Κατηγορίες
Διάφορα

Ημαθία – Συνελήφθη δικηγόρος για εκβιασμό!

ÁÐÏ×Ç ÄÉÊÇÃÏÑÙÍΣυνελήφθη ένας 49χρονος δικηγόρος από την Κοζάνη, κατόπιν καταγγελίας ζευγαριού πως τους παρακρατούσε παράνομα επιδικασμένο ποσό ύψους άνω των 170.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον σύζυγο, η γυναίκα του είχε ένα κτήμα το οποίο απαλλοτριώθηκε χωρίς να αποζημιωθεί, μετά την προσφυγή της όμως στα δικαστήρια της επιδικάστηκε ποσό ύψους 171.235 ευρώ.

Το ποσό αυτό το παρέλαβε ο δικηγόρος από δικαστικό επιμελητή, κρατώντας το παράνομα και χωρίς να κάνει την σχετική ενημέρωση στους δικαιούχους.

Από τις αρχές του περασμένου μηνά, ο δικηγόρος απαιτούσε εκβιαστικά 20% του ποσού από τους καταγγέλλοντες σαν δικηγορική αμοιβή, προκειμένου να τους καταβάλει το ποσό της αποζημίωσης τους.

Το πρωί της Τρίτης, ο δικηγόρος επισκέφθηκε πάλι την οικία του ζευγαριού, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και απαίτησε εκ νέου το 20%, προκειμένου να τους καταβάλει την επιδικασθείσα αποζημίωση, οπότε και συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος δίωξης εκβιαστών.

Μετά από έρευνα που διεξήχθη στο σπίτι και στο γραφείο του κατηγορούμενου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν έγγραφα και βιβλιάρια καταθέσεων σχετικά με την υπόθεση.

Σε βάρος του 49χρονου δικηγόρου, που θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, σχηματίζεται δικογραφία για εκβίαση και υπεξαίρεση.

*sport-fm.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected