Κατηγορίες
Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – ΑΕ Καψόχωρας (1-2) Τεράστια ανατροπή, μεγάλη ψυχή!

DSCN7594

Κυπελλούχος Ημαθίας για τη σεζόν 2013-2014 η ΑΕ Καψόχωρας! Η ομάδα του “πρωτομάστορα” Χρήστου Τερζίδη και πρωτεργάτη της φετινής εντυπωσιακής πορείας των “κοκκινόμαυρων” (σήμερα αγωνίστηκε με τα “κιτρινόμαυρα”) έκανε επική ανατροπή στο τέλος και με σκορ 2-1 κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Κύπελλο. Οι 14 ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν για τους τυπικά φιλοξενούμενους, έπαιξαν με τεράστια ψυχή, είχαν εξαιρετική αμυντική συμπεριφορά και παίζοντας με αντεπιθέσεις, κατάφεραν να πετύχουν εξ αρχής την ισοφάριση και στο τέλος να πάρουν τη μεγάλη νίκη στο 88′ μετά από κόρνερ που κέρδισαν με τον ίδιο τρόπο.

Περιττό να αναφέρουμε τι ακολούθησε το τελικό σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης κ. Καραγκιζόπουλου… Οι παίκτες έγιναν ένα κουβάρι στους πανηγυρισμούς, ο προπονητής έγινε…τραμπολίνο στα χέρια των ποδοσφαιριστών ενώ στην αντίπερα όχθη, οι “ασπρόμαυροι” δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως απώλεσαν την πολυπόθητη γι’ αυτούς κούπα…

Μεταξύ φίλων και γνωστών…

Ένας τόσο εντυπωσιακός και δραματικός τελικός πραγματοποιήθηκε τελικά μεταξύ… φίλων και συγγενών! Εκτός της νεροποντής (κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο) και της χαμηλής σχετικά θερμοκρασίας, η τιμή των 10 ευρώ στο εισιτήριο της αναμέτρησης, εμπόδισε πολλούς φίλους του ποδοσφαίρου να βρεθούν στο Δημοτικό Στάδιο της Βέροιας. Χαρακτηριστικό είναι πως αρκετοί έφτασαν μέχρι τα γκισέ του γηπέδου και δεν εισήλθαν τελικά, καθώς θεώρησαν εξωφρενικό το συγκεκριμένο ποσό. Μάλιστα μία ομάδα της ΕΠΣ Ημαθίας, που αγωνίζεται στην Α2 Ερασιτεχνική κατέφθασε σχεδόν σύσσωμη στο γήπεδο, ωστόσο στο άκουσμα του αντίτιμου, αποχώρησαν εκτός από δύο ποδοσφαιριστές που τελικώς διέθεσαν το συγκεκριμένο ποσό.

Θεωρούμε (πάντα κατά την ταπεινή μας άποψη…) πως ο ορισμός της τιμής στα 5 ευρώ και η διανομή προσκλήσεων σε σχολεία τόσο της Αλεξάνδρειας όσο και της  Βέροιας, θα προσέλκυε περισσότερο κόσμο και στη δεύτερη περίπτωση θα ανάγκαζε και αρκετούς γονείς να συνοδεύσουν τα παιδιά τους. Εν κατακλείδι και μετά από τον τελικό που παρακολουθήσαμε σήμερα, είναι κρίμα που δεν μπόρεσαν να δώσουν το παρόν όσοι θέλησαν αλλά δεν άντεξε η τσέπη τους…

Η έλευση των ομάδων και η ομιλία των προπονητών

Το Imathia Sports News βρέθηκε στο Δημοτικό Στάδιο της Βέροιας δύο ώρες πριν την έναρξη του αγώνα και στο πλέον χαρακτηριστικό στιγμιότυπο που κατέγραψε η κάμερα, ήταν η προετοιμασία των ομάδων μέσα στα αποδυτήρια πριν το ζέσταμα. Στα πρόσωπα των παικτών μπορούσες να διακρίνεις την μεγάλη προσμονή και αγωνία για την έναρξη της αναμέτρησης, με τους “κιτρινόμαυρους” ωστόσο να είναι πιο χαλαροί και με εμφανώς λιγότερο άγχος από τους τυπικά γηπεδούχους. Χαρακτηριστική η ατάκα του Σάκη Παγγούρα στην ομιλία του στα αποδυτήρια : “Σήμερα θα ήθελα και εγώ να είμαι μέσα…Δεν ξέρετε πόσο σας ζηλεύω!” Χαρακτηριστική η φυσιογνωμία επίσης του Χρήστου Τερζίδη, που η μεγάλη του εμπειρία φαινόταν σε κάθε του κίνηση, όντας ιδιαίτερα ψύχραιμος σε κάθε περίπτωση.

Οι κινήσεις των δύο πάγκων

Χωρίς πολλές αλλαγές στη σύνθεση τους οι δύο ομάδες. Μοναδική διαφοροποίηση σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, η επιλογή του Σάκη Παγγούρα να αφήσει εκτός τον Λάζαρο Μουρατίδη που επέστρεψε από τον τραυματισμό του στους προσαγωγούς, ενώ ο Χρήστος Τερζίδης δεν είχε στη διάθεση του τον Πόλυ Τόζογλου που αποβλήθηκε στο 95′ της αναμέτρησης με τον Εθνικό Κλειδιού. Από τις πρώτες κινήσεις στον αγωνιστικό χώρο, εμφανής στόχος για τον “δικέφαλο” η κατοχή μπάλας και το pressing ψηλά και για τους “κίτρινους” το κλείσιμο όλων των διαδρόμων προς την εστία του Καρασαββίδη και η ταχύτητα στην “κόντρα”.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση

Λεπτομέρειες και μόνο μπορούν να αναφερθούν ως αίτια της τελικής έκβασης του αγώνα. Το γρήγορο γκολ του ΠΑΟΚ στο 7′ δεν πτόησε τους φιλοξενούμενους, που ισορρόπησαν σταδιακά, με τον “δικέφαλο” ωστόσο να μην τολμά και να προσπαθεί με πολλές πάσες να διασπάσει την άμυνα των αντιπάλων. Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Τζέπη στο 40′, που δεν κατόρθωσε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του και το εξαιρετικό τέρμα του Βαλάντη Γρηγοριάδη σε καθοριστικό σημείο του αγώνα συνέβαλαν ώστε ο αγώνας να πάρει τελείως διαφορετική τροπή στη συνέχεια, για να έρθει το 86ο λεπτό της αναμέτρησης όταν και το…χρυσό κεφάλι του Διονύση Κωστόπουλου έστειλε την ομάδα του στα…ουράνια!

Το “φιλμ” του αγώνα

Έναρξη αγώνα στις 15.06. Προηγήθηκε η καθιερωμένη ομιλία του προέδρου της ΕΠΣ Ημαθίας κ. Γιώργου Καραμελίδη, που ευχήθηκε στις δύο ομάδες.

7′ ΓΚΟΛ!Πρώτη φάση στο ματς και ανοίγει το σκορ! Εξαιρετική ενέργεια του Γιώργου Κίτσα από τον χώρο του κέντρου, στο ύψος της περιοχής πιάνει το σουτ στην αριστερή γωνία του Κυριάκου Καρασαββίδη και η μπάλα στα δίχτυα (1-0)

27′ Εκτέλεση φάουλ του Στέλιου Διτσόλα, κεφαλιά του Διονύση Κωστόπουλου στα χέρια του Μπάμπη Βρεττού.

28′ Σουτ του Θανάση Κίτσα από το ύψος της περιοχής και δεξιά, η μπάλα άουτ.

31′ Σέντρα του Πατατούκα από δεξιά, κεφαλιά του Γιώργου Κίτσα άουτ.

32′ Σέντρα του Μόσχου από δεξιά, ο Κωτούλας παίρνει την εσωτερική από τον προσωπικό του αντίπαλο και εξ επαφής στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

39′ Αλλαγή για την ΑΕ Καψόχωρας, ο Πιπιλιάρης στη θέση του Κωτούλα.

40′ Ατομική ενέργεια του Γιώργου Κίτσα από αριστερά, γύρισμα στο πέναλτι όπου βρίσκεται ο Τζέπης αλλά το σουτ που επιχειρεί περνά άουτ.

41′ Ωραία εναλλαγή της μπάλας Σταμούλη, Χαλβατζή και Κωστόπουλου, ο Βρεττός κάνει την καίρια έξοδο και απομακρύνει.

42′ Σουτ του Γιώργου Κίτσα η μπάλα άουτ.

48′ Ωραία κίνηση του Γιώργου Κίτσα από αριστερά, σουτ με το δεξί, σε ετοιμότητα ο Καρασαββίδης.

50′ Δυνατό σουτ του Πατατούκα από το ύψος της περιοχής, κοντράρει σε αμυντικούς και κόρνερ.

55′ ΓΚΟΛ! Γύρισμα του Χαλβατζή από δεξιά, ο Κωστόπουλος κάνει ωραία προσποίηση και ο επερχόμενος Βαλάντης Γρηγοριάδης με σουτ από το ύψος της περιοχής νικά τον Βρεττό που βρήκε τη μπάλα αλλά κατέληξε στη δεξιά γωνία (1-1)

60′ Σουτ του Τζέπη από τον άξονα, η μπάλα λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Καρασαββίδη.

61′ Πρώτη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, ο Κώστας Κίτσας στη θέση του Δημήτρη Λαδά.

69′ Σουτ του Θανάση Κίτσα από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα στα σώματα και κόρνερ.

73′ Αλλαγή για τους τυπικά φιλοξενούμενους, ο Νοτόπουλος στη θέση του Γρηγοριάδη που καταχειροκροτήθηκε

75′ Δεύτερη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, ο Κυριάκος Βρεττός στη θέση του Τζέπη.

86′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση κόρνερ του Πιπιλιάρη από δεξιά, ο Διονύσης Κωστόπουλος πετάγεται προ του Μπάμπη Βρεττού και με καρφωτή κεφαλιά κάνει τη μεγάλη ανατροπή! (1-2)

88′ Σέντρα του Γιώργου Κίτσα από τα δεξιά, κεφαλιά του Κώστα Κίτσα στο δεύτερο δοκάρι, εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Καρασαββίδης.

89′ Σουτ του Παναγιώτη Κίτσα από τα δεξιά σε κόρνερ ο Καρασαββίδης

90+1′ Σουτ του Θανάση Κίτσα και πάλι σε ετοιμότητα ο Καρασαββίδης, αποκρούει σε κόρνερ.

90+4′ Λήξη της αναμέτρησης.

Το δια ταύτα

Εξυπακούεται πως μία κατάκτηση Κυπέλλου, αποτελεί μία μεγάλη επιτυχία είτε αφορά το Μουντιάλ είτε ενός απλού τουρνουά 5×5. Σε κάθε περίπτωση, για την ΑΕ Καψόχωρας είναι ένας μεγάλος σταθμός στην σύντομη ιστορία της ομάδας από την Αλεξάνδρεια. Οι παίκτες του Χρήστου Τερζίδη έπαιξαν με ψυχή, είχαν σωστή τακτική συμπεριφορά και ανάγκασαν και τους πλέον δύσπιστους να τους βγάλουν το καπέλο. Επόμενο στοίχημα για την ομάδα το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας, η συμμετοχή στο οποίο είναι προαιρετική και όπως μας δήλωσε ο…πρωτομάστορας αυτής της επιτυχίας Χρήστος Τερζίδης, είναι όντως μια μεγάλη πρόκληση. Προς το παρόν, η ομάδα πρέπει και οφείλει να πανηγυρίσει με την ψυχή της!

Από την άλλη πλευρά, ο αγνώριστος “δικέφαλος” χάνει τον έναν από τους τρεις φετινούς στόχους και μάλιστα σε μία αναμέτρηση που περίμεναν διακαώς στο “ασπρόμαυρο” στρατόπεδο. Ωστόσο, η αγωνιστική τους συμπεριφορά σήμερα δεν θύμισε σε καμία περίπτωση προηγούμενες αναμετρήσεις και χωρίς το “μέταλλο” που επέδειξαν σε ανάλογες περιπτώσεις, δεν δικαιούταν κάτι παραπάνω από τη σημερινή βραδιά.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Καραγκιζόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Παρασίου και Καρυπίδη. Τέταρτος διαιτητής ήταν ο κ. Γιοβανόπουλος.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Βρεττός, Κίτσας Λ., Λαδάς (61′ Κίτσας Κ.), Μπουκλάς, Κίτσας Θ., Ζωγράφος, Κίτσας Γ., Κίτσας Π., Πατατούκας, Τζέπης (75′ Βρεττός Κ.), Νουσιόπουλος.

ΑΕ Καψόχωρας : Καρασαββίδης, Μόσχος, Διτσόλας, Μαγγανάρης, Παπαδόπουλος, Σταμούλης, Κωτούλας (39′ Πιπιλιάρης), Βλάχος, Κωστόπουλος, Χαλβατζής (90+2′ Σωτηρόπουλος), Γρηγοριάδης (73′ Νοτόπουλος)

Για το Imathia Sports News, Αργύρης Τσιγγενόπουλος – Ειρήνη Σωτηρίου – Γιώργος Μυλωνάς – Χόρχε Μανουράς

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected