Super League 1

Super League – Άστρο…Ντούντου τον οδηγεί!

c4654ce29205da58576954820352c825_LΜε το απίστευτο τέρμα του Ντουντού στο 42’ ο ΟΦΗ πήρε το ντέρμπι του Ηρακλείου, επικρατώντας στο Παγκρήτιο 1-0 του Εργοτέλη και… ανασαίνει με μεγαλύτερη άνεση για την παραμονή στην Super Legaue.

Ο Βραζιλιάνος μέσος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς στην τρίτη του συμμετοχή με τα «ασπρόμαυρα», μετρά ισάριθμα τέρματα με αυτό στο ντέρμπι του κρητικού νομού να είναι το καλύτερο μέχρι τώρα. Το «συγκρότημα» του Ρικάρντο Σα Πίντο με το «τρίποντο» ανέβηκε στην 8η θέση με 33 βαθμούς, τρεις περισσότερους από τον Εργοτέλη, ο οποίος είναι στην 10η με 30 πόντους.

«Κιτρινόμαυρη» πίεση

Ο Εργοτέλης ήταν αυτός που πίεσε περισσότερο στην αρχή του αγώνα και αναζήτηση ένα γρήγορο τέρμα που θα έκανε πιο εύκολη την… υπόθεση στην συνέχεια, αλλά στο 16’ ο Μπαντιμπαγκά δεν κατάφερε να νικήσει τον Φερνάντεζ, που έδιωξε σε κόρνερ το βολ πλανέ του Βέλγου, ενώ στο 29’ ο Ρομάνο με δυνατό σουτ, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι ήταν άτυχοι και στην φάση του 36’ όταν ο Κούμπικ έκανε το γύρισμα, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και τον Φερνάντεζ και πέρασε κόρνερ.

Από την στιγμή που ο Εργοτέλης δεν κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή του σε κάποιο γκολ, ο ΟΦΗ τον… τιμώρησε με μία απίστευτη γκολάρα από τον Ντουντού. Το ρολόι σημάδευε το 42ο λεπτό, οι αμυντικοί των «κιτρινόμαυρων» δεν κατάφεραν να διώξουν σωστά και ο Βραζιλιάνος με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, νίκησε τον Στοϊκοβιτς και άνοιξε το σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε, όπως ολοκληρώθηκε το πρώτο, ήτοι με απειλή για την εστία του Εργοτέλη, μια και στο 48’ ο Σίσιτς έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο Σέρβος πορτιέρο των γηπεδούχων απέκρουσε.

Στα επόμενα λεπτά, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τον Εργοτέλη να προσπαθεί να βρει τους διαδρόμους προς την εστία του Φερνάντεζ, αλλά οι «ασπρόμαυροι» είχαν κλείσει σωστά τους χώρους. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις, όπως στο 66’ με την κεφαλιά του Παπάζογλου αλλά ο Στοΐκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Μπαντιμπανγκά δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά και η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 70’ οι αριθμητικές… ισορροπίες της αναμέτρησης «χάλασαν» καθώς ο Ρομάνο αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα, μια και απώθησε τον Ντουντού, ενώ στη συνέχεια, ο Παππάς «χαρίστηκε» σε ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων εξαιτίας των νεύρων από την αποβολή του Αργεντίνου.

Εργοτέλης : Στοϊκοβιτς, Τζανακάκης, Μεχία, Γιοβάνοβιτς, Πίτσος (78′ Αζίκ), Κοζορώνης, Ιμπραίμ (56′ Χαντί), Μπαντιμπαγκά, Ρομάνο, Κούμπικ (69′ Μπουχαλάκης), Μονακέλο.

ΟΦΗ : Φερνάντες, Μπούρμπος (27 Στάθης), Τριποτσέρης, Ζορό, Μιλιάζες, Μακρής, Ντουντού (73′ Καλάιτζιτς), Ζε Εντουάρντο, Σίσιτς (62′ Κουτσιανικούλης), Παπάζογλου, Περογαμβράκης.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected