Super League 1

Βέροια – Απόλλων Σμύρνης 1-1

1082650Κακό θέαμα, πολλά λάθη και αργός ρυθμός ήταν τα κύρια συστατικά του πρώτου ημιχρόνου. Το άγχος ήταν έκδηλο και στις δύο πλευρές με αποτέλεσμα τα πόδια των ποδοσφαιριστών να είναι βαριά. Αν εξαιρέσει κανείς δύο πολύ άστοχα σουτ, ένα του Παυλίδη κι ένα του Πετρόπουλου, δεν υπήρχε φάση μέχρι το 18′. Τότε ο Αμαραντίδης δοκίμασε το πόδι του, αλλά δεν ανησύχησε τον Γκόμες, που μπλόκαρε εύκολα.

Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή των φιλοξενούμενων ήρθε στο 27′ με τον Πετρόπουλο να μην πιάνει το σουτ όπως θα ήθελε και την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Καντιμοίρη. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μπεν έκανε μία προσωπική ενέργεια, αλλά το σουτ του δεν βρήκε στόχο.

Στα τελευταία λεπτά δεν υπήρχε τίποτα αξιόλογο, ενώ ήταν διάχυτος ο εκνευρισμός και λόγω μίας σύρραξης που έγινε λίγο πριν το 40ο λεπτό. Όλα έδειχναν πως δε θα μπει γκολ μέχρι το ημίχρονο, όμως, στο 43′ ο Μπεν άνοιξε το σκορ ύστερα από εκτέλεση πέναλτι του Καλτσά.

Πολύ δυνατά μπήκε η Βέροια στο δεύτερο ημίχρονο, η οποία έκανε την πρώτη της τελική στο 47′, όταν ο Παυλίδης έστρωσε στον Καλτσά και ο Γκόμες μπλόκαρε το σουτ του τελευταίου. Τρία λεπτά μετά οι γηπεδούχοι βγήκαν πολύ καλά στην κόντρα με τον Μπεν, ο οποίος κέρδισε και φάουλ λίγο έξω από την περιοχή. Το εκτέλεσε ο Καλτσάς και υποχρέωσε τον Γκόμες σε εξαιρετική επέμβαση.

Σταδιακά ο Απόλλων ισορρόπησε το παιχνίδι, απείλησε στο 61′ με τον Λουσέρο και στο 63′ ισοφάρισε 1-1. Ο Παντελιάδης έκανε τη σέντρα, ο Πετρόπουλος κοντρόλαρε, κέρδισε κατά κράτος τον Αμαραντίδη και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτή ήταν και η φάση που άλλαξε την εικόνα του αγώνα από εκεί και πέρα, αφού οι φιλοξενούμενοι πατούσαν πλέον πιο καλά στο γήπεδο.

Στο 66′ το σουτ του Άμπροουζ πέρασε άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ζεζίνιο στο 70′. Τέσσερα λεπτά μετά χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για την ανατροπή. Ο Πετρόπουλος πήρε την μπάλα στην περιοχή, έπιασε καλά το σουτ, αλλά ο Καντιμοίρης πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση.

Στο τελευταίο τέταρτο η Βέροια πήρε τα ηνία του αγώνα και επιχείρησε με σουτ εκτός περιοχής να βρει το γκολ της νίκης. Ο Γκόμες απέκρουσε το σουτ του Γκονσάλβες στο 78′, ενώ αυτό του Καλτσά στο 82′ έφυγε άουτ.

Βέροια : Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Βέρτζος, Σισοκό, Αμαραντίδης, Βεργώνης, Παυλίδης, Όστοϊτς, Μπαργκάν, Καλτσάς, Μπεν

Απόλλων Σμύρνης : Γκόμες, Ζατζηζήσης, Δεληζήσης, Σέντερμπεργκ, Παντελιάδης, Κόρμπος, Τσοκάνης, Άμπροουζ, Λουσέρο, Ντάλμπεργκ, Πετρόπουλος

*sport24.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected