Διάφορα

Bild : “Με πνευμονία ο Σουμάχερ!”

Mercedes Formula One driver Schumacher walks in parc ferme after the qualifying session of the Malaysian F1 Grand Prix at Sepang International Circuit outside Kuala LumpurΗ αγωνία για την εξέλιξη της πορείας της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ συνεχίζεται. Κι ενώ η «Bild» το πρωί της Τρίτης (11/2) ανέφερε πως ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, έχει συχνά παρουσιάσει μόνο ανακλαστικές συσπάσεις από τη στιγμή που του μειώθηκε το αναισθητικό και δεν ανταποκρίνεται σε εκούσια ερεθίσματα, το βράδυ με νέο της δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι ο Σουμάχερ την τελευταία εβδομάδα πάσχει από πνευμονία, που περιπλέκει την κατάσταση της υγείας του.

Ο Γερμανός νοσηλεύεται στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Γκρενόμπλ από τις 29 Δεκεμβρίου και τις τελευταίες 15 ημέρες είχε ξεκινήσει η προσπάθεια προκειμένου να ξυπνήσει από το τεχνητό κώμα, μια διαδικασία που σταμάτησε.

Οι γιατροί, σύμφωνα με την Bild, αντιμετωπίζουν με ισχυρά αντιβιοτικά την πνευμονία, με τις αιτίες μόλυνσης να παραμένουν άγνωστες.

Ο καθηγητής Χάιντς Πέτερ Μέκε, προϊστάμενος του τμήματος Επείγουσας Ιατρικής στην Κλινική «Ασκληπιός» του Αμβούργου, σχολιάζοντας κατά πόσο επικίνδυνη μπορεί να αποδειχθεί για τον Σουμάχερ, η πιθανότητα να έχει προσβληθεί από πνευμονία, δήλωσε: «Η πνευμονία είναι γενικά μια σοβαρή και επικίνδυνη ασθένεια, επειδή το σώμα τροφοδοτείται με λιγότερο οξυγόνο και είναι γίνεται πολύ αδύναμο».

«Δεν σχολιάζω εικασίες» είπε με τη σειρά της η εκπρόσωπος του 45χρονου Σουμάχερ, Σαμπίνε Κεμ, όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Στο μεταξύ ο Φελίπε Μάσα, που διετέλεσε μαζί με τον Σουμάχερ στη Ferrari, σε ανύποπτο χρόνο επισκέφθηκε τον Σουμάχερ στην κλινική όπου νοσηλεύται.

«Ένιωσα όμορφα που βρέθηκα δίπλα του, έμοιαζε να κοιμάται φυσιολογικά, όπως όλοι μας όταν κοιμόμαστε. Πιστεύω ότι το γεγονός ότι ήταν αθλητής θα τον βοηθήσει να γίνει καλά» αρκέστηκε να δηλώσει μετά ο Βραζιλιάνος.

*sentragoal.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected