Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Λαμία – Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 1-0

Με το ίδιο σκορ, όπως και στον α’ γύρο, η Λαμία νίκησε σήμερα στο ΔΑΚΛ, τον αξιόμαχο Αχιλλέα Νεοκαισάρειας με 1-0 στην πρεμιέρα του β΄γύρου και διατήρησε τη διαφορά των 5β. από την δεύτερη Κύμη, στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Μπροστά σε 350 περίπου θεατές έγινε ένα κακό παιχνίδι με μηδαμινές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και με τις δύο άμυνες να αγγίζουν το άριστα.

Η νίκη των γηπεδούχων μπορεί να ήταν αγχώδης και ρευστή μέχρι το τέλος όμως θεωρείται δίκαιη και σημαντική ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Μάλιστα ήρθε από έναν αμυντικό παίκτη, τον Δήμο Σπυριδάκη, γνωστό για τις προωθήσεις του στα στημένα.

Από την άλλη, η ομάδα της Πιερίας που διαθέτει ένα τεχνικό σύνολο είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας αλλά τα χάλαγε λίγο πριν την αντίπαλη περιοχή, ρισκάρισε στα τελευταία λεπτά χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η πρώτη καλή στιγμή του ματς (από τις λιγοστές) ήρθε στο 7′. Ο Ζλατκόφσκι επιχείρησε μπάσιμο από αριστερά και την ώρα που πήγε να γυρίσει τη μπάλα ανατράπηκε με αποτέλεσμα να κερδίσει πέναλτι. Το εκτέλεσε ο ίδιος, ο Σακελλαρίδης έπεσε στη σωστή γωνία απέκρουσε και στη συνέχεια αν και πεσμένος με νέα προσπάθεια έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 31′, σε μία φάση διαρκείας που κατέληξε σε κόρνερ. Το εκτέλεσε από αριστερά ο Ευσταθίου και ο Σπυριδάκης με κοντινή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα…1-0.

Στη συνέχεια το ματς εξελίχθηκε εκτός των δύο περιοχών χωρίς αξιόλογες φάσεις. Στο τελευταίο 20λεπτο οι Κατερινιώτες ρίσκαραν επιθετικά με σκοπό να φτάσουν στην ισοφάριση κι είχαν δύο καλές στιγμές. Στο 72΄όταν ο Παμλίδης απέφυγε τον Κοντοχρήστο από δεξιά, μπήκε στην περιοχή, σέντραρε συρτά με τον Παπαστεργίου να προλαβαίνει και να διώχνει παρακινδυνευμένα σε κόρνερ, πριν η μπάλα φτάσει μπροστά στην εστία του Φιρινίδη.

Πάντως η μεγάλη στιγμή για τη Νεοκαισάρεια ήταν στο 88′ όταν ο Κοτσιαρίδης με κάθετη μπαλιά έβγαλε σε θέση βολής τον Παυλίδη, αυτός με μονοκόμματο σουτ έστειλε τη μπάλα να περάσει ξυστά άουτ από το «Γ» του Φιρινίδη και να πάνε οι… καρδιές στη θέση τους.

Κίτρινες: Κουτρομάνος (63′), Λεμά (70′), Μκρτσιάν (71′) – Παυλίδης (24′), Παμλίδης (29′), Γελαδάρης (44′), Καπασακαλίδης (64′).

Λαμία : Φιρινίδης, Παπαστεργίου, Κοντοχρήστος, Σπυριδάκης, Μκρτσιάν, Αντωνόπουλος, Ευσταθίου, Ζλατκόφσκι (64′ Μοκάτε), Λεμά (92′ Παπαδήμας), Κιπτίου (85′ Αντωνίου), Κουτρομάνος.

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας : Σακελλαρίδης, Γελαδάρης, Δερμίσης, Παμλίδης, Τασίδης, Τσαγκαράκης, Οικονόμου, Παυλίδης, Μπαγγέας (46′ λ.τρ. Ευαγγελόπουλος), Κυρτέγος (82′ Κοτσιαρίδης), Μακράκης.

Δηλώσεις προπονητών

Μετά το τέλος του ματς δηλώσεις έκαναν ο βοηθός προπονητής της Λαμίας Λάκης Παπανικολάου (ο Περ. Αμανατίδης, όπως ειπώθηκε, είχε ένα προσωπικό πρόβλημα) και ο τεχνικός του Αχιλλέα Απ. Στύλος.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΤΥΛΟΣ: Έγινε ένα ματς χωρίς ποιότητα και χωρίς μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Για μας είναι η πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα που δεν κάναμε φάσεις. Αμυντικά πάντως σταθήκαμε καλά. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια. Εύχομαι στη Λαμία να πετύχει τους στόχους της. Έχουμε παράπονα από τη διαιτησία, αλλά σταματώ εδώ.

ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ξέραμε πολύ καλά τον αντίπαλο και προσπαθήσαμε να μην τον αφήσουμε να εκμεταλλευτεί την κόντρα, γεγονός που το πετύχαμε. Κερδίσαμε δίκαια και κρατήσαμε τη διαφορά των 5β. από την ομάδα που μας ακολουθεί. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, συγκεντρωμένοι στο στόχο μας. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας για την παρουσία του στο γήπεδο παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Τέλος για το αν υπάρχει θέμα με τον Κόλεφ στην ομάδα (σήμερα ήταν εκτός 18άδας), ο Παπανικολάου δεν απάντησε, ούτε θέλησε να εξηγήσει τι εννοούσε για κάποιο υπονοούμενο που άφησε, λέγοντας «…απαιτούμε περισσότερο σεβασμό»

*Πολλά παράπονα για την διαιτησία της αναμέτρησης (Άγης Μπουμαρσόπουλος με βοηθούς τους Κώστα Γκαρέλη και Αποστόλη Καρακώστα του συνδέσμου Λάρισας) από τους Κατερινιώτες, που για δεύτερη Κυριακή έμειναν μακριά από το τρίποντο και απομακρύνθηκαν από την κορυφή στον βαθμολογικό πίνακα.

Λαμία : Φιρινίδης, Παπαστεργίου, Κοντοχρήστος, Σπυριδάκης, Μικρτσιάν, Αντωνόπουλος, Ευσταθίου, Ζλατκόφσκι (68΄ Μοκακέ), Λεμά  (90+ Παπαδήμας), Κιπτίου (85΄ Αντωνίου), Κουτρομάνος

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας : Σακελαρίδης, Γελαδάρης, Δερμίσης, Παμλίδης , Τασίδης, Τσαγκαράκης, Οικονόμου, Παυλίδης, Μπαγγέας (46΄ Ευαγγελόπουλος), Κυρτέγος (82΄ Κοτσιαρίδης), Μακράκης.

*efthia.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected