Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Europa League – Επίδειξη ισχύος από Μπενφίκα, Βαλένθια (vid)

matriΗ Φιορεντίνα κατάφερε να πάρει ισοπαλία με 1-1 από την Γιουβέντους στο Τορίνο, έτσι απέκτησε μικρό πλεονέκτημα πρόκρισης στα προημιτελικά του Europa League από τον ιταλικό “εμφύλιο”.

Με γκολ του Αρτούρο Βιντάλ στο 3ο λεπτό προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι, ο Χιλιανός είχε δοκάρι αργότερα, αλλά οι “βιόλα” κατάφεραν να απαντήσουν με τον Μάριο Γκόμεθ να κάνει το 1-1 στο 79′, με τον Ισπανο-Γερμανό να σκοράρει για πρώτη φορά μετά την 1η Σεπτέμβρη (πριν 6.5 μήνες περίπου δηλαδή).

Στο μεγάλο ντέρμπι της Σεβίγια η Μπέτις πήρε σπουδαία νίκη με 2-0 επί της Σεβίλλης μέσα στο “Ραμόν Σάντσεθ-Πιθχουάν”, έχοντας σκόρερς τους Λέο Μπαπτιστάο στο 17′ και Σάλβα Σεβίγια στο 77′.

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πήρε και η Μπενφίκα, καθώς επικράτησε με 3-1 της Τότεναμ στο “Γουάιτ Χαρτ Λέιν”, έχοντας πρωταγωνιστή τον Λουιζάο, με τον Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό να πετυχαίνει το 2ο και 3ο γκολ των “αετών”.

Ενδιάμεσα είχε μειώσει για τους “σπερς” ο Κρίστιαν Έρικσεν με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, ενώ οι Πορτογάλοι είχαν ανοίξει το σκορ με τον Ροντρίγκο.

Η Βικτόρια Πλζεν προηγήθηκε στο “Ζερλάν”, αλλά η Λιόν έκανε ανατροπή και νίκησε με 4-1, ενώ η Άλκμααρ επικράτησε με 1-0 της Ανζί με αρκετή δόση τύχης, καθώς την εκτέλεση πέναλτι του Άρον Γιόχανσον απέκρουσε ο Κερζακόβ αλλά η μπάλα κύλησε στα δίχτυα του, ενώ νωρίτερα δεν μέτρησε κανονικό γκολ των Ρώσων (είχε περάσει η μπάλα ολόκληρη την γραμμή).

Γιουβέντους – Φιορεντίνα 1-1



Σεβίλλη – Μπέτις 0-2

Τότεναμ – Μπενφίκα 1-3

Λιόν – Βικτόρια Πλζεν 4-1

Άλκμααρ – Ανζί 1-0

*sport24.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected