Γ Εθνική / Τοπικά

Λαμία – Δωτιέας Αγιάς 2-0

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε σήμερα στο ΔΑΚ Λαμίας το συγκρότημα του Τίμου Καβακά και νίκησε πανάξια τον Δωτιέα Αγιάς με σκορ 2-0, χάνοντας παράλληλα εκπληκτικές ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλα τέρματα.

lag22lag23Έτσι οι πρωτοπόροι διατήρησαν τη θέση τους στον βαθμολογικό πίνακα, έχοντας 4β. πίσω τους τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας και 7β. πλέον την Κύμη που υπέστη οδυνηρή ήττα στον Αμπελώνα. Σημειώνουμε ότι για τη Λαμία ακολουθεί το ρεπό της και στη συνέχεια θα παίξει στον Αμπελώνα.

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες (συνεχής βροχή) που επικράτησαν σήμερα στη Λαμία, 400 περίπου θεατές βρέθηκαν στις κερκίδες του ΔΑΚΛ, οι οποίοι έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι από το θέαμα και ειδικά για τη νίκη της Λαμιώτικης ομάδας που καταχειροκροτήθηκε στο τέλος.
lag24lag25lag26lag27lag28lag29Οι πρωτοπόροι μπήκαν πολύ δυνατά και παθιασμένα στο ματς και στο α’ ημίχρονο έχοντας έναν εκρηκτικό ρυθμό, προηγήθηκαν στο σκορ, με τον Σπύρο Γόγολο, χάνοντας παράλληλα πολλές ευκαιρίες για να καθαρίσουν το ματς.
Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε κάπως κύρια λόγω του αγωνιστικού χώρου που είχε πολλά νερά, αλλά η Λαμία είχε και πάλι τον πλήρη έλεγχο και τις ευκαιρίες να πετύχει κι άλλα γκολ, για να σφραγίσει τη νίκη της στο 83΄ μ΄ ένα υποδειγματικό φάουλ του Κώστα Κιπτίου.

Μορφή του αγώνα ήταν ο 20χρονος τερματοφύλακας του Δωτιέα Βασίλης Μάλτζαρης ο οποίος τουλάχιστον σε επτά περιπτώσεις πραγματοποίησε σωτήριες αποκρούσεις κρατώντας το σκορ σε χαμηλά επίπεδα!

Φάσεις, γκολ…

Μόλις στο 3′ ο Παπαστεργίου μπήκε από δεξιά, γύρισε για τον επερχόμενο Ευσταθίου που πλάσαρε από κοντά με τον Μάλτζαρη να διώχνει εκπληκτικά σε κόρνερ.
Στο 7′ η Λαμία ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Μκρτσιάν από τον Ντακούλα, με τον διαιτητή να δίνει το φάουλ που προηγήθηκε, εκτός περιοχής, στο ξεκίνημα της φάσης!
lag30lag31lag32Τρία λεπτά αργότερα η Λαμία πήρε προβάδισμα στο σκορ. Ο Λεμά από αριστερά γύρισε για τον Ζλατκόφσκι, αυτός βρήκε τον Παπαστεργίου που πλάσαρε για να διώξει εκπληκτικά και πάλι ο Μάλτζαρης σε κόρνερ. Το εκτελεί πλασαριστά ο Κιπτίου για τον Ευσταθίου αυτός σεντράρει για τον προωθημένο Γόγολο που πιάνει διαγώνια κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα…1-0.
Στο 15′ ο Κιπτίου εκτελεί φαλτσαριστό φάουλ από δεξιά για να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ ο Μάλτζαρης. Το κόρνερ εκτελείαπό αριστερά ο Ζλατκόφσκι, ο Μκρτσιάν επιχειρεί δύσκολο γυριστό σουτ και στέλνει τη μπάλα ξυστά άουτ.
Μπάσιμο του Θωμόπουλου από αριστερά και γύρισμα για τον Ζλατκόφσκι που επιχειρεί σουτ πλασέ από το πέναλτι στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Τσιανάκα.
lag34Στο 25′ μετά από προσπάθεια του Μοκάκε που ελίχθηκε μέσα στη περιοχή, τελικός αποδέκτης της μπάλας ο Ευσταθίου που πλάσαρε για να αποκρούσει σωτήρια ο Μάλτζαρης και να απομακρύνει τον κίνδυνο ο Ντακούλας.
Δύο λεπτά αργότερα ο Ευσταθίου από δεξιά βρίσκει μέσα στην περιοχή τον Παπαστεργίου, αυτός πιάνει σέντρα σουτ από πλάγια δεξιά με τον Μάλτζαρη να διώχνει με τα πόδια.
Η Αγιά φάνηκε επιθετικά στο 32΄ όταν ο Λώττας εκτέλεσε φάουλ, ο Κατσίκης έπιασε διαγώνια αλλά άστοχη κεφαλιά.
Στο 40′ ο Ευσταθίου έφυγε από δεξιά σέντραρε για τον Θωμόπουλο, που πλάσαρε από πλεονεκτική θέση για να διώξει σε κόρνερ με τα πόδια ο Μάλτζαρης σε κόρνερ.
lag36Με το ξεκίνημα της επανάληψης (47΄) ο Μοκάκε βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα, με τον τελευταιο να σώζει για μια ακόμη φορά την εστία του.
Στο 60′ η Λαμία πέτυχε γκολ που ακυρώθηκε σαν οφσάϊντ. Ο Κιπτίου εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Μκρτσιάν πήρε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Όμως ο β΄ βοηθός τον υπέδειξε σε θέση οφσάϊντ, αν και η φάση είναι οριακή.
Τρία λεπτά αργότερα ο Κιπτίου πάλι από δεξιά σέντραρε για τον Λεμά που έπιασε την κεφαλιά κι έστειλε τη μπάλα άουτ.
Στο 74′ ο Δωτιέας έμεινε με 10 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, όταν ο Λώττας
πήγε να εκτελέσει ένα πλάγιο μπροστά στον πάγκο της Λαμίας ρίχνοντας τη μπάλα στο πρόσωπο του Ζλατκόφσκι και αποβλήθηκε με δεύτερη κάρτα.
Η Λαμία εδραίωσε τη νίκη της στο 83′. Ο Τσαμαδιάς έβγαλε αριστερά στον Διαμαντίδη, αυτός μπήκε στην περιοχή και από θέση μέσα αριστερά, έπιασε δυνατό σουτ για να διώξει εντυπωσιακά ο Μάλτζαρης, νέο σουτ από τον Αντωνόπουλο, μπλόκαρε με διπλή ενέργεια ο νεαρός τερματοφύλακας του Δωτιέα.

lag41lag42Στο 74′ αποβλήθηκε με δύο κάρτες ο Λώττας, ενώ «κιτρίνισαν» οι: Αντωνόπουλος (31′), Φιρινίδης (33′), Κιπτίου (52′), Ζλατκόφσκι (76′) – Γκαλίτσιος (7′), Πετρουζέλης (13′), Λώττας (29′), Τσιανάκας (64′), Βαλαώρας (67′).
ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 (Τίμος Καβακάς): Φιρινίδης, Παπαστεργίου, Θωμόπουλος, Μκρτσιάν, Γόγολος, Αντωνόπουλος, Ευσταθίου, Ζλατκόφσκι (77′ Αντωνίου), Λεμά, Μοκάκε (62′ Διαμαντίδης), Κιπτίου (87′ Τσαμαδιάς).
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Σωτήρης Αντωνίου): Μάλτζαρης, Τσιλούλης (46′ Νταγιάντας), Λούγκος, Τσιανάκας, Γκαλίτσιος, Πετρουζέλης, Τσιρογιάννης (71′ Σιμούλης), Ντακούλας, Βαλαώρας, Λώττας, Κατσίκης (87′ Χατζηλιάδης).

*efthia.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected