Κατηγορίες
Super League 1

Παναθηναϊκός – Άρης (4-1) Βασικός ο Διούδης

2320d21d775b578187980b91b920ca31_LΜε κεκτημένη ταχύτητα από τον θρίαμβο επί του Ολυμπιακού και τον Μπεργκ να κάνει… όργια στο πρώτο «πράσινο» χατ-τρικ του, ο Παναθηναϊκός διέλυσε 4-1 τον Άρη, πιστοποίησε πως βλέπει… σεντόνι και βύθισε τους Θεσσαλονικείς οριστικά!

Αυτή τη φορά η γιορτή δεν χάλασε. Ο Παναθηναϊκός που παραδοσιακά μετά από μεγάλες νίκες εμφάνιζε την κακιά συνήθεια να… ξενερώνει τον κόσμο του, έξι μέρες μετά το θρίαμβο στο Φάληρο, διέσυρε τον Άρη στη Λεωφόρο, πρόσφερε όμορφο θέαμα και ο Μάρκους Μπεργκ πιστοποίησε πως είναι με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος, αν όχι συνολικά, αυτή τη στιγμή.

Το τριφύλλι δεν πτοήθηκε ούτε από τα διαιτητικά λάθη του Θάνου στο πρώτο ημίχρονο, ούτε από την ισοφάριση του Άρη λίγο πριν εκπνεύσει το πρώτο ημίχρονο, έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και νίκησε άνετα τους Θεσσαλονικείς που λένε οριστικά αντίο στη Super League.Πρωταγωνιστής του αγώνα, ο Μάρκους Μπεργκ που… τα έκανε όλα. Σκόραρε τρεις φορές, στο πρώτο του χατ-τρικ με τον Παναθηναϊκό, δημιούργησε καταστάσεις και ήταν… χάρμα οφθαλμών. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Μάρκους Μπεργκ κατάφερε αυτό που δεν κατάφεραν οι δυο προηγούμενοι μεγάλοι σταρ της ομάδας. Ο Σουηδός πέτυχε χατ-τρικ, κάτι που δεν είχαν κάνει Σισέ και Λέτο, επίτευγμα στο οποίο έφτασε ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού για πρώτη φορά μετά το 2006 και τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Η ομάδα του Αναστασίου πιστοποίησε την τρομερή της αγωνιστική κατάσταση, πήρε ακόμα μια εμφατική νίκη και δείχνει ικανή για τα… αστέρια μετά κι από αυτό το ματς.

Ενα ματς γιορτή στη Λεωφόρο, με τον Παναθηναϊκό να βραβεύει την ομάδα του 1964, η οποία υπό την καθοδήγηση του Στέφαν Μπόμπεκ έγινε η μοναδική που κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Μάλιστα, το ρεκόρ παραμένει ακλώνητο εδώ και 50 χρόνια, αφού και φέτος που ο Ολυμπιακός έδειχνε ανίκητος, ο Παναθηναϊκός τον νίκησε 3-0 μέσα στο Φάληρο και τελείωσε τα όνειρά του για κάτι αντίστοιχο. Η Θύρα 13 δημιούργησε ξανά μοναδική ατμόσφαιρα, έφτιαξε χωρογραφία αφιερωμένη στους αήττητους πρωταθλητές που βραβεύτηκαν από την ΠΑΕ και προσωπικά τον Γιάννη Αλαφούζο, για να αποθεωθούν πριν αρχίσει το ματς με τον Άρη.

Αν μη τι άλλο, το πρώτο ημίχρονο ήταν ιδιαίτερα… χορταστικό στη Λεωφόρο, με τον Παναθηναίκό να μπαίνει δυνατά και με επιθετικό δίδυμο Μπεργκ-Πέτριτς, να έχει διάθεση να ικανοποιήσει ακόμα περισσότερο τον κόσμο του μετά και τον θρίαμβο του ντέρμπι και τον Άρη να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο. Με την εικόνα που είχε το παιχνίδι, φαινόταν πως το γκολ για τον Παναθηναϊκό ήταν θέμα χρόνου, με το πρώτο να έρχεται στο 26′ με τον πρώτο σκόρερ του τριφυλλιού, τον Μάρκους Μπεργκ, να νικά τον Διούδη μετά από ωραία σέντρα του Νάνο.

Από το γκολ του Παναθηναϊκού και μετά, ανέλαβε δράση… ο ρέφερι Θάνος, ο οποίος έκανε τα πάντα για να χαλάσει το παιχνίδι. Στο 34′ έδωσε ένα ανύπαρκτο πέναλτι στον Άρη, ο Τάτος όμως σπατάλησε την ευκαιρία καθώς ο Κοτσόλης απέκρουσε! Ο Άρης παρόλα αυτά, αναθάρρησε κι εκμεταλλεύτηκε τον εκνευρισμό των πράσινων, ισοφαρίζοντας με τον Μανιά στο 40′. Η χαρά της ομάδας του Σούλη Παπαδόπουλου, ωστόσο, δεν κράτησε για πολύ, καθώς στο 45′ ο Κλωναρίδης πέτυχε το 2-1, με το τρίτο φετινό τέρμα του κατά του Άρη.

Με το υπέρ του αποτέλεσμα, ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο έκανε αυτό που σε προηγούμενα παιχνίδια είχε… παραμελήσει και του κόστισε βαθμούς. Εκμεταλλεύτηκε την καλή μπάλα που έπαιξε, την κατοχή που είχε και τις ικανότητές του, σκοτώνοντας τον αντίπαλο. Με τον Μάρκους Μπεργκ να… οργιάζει, ο Άρης δεν είχε καμία τύχη και τα γκολ του Σουηδού έφεραν νέο πράσινο θρίαμβο, αλλά και το πρώτο του προσωπικό χατ-τρικ με την φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ο Σουηδός στο 56′ έκανε το 3-1, με κεφαλιά μετά από σύγχυση στην περιοχή του Άρη, ενώ στο 74′ ο Μπεργκ μετά από ασίστ του Αμπέντ έκανε το 4-1 και έβαλε … φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του στην άνετη νίκη επί του Άρη.

Μια νίκη, η οποία πιστοποίησε την αγωνιστική ανάταση των πράσινων και το γεγονός ότι στα πλέι οφ θα μπουν με στόχο… το σεντόνι. Άλλωστε, έχοντας τέτοια εικόνα, τον Μπεργκ σε αυτή την καταπληκτική κατάσταση και τον κόσμο του στο πλευρό του, ο Παναθηναϊκός δικαιούται και πρέπει να ονειρεύεται καλύτερες μέρες..

Παναθηναϊκός : Κοτσόλης, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Μέντες, Νάνο, Ζέκα, Πράνιτς (79′ Δώνης), Αμπέντ (81′ Καρέλης), Κλωναρίδης, Πέτριτς (72′ Ατζαγκούν), Μπέργκ

Άρης : Διούδης, Κύργιας, Βανγκέλι, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Τάτος, Μανιάς, Βλάχος (50′ Κουσίδης), Ηρακλής (63′ Σουνάς), Τσιάρας, Νταμάρλης.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected