Α ΕΠΣ Ημαθίας

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Ατρόμητος Διαβατού 1-2

Ανοιχτό παιχνίδι έγινε στα Τρίκαλα, με τον Ατρόμητο να είναι πιο αποτελεσματικός στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και να επικρατεί τελικά με 2-1 φτάνοντας τους 49 βαθμούς. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Γιώργου Ντάμτσιου παρά το γεγονός πως σε γενικές γραμμές είχε την υπεροχή στο σημερινό αγώνα, ηττήθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά και παρέμεινε στην 7η θέση της βαθμολογίας.

Ο δυνατός αέρας που φυσούσε σήμερα στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, επηρέασε σημαντικά τις προσπάθειες των δύο ομάδων, κάτι που προκάλεσε το μέτριο πρώτο ημίχρονο με τις ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Στο διάστημα αυτό, ο Μέγας Αλέξανδρος είχε δύο επισκέψεις στα καρέ του Χρήστου Μουχτάρη, με τον Ντάμτσιο αρχικά να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι από εκτέλεση κόρνερ χωρίς να βρεθεί κάποιος στην επαναφορά να τη στείλει στα δίχτυα και λίγα λεπτά αργότερα με τον Δημήτρη Σούρλα να μην μπορεί από το ύψος του πέναλτι να νικήσει τον πορτιέρο του Ατρομήτου. Το ημίχρονο έκλεισε με ένα καλό σουτ του Γιάννη Ποζιάδη, το οποίο μπλόκαρε ο Μουσκεφτάρας.

Το δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα παρέμεινε σε γενικές γραμμές η ίδια, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τους φιλοξενούμενους με αντεπιθέσεις κυρίως να βγαίνουν με αξιώσεις στα καρέ του Μουσκεφτάρα. Στο 68′ ο Καρβούνης έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Δημήτρη Σούρλα, με τον τελευταίο όμως να μην στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση και στην αμέσως επόμενη φάση, ο Ατρόμητος κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ. Τις ανεπάλληλες κόντρες στην περιοχή του Μουσκεφτάρα εκμεταλλεύτηκε ο Νίκος Αλμαλιώτης και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το 7ο προσωπικό του τέρμα στο πρωτάθλημα.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα στο γκολ του Ατρομήτου και στο 73′ ο Δημήτρης Σούρλας κέρδισε πέναλτι, που ανέλαβε να εκτελέσει ο Γιώργος Ντάμτσιος ισοφαρίζοντας για την ομάδα του. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ανατροπή, χωρίς όμως να δημιουργήσουν τη μεγάλη φάση στα αντίπαλα καρέ, την τελευταία όμως λέξη είπε ο Γιάννης Ποζιάδης, ο οποίος στο 85′ κέρδισε το πέναλτι από τον Ακρίβο και εκτέλεσε εύστοχα για το 1-2. Αυτό ήταν το 12ο γκολ του επιθετικού του Ατρομήτου στο πρωτάθλημα, φτάνοντας τον πρώην συμπαίκτη του και νυν του Μακροχωρίου, Μάκη Σπανό.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μαρόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Μαυρόπουλο και Γιαγιτζόγλου.

Συνθέσεις

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Μουσκεφτάρας, Καρβούνης, Σαλτουρίδης (86′ Βελικούδης), Ακρίβος, Ντάμτσιος, Αθανασιάδης Σ., Σούρλας Δ., Αθανασιάδης Η., Παπαδόπουλος, Σερμπίνης, Νικολόπουλος (56′ Μηνούδης)

Ατρόμητος Διαβατού : Μουχτάρης, Φαρμάκης, Ασλάνογλου, Ρόκκο, Μαυρίδης, Τσακαλίδης, Κωστογλίδης, Καλούδης, Συμεωνίδης (58′ Πελεκίδης) Ποζιάδης (88′ Βοργιατζίδης), Ζερδαλής (63′ Αλμαλιώτης).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected