Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

ΦΑΣ Νάουσα – Τρίκαλα 0-0

DSCN5918

Σε ένα παιχνίδι που ο πρωταγωνιστής ήταν ο…αγωνιστικός χώρος, ΦΑΣ Νάουσα και Τρίκαλα ήρθαν ισόπαλοι 0-0, ένα αποτέλεσμα που δεν βόλεψε καμία από τις δύο ομάδες. Οι “κυανόλευκοι” μπορεί να σκαρφάλωσαν μία θέση στον βαθμολογικό πίνακα ξεπερνώντας τον Μαχητή Τερψιθέας που ηττήθηκε στη Χαλκίδα, με νίκη ωστόσο ήταν εξαιρετική ευκαιρία σήμερα να ξεφύγουν τέσσερις βαθμούς από την γραμμή υποβιβασμού. Από την άλλη πλευρά, το συγκρότημα του Τίμου Καβακά αποχαιρέτησε την υπόθεση τίτλος, ενώ θα πρέπει να στοχεύει πλέον σε σύντομη συγκομιδή βαθμών για να μην μπλέξει σε περιπέτειες.

Η εικόνα της κερκίδας και το απρόοπτο

Για ένα ακόμη εντός έδρας παιχνίδι του ΦΑΣ, η διοίκηση της ομάδας όρισε την τιμή του εισιτηρίου στα 5 ευρώ. Ωστόσο οι φίλαθλοι που βρέθηκαν σήμερα στο ΔΑΚ δεν ξεπερνούσαν τους 300, παρά το γεγονός πως το παιχνίδι με τα Τρίκαλα ήταν μεγάλης βαθμολογικής σημασίας.

Η αποστολή των Τρικάλων κατέφθασε στη 13.00 περίπου στη Νάουσα και στις 14.10 κατέφτασε το διαιτητικό τρίο από την Καστοριά.

Ιδιαίτερα άτυχος για τους γηπεδούχους στάθηκε ο Σάκης Παπατάνος, ο οποίος δοκίμασε το πόδι του στην προθέρμανση, αλλά ένιωσε ενοχλήσεις και ο Βασίλης Αργυρίου άλλαξε τελευταία στιγμή τα σχέδια του, επιλέγοντας τον Δημήτρη Τασιώνα στο αρχικό σχήμα, τοποθετώντας τον Δήμο Συμπεθέρη ως μπακ. Δεδομένες για τον έμπειρο τεχνικό οι απουσίες των Αβραμόπουλου, Μουσικάκη και Αργυρίου που ήταν τιμωρημένοι, με τους Στέλιο Ρέτζια και Θεόκλητο Ιωαννίδη να επιλέγονται στους πρώτους έντεκα.

Από την άλλη πλευρά, ο Τίμος Καβακάς δεν επιφύλασσε εκπλήξεις και παρέταξε τους έντεκα που εμπιστεύεται στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας του.

Το…λασπόλουτρο, τα πολλά λάθη και η κατακόρυφη άνοδος

Η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, με τις δεκάδες παγίδες, απαγόρευε κάθε σκέψη για στρωτό παιχνίδι από τις δύο ομάδες και εκ των πραγμάτων παρακολουθήσαμε πολλές σέντρες και γεμίσματα. Τα πολλά λάθη και η δύναμη στα μαρκαρίσματα ήταν τα κυριότερα στοιχεία της αναμέτρησης, με τον ΦΑΣ να έχει μια μεγάλη ευκαιρία στο 12′ με τον Γιώργο Γασπαράτο να σημαδεύει το δοκάρι του Ψωμιάδη και τον Χρήστο Καραγιάννη στο 46′ να αποτυγχάνει εξ επαφής για τον ΑΟΤ. Στο δεύτερο μέρος ο Βασίλης Αργυρίου ρίσκαρε περισσότερο, ο ΦΑΣ ανέβασε την απόδοση του ωστόσο παρά τις προσπάθειες των Μπενίσκου και Παπαδή, το πολυπόθητο τέρμα δεν επιτεύχθηκε ποτέ.

Το “φιλμ” του αγώνα

9′ Εκτέλεση κόρνερ του Χαλιμπάκη, στο πρώτο δοκάρι ο Πάτρας πιάνει την κεφαλιά και ο Πέντσας με προβολή στέλνει τη μπάλα ψηλά άουτ.

11′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΦΑΣ. Λάθος γύρισμα του Λουϊζίδη, ο Γασπαράτος βλέπει εκτός θέσης τον Ψωμιάδη και με ψιλοκρεμαστό σουτ στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

19′ Σουτ του Στάμου έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

24′ Κίτρινη κάρτα Νικόλτσης.

28′ Κίτρνη κάρτα Κάλφας.

34′ Κίτρινη κάρτα Πάτρας.

35′ Εκτέλεση φάουλ του Κεφαλά, ο Ρέτζια αποδέκτης της μπάλας στη γωνία της μεγάλης περιοχής, σουτ άουτ.

46′ Η πιο μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων. Ο Τεντολούρης κάνει τη σέντρα από δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι ο Καραγιάννης “φάτσα” με το τέρμα, η πορεία όμως της μπάλας θα τον ξεγελάσει και το σουτ που επιχειρεί περνά άουτ.

59′ Κίτρινη κάρτα Κεφαλάς.

71′ Σέντρα του Γασπαράτου από δεξιά, ο Μπενίσκος κάνει την προβολή στο πρώτο δοκάρι, δεν προλαβαίνει όμως τη μπάλα που καταλήγει στην αγκαλιά του Ψωμιάδη.

78′ Πολύ ωραία ατομική προσπάθεια του Κεφαλά, σουτ από το ύψος της περιοχής η μπάλα άουτ.

83′ Γύρισμα του Παπαδή, ο Μπενίσκος κατεβάζει τη μπάλα, το σουτ όμως που επιχειρεί αποκρούει με δεύτερη προσπάθεια ο Ψωμιάδης.

84′ Κίτρινη κάρτα Καραγιάννης.

85′ Εκτέλεση φάουλ του Γασπαράτου, η άμυνα του ΑΟΤ δεν απομακρύνει και ο Κεφαλάς σουτάρει λίγο άουτ.

88′ Παράλληλη σέντρα του Μουρίκι, ο Πάτρας πέφτει για να διώξει τη μπάλα η οποία σταματά στις λάσπες μπροστά στην εστία του Ψωμιάδη. Οι παίκτες του ΦΑΣ διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του αμυντικού.

90′ Κίτρινη κάρτα Ζούρκος.

90+3′ Πάσα του Μπενίσκου στον Μουρίκι μέσα στην περιοχή, αυτός απέναντι από τον Ψωμιάδη επιχειρεί αδύναμο σουτ, στην αγκαλιά του υψηλόσωμου γκολκίπερ.

90+5′ Η φάση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς Νάουσας. Μέσα σε ένα…συνοθύλευμα παικτών, η μπάλα “κόλλησε” στα πόδια του πεσμένου Λουϊζίδη και ο Μουρίκι σούταρε, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Ο ρέφερι της συνάντησης υπέδειξε επιθετικό φάουλ και αμέσως σφύριξε τη λήξη του αγώνα.

Το δια ταύτα

Όπως αναφέραμε και στην αρχή του ρεπορτάζ, η ισοπαλία δεν βόλεψε κανέναν. Το θετικό για τον ΦΑΣ ήταν η ήττα του Μαχητή στη Χαλκίδα, που ωστόσο έβαλε και τους “κυανόλευκους” της Εύβοιας για τα καλά στο παιχνίδι της παραμονής. Από την άλλη πλευρά όμως οι Ημαθιώτες δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη και ο αγώνας συνεχίζεται…

Στην αντίπερα όχθη, ο ΑΟΤ 1963 παρά τις εξαιρετικές καλοκαιρινές μεταγραφές αλλά και την ενίσχυση την περίοδο του Ιανουαρίου, φανέρωσε πολλές αδυναμίες στο παιχνίδι της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ισότιμος διεκδικητής της ανόδου. Εντούτοις, θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή στα επόμενα παιχνίδια, καθώς η απόσταση από τη γραμμή του υποβιβασμού είναι μόλις έξι βαθμοί και στον 3ο όμιλο τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο…

Συνθέσεις

ΦΑΣ Νάουσα: Κύρου, Τασιώνας (55’ Μουρίκι), Ιωαννίδης (61’ Ζούρκος), Πέικος, Ρέτζια (75’ Παπαδής), Κεφαλάς, Συμπεθέρης, Νικόλτσης, Μπενίσκος, Γασπαράτος, Περηφανόπουλος.

Τρίκαλα: Ψωμιάδης, Μπόντε (81’ Ιωαννίδης), Κάλφας, Λουϊζίδης, Πάτρας, Στάμος, Χαλημπάκης (55’ Μυργιώτης), Κόλα (66’ Σακελλαρίδης), Καραγιάννης, Τεντολούρης, Πέντσας.

Για το Imathia Sports News, Αργύρης Τσιγγενόπουλος

*Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, επικράτησε ένταση μεταξύ του προπονητή του ΑΟΤ και φιλάθλων των γηπεδούχων. Ο Τίμος Καβακάς ζήτησε από τις αστυνομικές δυνάμεις να κρατήσουν τα στοιχεία των ανθρώπων που τον έβριζαν και επικράτησε πανικός. Ευτυχώς, με την επέμβαση των ψυχραιμότερων και ειδικότερα του γενικού αρχηγού του ΦΑΣ Χρήστου Πασχάλη, τα πνεύματα ηρέμησαν.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected