Κατηγορίες
Διαιτησία

Δημήτρης Καλόπουλος – “Άκυρο” για την προσφυγή!

 dda9be1d47580cb499c61f31287627be_0«Κόκκινη κάρτα» έβγαλε η Δικαιοσύνη στoν πρώην διεθνή διαιτητή Δημήτρη Καλόπουλο. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την προσφυγή του Καλόπουλου κατά της εφημερίδας «Εξέδρα» (σ.σ. η οποία δεν κυκλοφορεί πια) και των δημοσιογράφων, Θάνου Μπλούνα, Φωτεινής Παπαγεωργίου και Κώστα Αλεξόπουλου.

Ο Καλόπουλος ζητούσε αποζημίωση για ανυπόγραφο δημοσίευμα το οποίο χαρακτήριζε στην αγωγή του «συκοφαντικό» και είχε να κάνει με επίσκεψη του πλέον καταδικασμένου για την υπόθεση των στημένων αγώνων Μάκη Ψωμιάδη την περίοδο που καταζητούνταν από τι Αρχές στο βουλκανιζατέρ που διατηρεί ο διαιτητής στην Θεσσαλονίκη.

Στην απόφαση μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι: «Η είδηση αυτή δεν αποκλίνει ουσιωδώς από την πραγματικότητα, αφού ο Ψωμιάδης ήταν καταζητούμενος εκείνη την περίοδο και ο Καλόπουλος ήταν διαιτητής της Super League και είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε αμφότερους».

Σε άλλο σημείο της απόφασης αναφέρεται ότι «το καλοκαίρι του 2011 βρισκόταν στο επίκεντρο της δημοσιότητας η θητεία του Καλόπουλου ως διαιτητή για την οποία διατυπώνονται άμεσα ερωτήματα από τη δικαιοσύνη».

Τέλος το δικαστήριο απέρριψε ως αόριστο το αίτημα του Καλοπουλου να απαγορευτεί στους δημοσιογράφους να δημοσιεύουν ρεπορτάζ για τον ίδιο με δήθεν προσβλητικό περιεχόμενο.

*gazzetta.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected