Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Λαμία – Λευκάδια 2-0

w6

Δύο τέρματα του Τοντόρ Κόλεφ σε διάστημα τριών λεπτών (το δεύτερο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι) ήταν αρκετά για να κάμψουν την αντίσταση των Λευκαδίων και να δώσουν την ευκαιρία στη Λαμία να αποσπαστεί τέσσερις βαθμούς από την Κύμη, που “στραβοπάτησε” στην Αγιά.

Μπροστά σε 1200 περίπου θεατές και με τον Τίμο Καβακά για πρώτη φορά στον πάγκο της, η Λαμία νίκησε τα αξιόμαχα Λευκάδια με 2-0, δείχνοντας να ξεπερνάει το σοκ από την ήττα στο Βελεστίνο και στο τέλος κέρδισε το χειροκρότημα από τους φίλους της που έδωσαν βροντερό παρόν στο ΔΑΚΛ. Από την άλλη πλευρά, οι “κυανόλευκοι” της Ημαθίας έπαιξαν εξαιρετικά στην άμυνα, έκλεισαν τους διαδρόμους προς τα καρέ του Παπαδόπουλου και μάλιστα θα μπορούσαν να μπουν μπροστά στο σκορ στο 48′ αλλά ο Φιρινίδης έστω και ενστικτωδώς, έκανε την απόκρουση του αγώνα.

Οι παίκτες των γηπεδούχων ξεκίνησαν επιθετικά το ματς, δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες να προηγηθούν αλλά γρήγορα η ομάδα Νίκου Παπανώτα που απέδειξε ότι δίκαια βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία και μάλιστα είχε μέχρι σήμερα μόνο μία ήττα στο πρωτάθλημα, ισορρόπησε το ματς.

Στην επανάληψη και οι δύο ομάδες μπήκαν ορεξάτες στον αγωνιστικό χώρο, με τη Μακεδονική ομάδα να χάνει μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί. Με την είσοδο όμως των Μοκάκε και Κόλεφ οι γηπεδούχοι έγιναν πιο επιθετική και κατάφεραν στο τέλος να πάρουν την πολύτιμη νίκη.

Το φιλμ του αγώνα

10′ Ο Κιπτίου εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Γόγολος πήρε στο πρώτο δοκάρι τη γυριστή κεφαλιά προ του Πίτου για να διώξει πάνω στη γραμμή ο Σιμηχανίδης σε κόρνερ.

6′ Δυνατό ευθύβολο σουτ του Κιπτίου λίγο έξω από την περιοχή απέκρουσε προσωρινά ο Παπαδόπουλος και στη συνέχεια πρόλαβε και μπλόκαρε προ του Ζλατκόφσκι.

22′ Ο Κιπτίου εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά ο Παπαδόπουλος δεν συγκράτησε τη μπάλα, δημιουργήθηκε σύγχυση και μέσα από πολλά πόδια έδιωξαν τον κίνδυνο οι αμυντικοί των Λευκαδίων.

36′ Εκτέλεση φάουλ του Λαμπριανίδη, ο Φιρινίδης με υπερένταση αποκρούει στο “Γ” της εστίας του.

46′ Σέντρα του Κιπτίου από δεξιά για τον Ζλατκόφσκι που αν και μόνος του στο δεύτερο δοκάρι έπιασε άστοχη κεφαλιά.

48′ Μεγάλη ευκαιρία για τα Λευκάδια. Ο Δημητριάδης μπήκε από δεξιά και από τη γραμμή του άουτ επιχείρησε σέντρα σουτ, ο Φιρινίδης απέκρουσε ενστικτωδώς με το ένα χέρι και ο επερχόμενος Κουκουράκης προσπάθησε με κεφαλιά να «σπρώξει» τη μπάλα στα δίχτυα, η οποία πέρασε παράλληλα με την εστία της Λαμίας! Στο φάση αυτή ο παίκτης των Λευκαδίων χτύπησε στο δοκάρι του Φιρινίδη με αποτέλεσμα το ματς να διακοπεί για ένα λεπτό.

56′ Κάθετη πάσα του Μοκάκε με στόχο τον Κόλεφ, ο τελευταίος πλασάρει τον Παπαδόπουλο που βρήκε ελάχιστα τη μπάλα για να καταλήξει σύρριζα κόρνερ.

64′ ΓΚΟΛ! Πολύ ωραία πάσα του Ζλατκόφσκι στον Κόλεφ, πλασέ του Βούλγαρου και 1-0.

67′ ΓΚΟΛ! Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, από αριστερά συνδυάστηκαν οι Μοκάκε-Κόλεφ-Θωμόπουλος, ο τελευταίος σέντραρε για τον Λεμά, αυτός ανατράπηκε από τον Μάκη Μισαηλίδη μέσα στην περιοχή και δόθηκε το πέναλτι. Αρχικά πήγε να το εκτελέσει ο Ζλατκόφσκι, ο Καβακάς έδωσε εντολή στο Βούλγαρο κι αυτός με ωραία προσπάθεια παρά το σωστό πέσιμο του τερματοφύλακα, έγραψε το τελικό 2-0, κάνοντας ταυτόχρονα την καλύτερη δυνατή επάνοδό του στην ομάδα.

Κίτρινες: Ευσταθίου (90′) / Κουκουράκης (37′), Μισαηλίδης Μ. (67′), Μουρατίδης (73′)

Λαμία : Φιρινίδης, Παπαστεργίου, Θωμόπουλος, Σπυριδάκης, Γόγολος, Αντωνόπουλος, Ευσταθίου, Ζλατκόφσκι (83′ Τσαμαδιάς), Λεμά, Διαμαντίδης (53′ Μοκάκε), Κιπτίου (53′ Κόλεφ).

Λευκάδια : Παπαδόπουλος, Σιμηχανίδης, Κόλα, Μπρέγκου, Μισαηλίδης Μ. (85′ Ρίσσου), Πίττος, Μισαηλίδης Π., Λαμπριανίδης, Γιαουτζής, Κουκουράκης (57′ Μουρατίδης), Δημητριάδης (70′ Πληκαδίτης).

Δηλώσεις προπονητών

Μετά τον αγώνα οι προπονητές των δύο ομάδων δήλωσαν:

Νίκος Παπανώτας : Πιστεύω ότι η Λαμία είναι η πρωταθλήτρια του ομίλου από κάθε άποψη. Συγχαρητήρια για τη νίκη της που είναι δίκαιη. Κάναμε παιχνίδι τακτικής και εγκλωβίσαμε τη Λαμία πιέζοντας ψηλά. Γι αυτό δεν έκαναν ευκαιρίες. Εμείς φτάναμε στην αντίπαλη περιοχή αλλά δεν είχαμε ουσία. Νομίζω ότι η εμφάνισή μας ήταν αξιοπρεπής. Ο Μοκάκε από τη στιγμή που μπήκε έκανε τη διαφορά. Εμείς στα Λευκάδια βάσει του οικονομικού προϋπολογισμού που έχουμε είμαστε ηθικοί πρωταθλητές στον όμιλο.

Τίμος Καβακάς : Εκείνο που διαπίστωσα τις λίγες ημέρες που είμαι στην ομάδα είναι ότι οι παίκτες έχουν τρομερή πίεση. Σήμερα προσπάθησα να μην βάλω πολλά νέα στοιχεία στο παιχνίδι. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν παρά το άγχος για τη νίκη. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα που οι παίκτες της δουλεύουν εδώ και πολύ καιρό όλοι μαζί. Κερδίσαμε δίκαια. Οι αντίπαλοί μας μας απείλησαν μία φορά και είχαν δύο πολύ καλά σουτ. Παίξαμε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι γι αυτό που θέλω εγώ.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους για την υποδοχή που είχα στην ομάδα την Πέμπτη. Δεν θέλω να μιλάω πολύ. Θέλω να δουλεύουμε πολύ. Τις δηλώσεις ας τις αφήσουμε για το τέλος. Στο διάστημα που ακολουθεί θα επιδιώξω να περάσω στην ομάδα κάποια στοιχεία ώστε να γίνει πιο επιθετική. Σίγουρα όμως αυτό για να γίνει χρειάζεται δουλειά απ’ όλους. Έχω διαπιστώσει μεγάλη συνέπεια από τους παίκτες και είναι γεγονός ότι οι συνθήκες στη Λαμία είναι πολύ καλές.

*Με την πολύτιμη βοήθεια του efthia.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected