Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Αχιλλέας Νεοκάστρου 4-2

Ένα πραγματικά απίστευτο παιχνίδι παρακολούθησαν οι 100 και πλέον θεατές που βρέθηκαν το Σάββατο 8/2 στο γήπεδο των Τρικάλων. Ο Μέγας Αλέξανδρος, με τρία γκολ στο τελευταίο 10λεπτο(!) επικράτησε του ηρωικού (χωρίς ίχνος υπερβολής…) Αχιλλέα Νεοκάστρου, που έπαιζε με 9 παίκτες από το 60ο λεπτό. Οι παίκτες του Γιώργου Ντάμτσιου εκμεταλλεύτηκαν την φυσιολογική κούραση των “ασπρόμαυρων” στα τελευταία λεπτά και με MVP τον Δημήτρη Σούρλα συμπλήρωσαν 10 νίκες στο πρωτάθλημα.

Από την άλλη πλευρά, τα λόγια είναι περιττά για την ομάδα του Αντώνη Νησελίτη. Οι μόλις 11 παίκτες που βρέθηκαν σήμερα στο γήπεδο των Τρικάλων (εκτός ομάδας πλέον και ο Βαλάντης Τοπαλίδης) κατάφεραν να…βάλουν δύσκολα στους γηπεδούχους και παρά την ψυχρολουσία του 30ου λεπτού με την αποχώρηση(!) του Τσάκαλου από τον αγώνα, γύρισαν το ματς και θα μπορούσαν αν είχαν τις λύσεις στο τέλος να πάρουν τους πολυπόθητους βαθμούς.

Στο χρονικό σημείο εκείνο ο Ηλίας Τσάκαλος τα έβαλε με τους συμπαίκτες του και σε έξαλλη κατάσταση, αποχώρησε για τα αποδυτήρια! Ο ρέφερι της συνάντησης κ. Μαντάκης του υπέδειξε την κίτρινη κάρτα, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα ζητώντας να τον αποβάλει. Ο πάγκος μάταια προσπάθησε να τον μεταπείσει και παρά τις επανειλλημμένες εκκλήσεις στο ημίχρονο, ο παίκτης δεν επέστρεψε.

Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι, με τον Γιώργο Ντάμτσιο να προχωρά σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα, ξεκίνησαν ιδανικά τον αγώνα και από το πρώτο λεπτό επέβαλλαν τον ρυθμό τους. Στο 18′ ο Σάββας Αθανασιάδης έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, πετυχαίνοντας το 11ο προσωπικό του τέρμα στο πρωτάθλημα. Και ενώ όλα έδειχναν πως οι γηπεδούχοι θα πετύχουν και δεύτερο γκολ, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους και με την δεδομένη εμπειρία αλλά και το αστείρευτο πάθος που έβγαλαν, πίεσαν την αντίπαλη ομάδα και στο 33′ (και ενώ είχε προηγηθεί η αποχώρηση του Τσάκαλου) ισοφάρισαν με τον Γιάννη Βαλδήρ.

Οι “απρόμαυροι” παίζοντας κλειστά πίσω, δεν άφησαν τους διαδρόμους για τους αντίπαλους επιθετικούς και κατάφεραν να πάνε στην ανάπαυλα με το ισόπαλο σκορ.

Η ίδια εικόνα παρουσιάστηκε και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και παρά την κατοχή της μπάλας για τους γηπεδούχους, η εστία του Δημόπουλου δεν παραβιάστηκε. Στο 60΄οι πρωταθλητές δέχτηκαν και δεύτερο πλήγμα, με τον Φρέντυ Πήχα να αποβάλλεται για επικίνδυνο παίξιμο, αφήνοντας την ομάδα του με 9 παίκτες στο πιο κρίσιμο χρονικό σημείο.

Ωστόσο, οι παίκτες του Αντώνη Νησελίτη βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να βγουν στην επίθεση και κατάφεραν να πετύχουν το 1-2 στο 65′ με τον Βαγγέλη Μηλιώτη, ένα τέρμα που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους συμπαίκτες του. Ωστόσο, ήταν θέμα χρόνου να επέλθει η κούραση για τους φιλοξενούμενους, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι “πράσινοι” και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 80′ με τον Δημήτρη Σούρλα.

Μάλιστα ο ίδιος παίκτης δύο λεπτά αργότερα πέτυχε το 3-2, με τους “ασπρόμαυρους” να…καταρρέουν και να δέχονται και τέταρτο τέρμα από τον ίδιο παίκτη (85′).

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μαντάκης , με βοηθούς τους κ.κ. Διαμαντόπουλο και Παυλίδη.

Συνθέσεις

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Μουσκεφτάρας, Σλάμι (60′ Γιάντσος), Νικολόπουλος (55′ Εντόι), Μηνούδης, Αθανασιάδης Η., Σαλτουρίδης, Ελευθεριάδης, Ντάμτσιος (87′ Τερζίδης), Αθανασιάδης Σ., Σούρλας Δ., Παπαδόπουλος

Αχιλλέας Νεοκάστρου : Δημόπουλος, Αράπος, Ξαφέτης, Ματράκας, Βαλδήρ, Πήχας, Μηλιώτης, Τσάκαλος, Πίσιος, Καλφούντζος, Κατσιγιαννόπουλος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected