Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League – Το Pre Game των σημερινών αγώνων

111437Οι πρώτοι αγώνες των «16» του Champions League ολοκληρώνονται το βράδυ της Τετάρτης με δύο ζευγάρια που έχουν μεν ξεκάθαρα φαβορί, αλλά και αουτσάιντερ που δεν θα πουλήσουν φθηνά το τομάρι τους.

Σάλκε-Ρεάλ Μαδρίτης 21:45 

Δύο φορμαρισμένες ομάδες αναμετρώνται στη «Φέλτινς Αρένα». Η μεν Σάλκε μέχρι την ισοπαλία της Παρασκευής με τη Μάιντς μετρούσε μόνο νίκες μέσα στο 2014. Οι «βασιλικοί μπλε» θα έχουν στις τάξεις τους και τον Γιούλιαν Ντράξλερ, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του κι επανεμφανίστηκε στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας του.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κερδίσει τα 15 από τα 16 τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις κι εκμεταλλευόμενη τις ήττες που γνώρισαν Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης είναι μόνη πρώτη στην Primera Division μετά το 3-0 επί της Έλτσε. Ο Κάρλο Αντσελότι υπολογίζει στον τιμωρημένο στα προηγούμενα ματς πρωταθλήματος Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά είναι αμφίβολοι οι Μαρσέλο και Κοεντράο.

Οι δύο ομάδες δεν έχουν συναντηθεί ποτέ στην Ευρώπη, παρότι η Ρεάλ έχει αντιμετωπίσει δέκα διαφορετικές ομάδες από τη Γερμανία. Η παράδοση της «βασίλισσας» σε γερμανικό έδαφος είναι κάκιστη, καθώς μετρά μόλις μία νίκη και 18 ήττες (!) σε 25 αναμετρήσεις. Η Σάλκε στην έδρα της κόντρα σε ισπανικές ομάδες έχει πέντε νίκες, τέσσερις ήττες και δύο ισοπαλίες.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Άγγλος Χάουαρντ Γουέμπ. Η ρεβάνς θα γίνει στις 18 Μαρτίου στο «Μπερναμπέου».

Γαλατάσαραϊ-Τσέλσι 21:45 

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά με τη Γαλατάσαραϊ φιλοξενεί την αγαπημένη του Τσέλσι στην Κωνσταντινούπολη. Οι πρωταθλητές Τουρκίας είναι δεύτεροι και στο -4 από τη Φενέρμπαχτσε στο εγχώριο πρωτάθλημα μετά το 1-0 επί της τρίτης Μπεσίκτας. Οι Μπρούμα και Γιλμάζ λόγω τραυματισμού είναι εκτός πλάνων του Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Οι «μπλε» του Λονδίνου προέρχονται από νίκη με 1-0 επί της Έβερτον στις καθυστερήσεις και παραμένει πρώτη στην Premiership. Ο Ζοσέ Μουρίνιο είδε τους Νταβίντ Λουίς και Όμπι Μίκελ να ξεπερνούν τα προβλήματα τραυματισμών τους και να ταξιδεύουν με την αποστολή για την Τουρκία. Αντίθετα, οι Μάτιτς και Σαλάχ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής έχοντας παίξει στη φάση των ομίλων με Μπενφίκα και Βασιλεία.

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί πριν από 15 χρόνια στους ομίλους του Champions League με την Τσέλσι να θριαμβεύει με 5-0 στην Κωνσταντινούπολη (αλλά και με 1-0 στο Λονδίνο). Πάντως η Γαλατάσαραϊ ως γηπεδούχος απέναντι σε αγγλικές ομάδες έχει τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ακόμη ήττα. Οι «μπλε» στις υπόλοιπες τρεις επισκέψεις τους στην Τουρκία έχουν μία νίκη και μία ήττα.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ισπανός Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο. Η ρεβάνς θα γίνει στις 18 Μαρτίου στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

*sport-fm.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected