Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Λευκάδια – ΑΟ Χαλκίς 2-1

γ εθνικη 1Την ποιότητα της ως ομάδα και το “μέταλλο” που την χαρακτηρίζει φέτος φανέρωσε για ακόμη ένα παιχνίδι ο ΑΣ Λευκαδίων, επικρατώντας του ΑΟ Χαλκίς με 2-1. Σε έναν αγωνιστικό χώρο που μόνο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να παιχτεί, οι “κυανολευκοι” κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή στο γκολ του Ναουμίδη στο 45′ και να πετύχουν μία ακόμη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Παρουσία 300 περίπου θεατών, που έδωσαν παλμό και ρυθμό από την κερκίδα, οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο χωρίς εκπλήξεις από τους δύο πάγκους. Οι φιλοξενούμενοι εκ των πραγμάτων όφειλαν να ρισκάρουν περισσότερο, όντας αυτοί που ήθελαν πάση θυσία τη νίκη παρόλα αυτά, δεν αγωνίστηκαν επιθετικά και με ενισχυμένο κέντρο προσπάθησαν να εγκλωβίσουν τα αντίπαλα ατού. Ο κ. Παπανώτας ξεκίνησε με τον Λάντι Κόλα στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης, τον Σωκράτη Λαμπριανίδη αριστερά και τον Βασίλη Γιαουτζή πίσω από τον προωθημένο Κώστα Έξαρχο, που επέστρεψε μετά από απουσία 3 αγωνιστικών.

Στο πρώτο μέρος, το παιχνίδι ήταν ανούσιο και χωρίς την μεγάλη φάση στις δύο εστίες. Ο ΑΟΧ πρόσεξε περισσότερο τα μετόπισθεν και με αντεπιθέσεις προσπαθούσε να απειλήσει την εστία του Χρήστου Παπαδόπουλου. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν την απαιτούμενη ψυχραιμία στις μεταβιβάσεις τους και τα πολλά λάθη δεν τους επέτρεψαν να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του Ντουμάνη. Μάλιστα, στην τελευταία φάση του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι “πάγωσαν” το Δημοτικό Γήπεδο τωνΛευκαδίων, όταν μετά την εκτέλεση φάουλ του Γκαράνη, ο Ταυταρίδης έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο επερχόμενος Ναουμίδης με προβολή άνοιξε το σκορ.

Στην επανάληψη ωστόσο, η εικόνα των γηπεδούχων ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη. Ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους, έβαλαν τη μπάλα κάτω και κατάφεραν στην πρώτη φάση της επανάληψης να ισοφαρίσουν. Ο Γιαουτζής εκτέλεσε το φάουλ και ο Χρήστος Πίττος με κεφαλιά νίκησε τον Ντουμάνη, δίνοντας το…σύνθημα για αντεπίθεση.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, με τους φιλοξενούμενους να ρισκάρουν περισσότερο καθώς μόνο η νίκη ήταν αυτοσκοπός αν ήθελαν να αυξήσουν τις πιθανότητες για την παραμονή στην κατηγορία. Στο 64′ είχαν μία πολύ καλή ευκαιρία με τον Ταυταρίδη, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά, ο Παπαδόπουλος (ο οποίος μάλιστα έπαιζε τραυματίας) βρήκε τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα και στη συνέχεια με τη βοήθεια του δοκαριού κατέληξε κόρνερ.

Από το σημείο εκείνο και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι της συνάντησης, ο ΠΑΣ δημιούργησε πολλές καταστάσεις στα καρέ του Ντουμάνη και κατάφερε μάλιστα να κάνει την ανατροπή στο 77′, όταν ο Κώστας Έξαρχος δέχτηκε τη βαθιά μπαλιά από την άμυνα και σπάζοντας το τεχνητό off-side πλάσαρε ιδανικά τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 2-1.

Ακολούθησαν τρεις τουλάχιστον ευκαιρίες από πλευράς Λευκαδίων και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την 8η νίκη τους στο πρωτάθλημα και τους Ευβοιώτες πολύ κοντά στον υποβιβασμό στο τοπικό πρωτάθλημα της περιοχής τους.

Συνθέσεις

Λευκάδια: Παπαδόπουλος, Μουρατίδης, Κόλα (84′ Αδαμίδης), Μπρέγκου, Μισαηλίδης Μ., Πίττος, Σιμηχανίδης (46′ Δημητριάδης), Λαμπριανίδης, Γιαουτζής (84′ Καρατάσος), Έξαρχος, Μισαηλίδης Π..

Χαλκίδα: Ντουμάνης, Αυλωνίτης, Τσατσαρώνης, Καραμπάς, Ναουμίδης, Ευσταθίου, Ταυταρίδης, Βαλκάνος, Γκιόκας, Τσαλμάς, Γκαράνης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected