Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΑΕ Καψόχωρας – Άτλας Ζερβοχωρίου 1-1, 3-0 πεν

DSCN6212Ένας ημιτελικός που…έσπαγε κόκαλα παρακολούθησαν οι 300 και πλέον θεατές που βρέθηκαν σήμερα στο γήπεδο της Καψόχωρας, για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της τοπικής ομάδας με τον Άτλα Ζερβοχωρίου. Οι δύο ομάδες αντιμετώπιζαν την πρόκληση της πρώτης συμμετοχής στην ιστορία τους σε τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ημαθίας και το ματς -όπως αναμενόταν άλλωστε- ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι.

Τη μεγάλη πρόκριση πήρε τελικά η ΑΕ Καψόχωρας, που αν και βρέθηκε στα…σκοινιά με το αυτογκόλ στο 51′, κατάφερε να ισοφαρίσει την τελευταία φάση του αγώνα αλλά και να επικρατήσει στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι με το εντυπωσιακό μάλιστα 3-0. Οι παίκτες του Χρήστου Τερζίδη είχαν αρκετές ευκαιρίες στην αναμέτρηση (“μοιραίοι” παίκτες οι Κώστας Χαλβατζής και Διονύσης Κωστόπουλος), ωστόσο ο δεύτερος ήταν αυτός που στο 90+2 βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο μετά τη σέντρα του Διτσόλα και έστειλε το ματς στην παράταση.

Από την άλλη πλευρά, ο Άτλας πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις, έδωσε χώρο στους αντιπάλους και λειτούργησε σωστά ανασταλτικά στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης. Κατάφερε να προηγηθεί στο 51′ κόντρα στη ροή του αγώνα και προσπάθησε στη συνέχεια να διαχειριστεί το σκορ, έχοντας βέβαια και τη βοήθεια της τύχης που χρειάστηκε σε μία-δύο περιπτώσεις σε καλές ευκαιρίες των γηπεδούχων. Τελικά, λίγα δευτερόλεπτα πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή κ. Μαρόπουλου, σε μια στιγμή αδράνειας δέχτηκαν το τέρμα που έστειλε το ματς στην ημίωρη παράταση. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι έχουν παράπονα από τον Κοζανίτη ρέφερι, επιρρίπτοντας του ευθύνες για τον πειθαρχικό έλεγχο.

Στην παράταση οι δύο ομάδες αντιμετώπισαν και τον παράγοντα κούραση και το παιχνίδι έχασε σε ρυθμό, όπως ήταν φυσιολογικό. Οι γηπεδούχοι βγήκαν με αξιώσεις στα καρέ του Γαϊτανίδη, ωστόσο δεν κατάφεραν να νικήσουν τον πορτιέρο του Άτλα και το παιχνίδι οδηγήθηκε στη “ρώσικη ρουλέτα”.

Τη διαδικασία ξεκίνησαν οι φιλοξενούμενοι, με τον Σιδηρόπουλο να στέλνει τη μπάλα άουτ. Για την ΑΕ Καψόχωρας πρώτος εκτέλεσε ο Νοτόπουλος, ο οποίος σημάδεψε σωστά, για να έρθει το δεύτερο άστοχο πέναλτι για τον Άτλα, με τον Καρασαββίδη να αποκρούει το σουτ του Κοτσαγκόγκου.

Στη συνέχεια ο Μόσχος ευστόχησε και πάλι για τους γηπεδούχους, δίνοντας σαφές προβάδισμα (2-0) ενώ και το τρίτο πέναλτι ήταν άστοχο για τους “κυανόλευκους”, καθώς ο Κώστας Παπαδόπουλος έστειλε τη μπάλα άουτ. Τελικά, ο Πόλυς Τόζογλου που ανέλαβε να εκτελέσει το τρίτο πέναλτι, ήταν αυτός που έστειλε την ομάδα του στον τελικό και τους 300 και πλέον θεατές στα…ουράνια!

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μαρόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Γαβρά και Νατσιούρα

ΑΕ Καψόχωρας : Καρασαββίδης, Διτσόλας, Τόζογλου, Μαγγανάρης (76′ Μπενίσκος), Μόσχος, Βλάχος, Σταμούλης, Γρηγοριάδης (70′ Νοτόπουλος), Κοτούλας (46′ Πιπιλιάρης), Κωστόπουλος, Χαλβατζής.

Άτλας Ζερβοχωρίου : Γαϊτανίδης, Κοτσαγκόγκος, Καραβασίλης, Πρόιος, Διαμαντίδης, Κολοκοτρώνης (68′ Παπαδόπουλος Χ.), Ξανθόπουλος, Ισλαμίδης, Παπαδόπουλος Κ., Ντέλλας, Παπαδόπουλος Σ. (77′ Σιδηρόπουλος)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected