Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

ΦΑΣ Νάουσα – Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 1-2

DSCN6449Μία ήττα που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την υπόθεση παραμονή, υπέστη ο ΦΑΣ Νάουσα στο ΔΑΚ της πόλης, ενώ άμεσες ήταν οι εξελίξεις στην ομάδα, καθώς λίγα λεπτά μετά ο προπονητής της ομάδας Βασίλης Αργυρίου έθεσε την παραίτηση του στη διάθεση της διοίκησης (δείτε εδώ). Ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας από την άλλη πλευρά απέδειξε για μία ακόμη φορά πως αποτελεί μία από τις πλέον αξιόπιστες ομάδες του ομίλου και παίζοντας πειθαρχημένα, απέσπασε το μεγάλο “διπλό”.

Η “παγωμάρα” στις εξέδρες και το ανακάτεμα της τράπουλας

Για ακόμη ένα εντός έδρας παιχνίδι του ΦΑΣ ο κόσμος δεν έδωσε το παρόν που περίμενε η διοίκηση. Περίπου 300 ήταν οι φίλοι της ομάδας που βρέθηκαν στο ΔΑΚ της πόλης, ενώ 20-30 ήταν και οι φίλαθλοι του Αχιλλέα, που ταξίδεψαν για να παρακολουθήσουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα. Ο καιρός ιδανικός για ποδόσφαιρο, ωστόσο ο αγωνιστικός χώρος ήταν ιδιαίτερα σκληρός και δυσκόλεψε αρκετά τις δύο ομάδες.

Εκπλήξεις ως προς την διάταξη της αρχικής σύνθεσης επιφύλασσε ο Αποστόλης Στύλος, που επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον Γιώργο Οικονόμου ως δεξί μπακ (τα πήγε πολύ καλά) και τους Κυρτέγο, Νάκα και Παμλίδη να εναλλάσσονται συνεχώς ως περιφερειακοί επιθετικοί και τον Σπύρο Μακράκη να παίζει στην κορυφή. Από την άλλη πλευρά, ο Βασίλης Αργυρίου (ελλείψει Σάκη Παπατάνου, που ταλαιπωρείται ακόμη από τον προσαγωγό), επέλεξε τον Δήμο Συμπεθέρη δεξί μπακ και τον Γιώργο Νικόλτση στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης, ενώ κάτω από τα δοκάρια επιλέχθηκε ο Γιώργος Σιμψερής, που αγωνίστηκε για τελευταία φορά στις 10/11/2013 με αντίπαλο τον Δωτιέα Αγιάς.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση

Η πραγματικότητα είναι πως ο Αχιλλέας έκανε αυτό που έπρεπε… Πίεσε ψηλά στην αρχή, είχε εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία στα χαφ ενώ οι ποιοτικότατοι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην επίθεση, έκαναν καλά αυτό που πρέπει να πράττει ένας επιθετικός…να σκοράρει! Από την άλλη πλευρά, ο ΦΑΣ σπατάλησε ένα ημίχρονο στο οποίο δεν απείλησε τα μετόπισθεν του Αχιλλέα και όταν οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων, τότε ανέβασε “στροφές” και παρά τη μείωση του σκορ από απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Αργυρίου, δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση. Έντονες οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για το ακυρωθέν γκολ του Μπενίσκου στο 59′ (υποδείχθηκε off-side) ενώ αρκετές ήταν οι φορές που ο διαιτητής κ. Καραλιόλιος έβγαλε την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του.

Το “φιλμ” του αγώνα

18′ Σουτ του Νικόλτση από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Σακελλαρίδη.

25′ Κίτρινη κάρτα Μπενίσκος.

27′ Σέντρα ακριβείας του Συμπεθέρη, σε πλεονεκτική θέση ο Μπενίσκος αλλά η κεφαλιά που επιχειρεί περνά ψηλά άουτ.

28′ Εκτέλεση κόρνερ του Παυλίδη από αριστερά, η μπάλα βρίσκει τη συμβολή των δοκών του Σιμψερή και άουτ.

33′ Παράλληλη σέντρα του Περηφανόπουλου από αριστερά, η μπάλα περνά από τον Γασπαράτο στο πρώτο δοκάρι, στην πορεία της μπάλας ο Αβραμόπουλος, το σουτ που επιχειρεί αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Σακελλαρίδης.

38′ ΓΚΟΛ! Ανεπάλληλα λάθη της άμυνας του ΦΑΣ, ο Μακράκης γίνεται αποδέκτης της μπάλας και με ατομική προσπάθεια και πλασέ, νικά τον Σιμψερή (0-1)

55′ Κίτρινη κάρτα Γασπαράτος.

58′ Γύρισμα του Μπενίσκου στον επερχόμενο Περηφανόπουλο, κόντρα του Τασίδη την κατάλληλη στιγμή και κόρνερ.

59′ Σέντρα του Αργυρίου από δεξιά, ο Μπενίσκος με το κεφάλι βρίσκει στόχο. Ο βοηθός όμως ακυρώνει το γκολ ως off-side, με τους παίκτες του ΦΑΣ να πέφτουν πάνω του διαμαρτυρόμενοι.

61′ Κίτρινη κάρτα Μουσικάκης

62′ Κίτρινη κάρτα Κυρτέγος

63΄Κίτρινη κάρτα Παυλίδης

67′ ΓΚΟΛ! Εξαιρετική ατομική ενέργεια του Παμλίδη από αριστερά, περνά δύο αμυντικούς και πλασάρει ιδανικά (0-2).

72′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση κόρνερ του Αργυρίου από δεξιά, συνεχείς κόντρες μπροστά στην εστία και η μπάλα κατευθύνεται προς τα δίχτυα πριν τη διώξουν οι αμυντικοί του Αχιλλέα. Ο βοηθός όμως σηκώνει τη σημαία και κατευθύνεται προς τη σέντρα υποδεικνύοντας πως έχει η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή (1-2)

73′ Σουτ του Μουσικάκη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, άουτ.

80′ Κίτρινη κάρτα Οικονόμου

81′ Κίτρινη κάρτα Νάκας

88′ Ατομική ενέργεια του Κεφαλά, σουτ με δύναμη η μπάλα άουτ.

Το δια ταύτα

Ο ΦΑΣ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τυχερός μες την ατυχία του! Τα αποτελέσματα της σημερινής αγωνιστικής ουσιαστικά τον βόλεψαν, το ιδανικό όμως θα ήταν να είχε πάρει τους τρεις βαθμούς. Ρήγας Φεραίος, ΦΑΣ Νάουσα, Μαχητής Τερψιθέας και ΑΟ Χαλκίς (με…σφήνα τον Αχιλλέα Δομοκού) φαίνεται πως θα είναι το γκρουπ των ομάδων που θα παλέψουν για τη σωτηρία, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα αποτελέσματα των ομάδων με τις λεγόμενες “αδιάφορες” ομάδες. Στην αντίπερα όχθη, ο Αχιλλέας με τη νίκη του αυτή φιγουράρει στην 3η θέση της βαθμολογίας και συνεχίζει ακάθεκτος για το καλύτερο πλασάρισμα στο φετινό πρωτάθλημα

Συνθέσεις

ΦΑΣ Νάουσα : Σιμψερής, Συμπεθέρης, Αργυρίου, Πέικος (74′ Μουρίκι), Μουσικάκης (87′ Ρέτζια), Αβραμόπουλος, Κεφαλάς, Νικόλτσης, Γασπαράτος, Μπενίσκος, Περηφανόπουλος.

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας : Σακελλαρίδης, Οικονόμου, Δερμίσης, Τασίδης, Τζιάμας, Τσαγκαράκης, Παυλίδης, Μακράκης (90+2′ Γελαδάρης), Νάκας (82′ Τσινιστίδης), Παμλίδης, Κυρτέγος (74′ Κωτσιαρίδης)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected