Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Άτλας Ζερβοχωρίου – Εθνικός Κλειδιού 3-1

DSCN6380Την πιο σημαντική νίκη μέχρι την…επόμενη πέτυχε ο Άτλας, επικρατώντας του “ανταγωνιστή” Εθνικού Κλειδιού και “σκαρφάλωσε” στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Νίκου Ξανθόπουλου, παρά την ψυχρολουσία του 59′ και το γκολ του Γιάννη Κιρκιλιανίδη, κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να επικρατήσει στο τέλος με 3-1.

Οι “κυανόλευκοι”, μπροστά σε 100 περίπου φιλάθλους τους παρουσιάστηκαν αρκετά “σφιγμένοι” στο πρώτο ημίχρονο, δείγμα της σημασίας του αγώνα αλλά και την τεράστιας προσμονής όλων στον σύλλογο του Ζερβοχωρίου για τον ημιτελικό της ερχόμενης Τετάρτης με αντίπαλο την ΑΕ Καψόχωρας. Όπως μας δήλωσε και ο παίκτης – προπονητής της ομάδας Νίκος Ξανθόπουλος, άπαντες στο στρατόπεδο του Άτλα “ζουν και αναπνέουν” για το συγκεκριμένο παιχνίδι, που αποτελεί άλλωστε ένα ιστορικό σταυροδρόμι και για τους δύο αντιπάλους.

Το σημερινό παιχνίδι είχε δύο όψεις. Το πρώτο μέρος ήταν μέτριο, χωρίς τις μεγάλες φάσεις στις δύο εστίες και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών, δεν σημειώθηκε η μεγάλη φάση στις δύο εστίες. Το δεύτερο 45λεπτο όμως ήταν όλα τα…λεφτά και μάλιστα είμαστε ιδιαίτερα…τυχεροί καθώς τα τέσσερα τέρματα έγιναν μπροστά στον φακό του Imathia Sports News!

Ο Γιάννης Κιρκιλιανίδης στο 59′ “πάγωσε” το Δημοτικό Γήπεδο του Ζερβοχωρίου, όταν δέχτηκε την ωραία κάθετη πάσα του Τίμου Καϊμακαμίδη και με πλασέ σημάδεψε σωστά στη γωνία του Γιάννη Γαϊτανίδη που δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Το τέρμα αυτό, με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ανάγκαζε τους γηπεδούχους να ρισκάρουν περισσότερο, κάτι που αποδείχτηκε σωστή επιλογή δεδομένης της εξέλιξης της αναμέτρησης.

Στο 65′ ο Άτλας έφερε το ματς στα ίσια, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κώστα Ντέλλα, που έφτασε τα 25 τέρματα στο πρωτάθλημα όντας δεύτερος σκόρερ της φετινής Α1 μαζί με τον Δημήτρη Τσιούπρο του Φίλιππου Μελίκης. Στην παράβαση υπέπεσε ο Αντώνης Καλυβιώτης, ο οποίος απέκρουσε με τα χέρια το σουτ του Ισλαμίδη και ο ρέφερι κ. Μαντάκης υπέδειξε την εσχάτη των ποινών.

Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε και η ανατροπή για τους γηπεδούχους, οι οποίοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους. Το γκολ για…highlight προήλθε από το εντυπωσιακό σουτ του Νίκου Ξανθόπουλου από τα 35 μέτρα, με τη μπάλα να καταλήγει στο “Γ” της εστίας του Γιάννη Λεφάκη και τον 36χρονο μέσο να…πνίγεται στις αγκαλιές των συμπαικτών του.

Οι φιλοξενούμενοι, παρά το σοκ των δύο γρήγορων τερμάτων από πλευράς Άτλα, προσπάθησαν στα επόμενα λεπτά να φτάσουν στην ισοφάριση, ωστόσο τα σουτ των Νίκου Σερέτη και Σάκη Κεχαγιά πέρασαν μόλις άουτ από την εστία του Γαϊτανίδη. Παρά το ρίσκο που πήρε στη συνέχεια ο Βασίλης Βαμβακίδης, η ισοφάριση δεν ήρθε και μάλιστα στο 90+1 σημειώθηκε ακόμη ένα γκολ για highlight, όταν ο Κώστας Ισλαμίδης βλέποντας τον Λεφάκη εκτός εστίας σούταρε από το κέντρο του γηπέδου και η μπάλα αφού αναπήδησε μπροστά στον υψηλόσωμο γκολκίπερ κατέληξε στα δίχτυα του διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μαντάκης, με βοηθούς τους κ.κ. Βαράγκα και Χρυσάνη.

Συνθέσεις

Άτλας Ζερβοχωρίου : Γαϊτανίδης, Καραβασίλης, Πρόιος, Κοτσαγκόγκος (82′ Δαυίδης), Διαμαντίδης (46′ Παπαδόπουλος Χ.), Κολοκοτρώνης, Παπαδόπουλος Κ.. Ξανθόπουλος, Παπαδόπουλος Σ., Ντέλλας, Ισλαμίδης.

Εθνικός Κλειδιού : Λεφάκης, Καλυβιώτης Δ. (73′ Καϊμακαμίδης Α.), Καλυβιώτης Α., Χαϊκάλης, Περηφανόπουλος, Βαρδαλής, Καϊμακαμίδης Τιμ., Σερέτης, Κεχαγιάς, Κιρκιλιανίδης, Κακατάσιος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected