Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

ΑΟ Κάστωρ – Κοζάνη 1-2

13-14-17h-kas-koz-matoulas1-640x360«Δια πυρός και σιδήρου» πέρασε η Κοζάνη από την έδρα του αξιόμαχου Κάστορα, κάνοντας το «τέσσερα στα τέσσερα» στα τελευταία παιχνίδια. Με την νίκη τους αυτή οι ερυθρόλευκοι ανέβηκαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας του 2ου Ομίλου της Γ΄Εθνικής.

Η Κοζάνη δεν έπιασε υψηλά επίπεδα απόδοσης, πήρε όμως τους τρεις βαθμούς σε μία δύσκολη έδρα και κοιτάζει πλέον τα υψηλότερα σκαλοπάτια της βαθμολογίας.

Οι Καστοριανοί από την πλευρά τους έπαιξαν ένα από τα τελευταία τους χαρτιά για την παραμονή στην κατηγορία και με την σημερινή τους εμφάνιση έδειξαν ότι αδικούνται από τη βαθμολογική τους θέση.

Στο πρώτο μέρος ο Κάστορας μπήκε με πάθος στα πρώτα λεπτά, θέλοντας να αιφνιδιάσει την Κοζάνη. Στη συνέχεια οι ερυθρόλευκοι αφού βρήκαν τα πατήματα τους στον βαρύ αγωνιστικό χώρο ισορρόπησαν το παιχνίδι, πήραν την πρωτοβουλία και κατάφεραν να σημειώσουν δύο τέρματα, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Στο 20′ σέντρα του Τζιώτζη από δεξιά, κεφαλιά του Γ. Αντωνιάδη από κοντά στο οριζόντιο δοκάρι της Κοζάνης.

Στο 28′ δυνατό φάουλ του Καραμπατζάκη έξω από την περιοχή, ο Κράτσιος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα που κύλησε στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 38′ και 39′ δύο συνεχόμενες καλές αποκρούσεις του Αμπατζίδη, πρώτα σε δυνατό σουτ του Γ. Αντωνιάδη και μετά σε κεφαλιά του Κ. Αντωνιάδη.

Στο 45′ ωραία πάσα του Ματούλα στον κενό χώρο στον Μπράνισλαβ Βασιλίεβιτς που με δυνατό διαγώνιο σουτ έκανε το 0-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κάστορας δεν το έβαλε κάτω, παρά το εις βάρος του αποτέλεσμα και πίεσε την Κοζάνη που δεν μπόρεσε να βγει μπροστά πολλές φορές με αξιώσεις.

Το παιχνίδι έγινε αγωνιώδες, με τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη, ο Κάστορας μείωσε στο 75′ αλλά οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να κρατήσουν τους τρείς πολύτιμους βαθμούς.

Στο 60′ έγινε μία φοβερή φάση καθώς μετά από κόρνερ του Κάστορα ο Μήνος έπιασε την κεφαλιά από κοντά, ο Αμπατζίδης απέκρουσε σωτήρια εξ” επαφής, ο Πιπινίκας έδιωξε με δύναμη, η μπάλα κατέληξε στην άλλη πλευρά στον Γιάννη Τσικόπουλο που πλάσαρε τον τερματοφύλακα Κράτσιο, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στον αμαρκάριστο Βασίλιεβιτς που προ κενής εστίας καθυστέρησε, προσπάθησε να τριπλάρει τον Κράτσιο, ο οποίος όμως του έκλεψε τη μπάλα.

Στο 75′ κόρνερ του Τζιώτζη, κεφαλιά του Γουΐλιαμ Αντωνιάδη και 1-2.

Στο 83′ μετά από φάση διαρκείας η μπάλα στρώθηκε στον Ιωαννίδη που σούταρε δυνατά για να αποκρούσει σωτήρια με το στήθος ο Μαλούτας πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Στο 87′ ο Μαρκόπουλος άλλαξε τη μπάλα με τον Τζιώτζη, μπήκε από δεξιά και σούταρε για να αποκρούσει προσωρινά ο Αμπατζίδης, ενώ στην συνέχεια απομάκρυνε ο Κάλφας πριν προλάβουν να μπουν στην φάση δύο παίκτες του Κάστορα.

Στις καθυστερήσεις δυνατό σουτ του Καλύβα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Κοζάνης, στην τελευταία καλή φάση του αγώνα.

ΑΟ Κάστωρ : Κράτσιος, Καρανάσιος (72′ Μαρκόπουλος), Τράντας, Μήνος, Μπακιρτζής, Καλύβας, Ιωαννίδης (89′ Μαντζανάς), Τζιώτζης, Γούϊλιαμ Αντωνιάδης, Μηλιάτης, Κ. Αντωνιάδης (51′ Μπορόζης).

Κοζάνη : Αμπατζίδης, Στεργιόπουλος, Μπουλγκουρίδης, Βασίλιεβιτς (63′ Ηλίας Τσικόπουλος), Κάλφας, Καραμπατζάκης, Γιάννης Τσικόπουλος, Ματούλας, Πιπινίκας (73′ Προβίδας), Ταφαρλής, Δημ. Παπαδόπουλος (82′ Μαλούτας).

*fckozani.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected