Κατηγορίες
Διάφορα

Χάντμπολ – Τέλος εποχής για Καρυπίδη!

KARIPIDIS_1Μετά από μία μεγάλη καριέρα γεμάτη επιτυχίες, ένας από τους κορυφαίους αθλητές που ανέδειξε το ελληνικό χάντμπολ στα 37 χρόνια ιστορίας του, ο Σάββας Καρυπίδης αποφάσισε να μην αγωνιστεί ξανά με την Εθνική Ελλάδος. Ο 35χρονος δεξιός εξτρέμ που διετέλεσε και αρχηγός της ομάδας, ήταν μέλος της πιο επιτυχημένης γενιάς του ελληνικού χάντμπολ που χάρισε στην χώρα μας τις σπουδαιότερες επιτυχίες σε Εθνικό επίπεδο, τις δύο 6ες θέσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2005.

Η ίδια φουρνιά με τον Καρυπίδη παρόντα είχε κατακτήσει ως Εθνική Εφήβων το 1997 την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, την 8η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κατάρ -με τον Καρυπίδη πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης- αλλά και το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες το 2001.

Τίμησε την φανέλα της Εθνικής Ανδρών την τελευταία 15ετία, ενώ η παρουσία του σε όλες τις Εθνικές ομάδες της Ελλάδας ξεκινάει πριν 20 χρόνια, από την Εθνική Παίδων. Στις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του ως αθλητής σε συλλογικό επίπεδο συγκαταλέγεται η κλήση στην μεικτή κόσμου το 2005, η κατάκτηση του νταμπλ με την Σαφχάουζεν την ίδια χρονιά και η ανάδειξη του ως πρώτος σκόρερ της Μπουντεσλίγκα με την Μέλσουνγκεν το 2009 με 282 γκολ σε 34 παιχνίδια και Μ.Ο. (8,30).

«Κάθε κύκλος κλείνει, σας ευχαριστώ»

Ο Κατερινιώτης άσος της ΑΕΚ προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Είχα την ευτυχία και συγχρόνως τη μεγάλη τιμή ως Έλληνας αθλητής, να είμαι μέλος και μάλιστα αρχηγός σε κάτι το μεγαλειώδες. Στην Εθνική Ελλάδος. Υπήρξα μέλος της σε όλες τις κατηγορίες. Μεγάλωσα μαζί της κι ανδρώθηκα. Έζησα απίστευτες στιγμές, άλλες ευχάριστες κι άλλες δυσάρεστες. Έζησα την τιμή και τη χαρά να συμμετάσχω σε μια Ολυμπιάδα και μάλιστα στη χώρα μας. Αλλά κάθε κύκλος κλείνει.

Είμαι ευτυχισμένος που έζησα ό,τι έζησα στην Εθνική. Δεν φαντάζεστε τις χαρές και τις λύπες. Δε φαντάζεστε τις στιγμές. Και δόξα τω Θεώ κέρδισα πολλά μα κυρίως κέρδισα στιγμές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς μου, τους φίλους μου και κυρίως τη σύζυγό μου, οι οποίοι ήταν και θα είναι πάντα δίπλα μου. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τους προπονητές μου και τους συναθλητές μου. Πήρα από όλους και πιστεύω να έδωσα κάτι και εγώ με τη σειρά μου. Και τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους Έλληνες φιλάθλους οι οποίοι με αγκάλιασαν σε κάθε επιτυχία, σε κάθε αποτυχία, σε κάθε χαρά, σε κάθε λύπη. Οι τίτλοι και οι καριέρες κάποια στιγμή τελειώνουν. Τα όσα έζησα στην Εθνική Ελλάδος, μέσα μου, δε θα τελειώσουν ποτέ. Σας ευχαριστώ, Σάββας Καρυπίδης»

*handball.org.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected