμανία και αρκετές ακόμη.

Η δεύτερη έκπληξη από τη FIBA, είναι ότι επέλεξε τελικά να δώσει τρεις «ελευθέρας» στην Ευρώπη κι όχι δύο όπως είχε εκτιμηθεί αρχικά. Μάλιστα η επίσημη ανακοίνωση έγινε πρώτα μέσω του επίσημου twitter της FIBA και στη συνέχεια υπήρξαν οι σχετικές ανακοινώσεις από τον Ντέιβιντ Μπάουμαν.

Η κλήρωση πλέον του Μουντομπάσκετ θα διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα (3/2) και σ’ αυτήν βεβαίως θα συμπεριληφθεί και το όνομα της ελληνικής ομάδας που μετά την απόφαση αυτή «γλιτώνει» και τα προκριματικά για το Ευρωμπάσκετ του 2015…

Την Ελληνική Ομοσπονδία εκπροσώπησε στη Βαρκελώνη ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Τσαγκρώνης. Με την επιστροφή τους στην Ελλάδα ξεκινάει η διαδικασία για την ανεύρεση του νέου προπονητή, με τον Παναγιώτη Γιαννάκη να προβάλει πρώτο φαβορί τη δεδομένη χρονική στιγμή. Στα υπόψη βρίσκεται πάντα και ο Φώτης Κατσικάρης.

*sentragoal.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected