Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Εθνική Ελλάδας – Τέλος το MEGA από τα τηλεοπτικά!

pegasus_LARGE_t_1041_106133826Το τηλεοπτικό κανάλι του MEGA, που τίμησε την Εθνική ομάδα έχοντας τα δικαιώματα των αγώνων της προκριματικής φάσης σε όλες τις διοργανώσεις από το 2004 μέχρι και το Μουντιάλ της Βραζιλίας, ενημέρωσε πριν από λίγο την εταιρία CAA11 (που σε συνεργασία με την UEFA ανέλαβε την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση των επόμενων προκριματικών φάσεων των εθνικών ομάδων) ότι δεν θα μετάσχει στον διαγωνισμό για την επόμενη τετραετία (2014-18) λόγω των ομολογουμένως δυσβάστακτων όρων του σχετικού διαγωνισμού που περιλαμβάνει προκριματική και τελικά φάση του Euro 2016 και την προκριματική φάση του Μουντιάλ του 2018!

Η υποβολή των προτάσεων για τα ελληνικά κανάλια λήγει την επόμενη εβδομάδα, αλλά ήδη το MEGA γνωστοποίησε μέσω του διευθυντή του αθλητικού τμήματος, Νίκου Στραβελάκη ότι δεν θα μετάσχει σε αυτόν.

«Το Mega εξακολουθεί να τιμά την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, όπως με συνέπεια έκανε από το 2004, αλλά θα ήταν αδύνατον να μετάσχει σε αυτόν τον διαγωνισμό που θα πολλαπλασίαζε τις ζημίες που ήδη είχαμε από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Εθνικής από το 2004 και οι οποίες φθάνουν πολλά εκατομμύρια ευρώ, αν αναλογιστεί κανείς ότι σε κάθε ματς χάναμε περίπου τα 3/5 του ποσού που αντιστοιχούσε στα δικαιώματά του», δήλωσε στο Sentragoal ο Νίκος Στραβελάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία CAA11 πέραν του πολύ υψηλού ποσού για τα τηλεοπτικά δικαιώματα απαιτεί στον σχετικό διαγωνισμό το 20% του όλου ποσού προκαταβολικά και ένα ακόμα 20% μέχρι το καλοκαίρι.

Με άλλα λόγια περίπου το μισό ποσό των τηλεοπτικών δικαιωμάτων πριν καν αρχίσουν τα ματς για την προκριματική φάση του Euro 2016! Eπίσης απαραίτητος όρος για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι η εγγυητική (δηλαδή η δέσμευση όλου του ποσού) για όλο το ποσό της προσφοράς!

Ενας ακόμα λόγος για την απόφαση των μετόχων του MEGA για στροφή στο ελληνικό πρόγραμμα και στις ελληνικές σειρές ήταν και το ότι κάθε επεισόδιο μίας σχετικά ακριβής ελληνικής σειράς στην prime time ζώνη του καναλιού στοιχίζει όso περίπου το 1/5 των δικαιωμάτων ενός αγώνα της Εθνικής ομάδας στο συγκεκριμένο πακέτο της UEFA και της CAA11.

Mετά την εξέλιξη αυτή και ως προς το πακέτο των αγώνων της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου την επόμενη τετραετία θεωρείται δεδομένο ότι θα μπει δυνατά ο ΑΝΤ-1, ενώ ο άγνωστος Χ από τα ελεύθερα κανάλι παραμένει η Δημόσια τηλεόραση. Ως προς το κλειστό πακέτο τη μάχη θα δώσουν η Nova με τον OTE.

*sentragoal.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected