Κατηγορίες
Διάφορα

Σ’ αυτό το δωμάτιο γεννήθηκε το internet!

newego_LARGE_t_761_106225584_type11885Για όσους δεν το γνωρίζουν είναι ένα απλό δωμάτιο μέσα σε ένα Πανεπιστήμιο. Όμως αυτό το δωμάτιο έχει μια ιστορία που άλλαξε τον κόσμο.

Το δωμάτιο 3420 δεν έχει κάποια χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει εξωτερικά. Είναι άλλο ένα δωμάτιο στην Πανεπιστημιούπολη UCLA.

Όμως μέσα σε αυτό κάποια αντικείμενα προδίδουν τη βαριά ιστορία του.

Μια παλιά γραφομηχανή, ένα ντουλάπι με ηλεκτρονικά και κάποια μεγάλα μηχανήματα που μοιάζουν με ψυγεία φανερώνουν την συμβολή αυτού του δωματίου στην ιστορία του διαδικτύου.

Συγκεκριμένα μέσα σε αυτό το δωμάτιο γεννήθηκε το διαδίκτυο ενώ μέσα από το ίδιο δωμάτιο έστειλαν και το πρώτο email στον κόσμο.

Η ιστορία του δωματίου ξεκίνησε το 1969 όταν η ομάδα του Λέοναρτν Κλέινροκ έστειλε το πρώτο ηλεκτρονικό μήνυμα στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Κάπως έτσι γεννήθηκε το διαδίκτυο.

Βέβαια το πρώτο εγχείρημα να σταλεί το πρώτο μήνυμα δεν στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς ο παραλήπτης έλαβε μόλις δύο γράμματα από το σύνολο του μηνύματος.

Η ομάδα των επιστημόνων χρειάστηκε περίπου μια ώρα για να καταλάβει τι έχει πάει λάθος και να διορθώσει το πρόβλημα.

Η εξέλιξη ήταν ραγδαία για το διαδίκτυο και λίγους μήνες αργότερα 4 υπολογιστές είχαν συνδεθεί μεταξύ τους. Το 1975 συνολικά 57 υπολογιστές είχαν συνδεθεί στο διαδίκτυο ενώ το 1981 οι υπολογιστές είχαν ανέλθει στους 210.

newego_LARGE_t_761_106225585

Το δωμάτιο όπου γεννήθηκε το διαδίκτυο ανακαινίστηκε και παρουσιάστηκε στη δημοσιότητα για να θυμίζει την ιστορία του μέσου.

*e-go.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected