Κατηγορίες
Διάφορα

Βραζιλία – Οι ποδοσφαιριστές αποφάσισαν…λουκέτο!

loyketo-podosfairoΤα προβλήματα των ποδοσφαιριστών στα επαγγελματικά πρωταθλήματα της Βραζιλίας επιδεινώνονται. Για το λόγο αυτό δρομολογείται απεργία -η οποία κατά 80% μοιάζει δεδομένη- ενόψει της έναρξης του Μπραζιλέιρο, που έχει ως προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξης την 19η Απριλίου.

Ο παλιός μας “γνώριμος”, πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας και μια από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες στη Βραζιλία, Ζιλμπέρτο Σίλβα, προανήγγειλε τη σχετική σκέψη που υπάρχει στις τάξεις των ποδοσφαιριστών της πατρίδας του. Η οποία θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του κινήματος “Bom Senso FC” (“Κοινή Λογική”).

Μέσω άρθρου του στη βρετανική εφημερίδα “Guardian” ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού εξήγησε τους λόγους αυτής της κίνησης. Υπογράμμισε πως για την πλειοψηφία του κόσμου το κύριο πρόβλημα της Βραζιλίας φαίνεται να είναι οι καθυστερήσεις στην κατασκευή των γηπέδων εν όψει της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Λάθος!

Άσχημοι αγωνιστικοί χώροι, βρώμικα αποδυτήρια, θέματα ασφάλειας, χρήση των οργανωμένων οπαδών από συλλόγους για “πολιτικά παιχνίδια”, καθυστερήσεις πληρωμών είναι σε τίτλους τα πραγματικά κύρια προβλήματα στο ποδόσφαιρο της χώρας, σύμφωνα με τον Ζιλμπέρτο.

«Ζητάμε καλύτερες συνθήκες εργασίας» επισήμανε ο 37χρονος ποδοσφαιριστής, που ένεκα του ακτιβισμού του, μέσω του “Bom Senso FC”, δεν έχει δεχτεί πρόταση συνεργασίας από σύλλογο για την επόμενη σεζόν. “Τίμημα που δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω”, το χαρακτηρίζει.

“Οι πιο πολλοί επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στη Βραζιλία παίρνουν σχεδόν δύο φορές τον ελάχιστο μηνιαίο μισθό στη χώρα (κοντά στα 400 ευρώ). Κι όμως, αποκαλούνται ακριβοπληρωμένοι και υποχρεώνονται να δίνουν σχεδόν ογδόντα παιχνίδια κάθε σεζόν, διανύοντας τεράστιες αποστάσεις ταξιδιών, παίζοντας σε γήπεδα με τρύπες ή χωρίς επαρκή φωτισμό» περιέγραψε επίσης.

Κι ως συνήθως, κάθε πρόβλημα στο εθνικό πρωτάθλημα δύναται να επηρεάσει και την εθνική ομάδα της χώρας. «Αν δεν βελτιωθούν οι συνθήκες, η εθνική ομάδα μας αργά ή γρήγορα θα επηρεαστεί. Ήδη μας έχουν φτάσει σε επίπεδο αρκετές ομάδες. Αν δεν αντιδράσουμε, θα μας ξεπεράσουν”, προέβλεψε ο ποδοσφαιριστής της Ατλέτικο Μινέιρο..

Μέχρι στιγμής η ΠΟ της Βραζιλίας δεν έχει ανταποκριθεί στις… ενοχλήσεις που έχει δεχτεί από το “Bom Senso” τους προηγούμενους μήνες. Εν όψει Μουντιάλ οι ποδοσφαιριστές πιστεύουν ότι -λογικά- θα το κάνει. Ειδάλλως, στις 19 Απριλίου θα μπει ένα μεγαλοπρεπές “λουκέτο”!

*soccerplus.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected