Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος

Κύπελλο Ερασιτεχνών – Δείτε πότε θα διενεργηθεί η κλήρωση

15c3ff3de2a3422a376a94e10364afc6_LΤην Πέμπτη 13/3 στις 13:00 στα γραφεία της ΕΠΟ θα διεξαχθεί η κλήρωση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών για τη διοργάνωση του 2014.

Αρχικά η κλήρωση επρόκειτο να γίνει την Τετάρτη 12/3, ωστόσο έχουν οριστεί να γίνουν αυτή την ημέρα 10 τελικοί Κυπέλλων Ενώσεων και η Επιτροπή Κυπέλλων της ΕΠΟ αποφάσισε να περιμένει να δει αν οι Κυπελλούχοι που θα προκύψουν θα δηλώσουν συμμετοχή.

Ωστόσο, μένουν έξι Ενώσεις που δεν έχουν διεξάγει ακόμη τους τελικούς τους και οι πέντε θα μείνουν εκτός διοργάνωσης. Μόνο τον τελικό της ΕΠΣ Ρεθύμνου θα περιμένει η Ομοσπονδία, καθώς οι ομάδες της Κρήτης μπαίνουν στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης. Οι Ενώσεις Σάμου και Κεφαλονιάς είναι ειδικές περιπτώσεις, μιας στην πρώτη φέτος, λόγω ακαταλληλότητας των γηπέδων, δεν διεξάγεται ούτε πρωτάθλημα ούτε Κύπελλο, ενώ η δεύτερη λόγω του σεισμού έχει μείνει πίσω σε όλες τις διοργανώσεις της.

Εκτός Κυπέλλου Ερασιτεχνών θα μείνουν οι Ενώσεις Ηπείρου, Δωδεκανήσου και Ξάνθης, που δεν υπήρξαν συνεπείς στις ημερομηνίες ανάδειξης Κυπελλούχου, σύμφωνα με τα όσα όρισε η ΕΠΟ.

Πάντως, δεν λείπουν και οι περίεργες ιστορίες φέτος στο Κύπελλο, όπως αυτή στην ΕΠΣ Λέσβου, με τον Αιολικό να παίρνει τον τίτλο στα χαρτιά, καθώς η ομάδα της Λήμνου που προκρίθηκε στον τελικό, ο Κεραυνός Αγ. Δημητρίου παραιτήθηκε από τον τελικό.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η συμμετοχή στο Κύπελλο Ερασιτεχνών δεν είναι υποχρεωτική και αναμένονται ηχηρές απουσίες. Εκτός από τις πέντε Ενώσεις που έμειναν εκτός, συμμετοχή δεν προτίθεται να δηλώσει ο Κυπελλούχος ΕΠΣ Μακεδονίας, Θερμαϊκός Θέρμης, λόγω του υψηλού κόστους. Έτσι, δύσκολα θα ισχύσει ο αρχικός καταρτισμός των ομίλων που έκανε η ΕΠΟ για τις πρώτες αγωνιστικές της διοργάνωσης, αλλά την Πέμπτη, κατά την κλήρωση, θα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές.

*Όσον αφορά την ΑΕ Καψόχωρας, που είναι η κάτοχος του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ημαθίας, δήλωσε κανονικά και την ερχόμενη Πέμπτη θα μάθει τους αντιπάλους της στην πρώτη φάση της διοργάνωσης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected