Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Φίλιππος Μελίκης – Εθνικός Κλειδιού 4-1

Μία ακόμη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, την 21η σε 26 παιχνίδια κατέκτησε ο Φίλιππος Μελίκης, που επικράτησε (πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ) με 4-1 του Εθνικού Κλειδιού και έκανε ένα ακόμη βήμα για την μαθηματική κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Βασίλη Βαμβακίδη μπορεί πλέον να νιώθει ακόμη πιο ασφαλής καθώς μετά το “στραβοπάτημα” του Απόλλων Αγίου Γεωργίου με τον Νηρέα Βέροιας αποφεύγει οριστικά την 13η θέση.

Οι “κυανόλευκοι” πάλεψαν επί ίσοις όροις στο σημερινό παιχνίδι και με μόλις 12 παίκτες στη σύνθεση τους (απουσίαζαν για διάφορους λόγους οι Χαϊκάλης, Τοπούζης, Καλυβιώτης Δ. και Τσακίρης) έβαλαν δύσκολα στους “ερυθρόλευκους” και μάλιστα είχαν τις δύο πρώτες καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Συγκεκριμένα, στο 12′ ο Σάκης Κεχαγιάς είχε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Σωτήρη Ιωακειμίδη, με τον έμπειρο πορτιέρο ωστόσο να μπλοκάρει σωτήρια τη μπάλα και στο 23′ ο Αντώνης Καλυβιώτης έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα όμως πέρασε λίγο άουτ.

Στη συνέχεια ο Φίλιππος ανέβασε στροφές και παρά τον εξαιρετικά σκληρό και ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο, πίεσε την αντίπαλη άμυνα και στο 30ο λεπτό ο Γιώργος Τεγούσης άνοιξε το σκορ για τους “ερυθρόλευκους”. Μέχρι την ανάπαυλα, οι συγκινήσεις ήταν ελάχιστες και παρά την πρωτοβουλία των κινήσεων από πλευράς γηπεδούχων, δεν σημειώθηκε η μεγάλη φάση στα καρέ του Γιάννη Λεφάκη.

Το δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα δεν διαφοροποιήθηκε σημαντικά, ωστόσο οι ισορροπίες διαταράχθηκαν σημαντικά στο 68′ όταν ο Εθνικός αναγκάστηκε να μείνει με παίκτη λιγότερο καθώς μετά τον τραυματισμό του Αντώνη Καλυβιώτη δεν υπήρχε άλλος παίκτης να τον αντικαταστήσει. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 74′ ο Φίλιππος διπλασίασε τα τέρματα του με τον Έρβιν Μπούφι, ο οποίος με ωραία προσπάθεια από δεξιά και σουτ νίκησε τον Λεφάκη.

Ωστόσο, οι “μπλε” βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να μειώσουν το σκορ στο 81′, όταν ο Νίκος Σερέτης εκμεταλλεύτηκε τη λάθος έξοδο του Ιωακειμίδη και “τσιμπώντας” τη μπάλα κέρδισε το πέναλτι από τον πορτιέρο του Φίλιππου. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο ίδιος, φτάνοντας τα 7 προσωπικά τέρματα στο πρωτάθλημα.

Η κούραση όμως των φιλοξενούμενων από το αριθμητικό μειονέκτημα αλλά και η δεδομένη ποιότητα των γηπεδούχων, επέφερε το τρίτο τέρμα στο 84′ με “δράστη” αυτή τη φορά τον Δημήτρη Τσιούπρο ο οποίος με πολύ ωραία ατομική προσπάθεια πλάσαρε ιδανικά για το 3-1.

Μάλιστα πέτυχε και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στις καθυστερήσεις, φτάνοντας αισίως τα 33 στο φετινό πρωτάθλημα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Βρέσκας, με βοηθούς τους κ.κ. Παζαρτζικλή και Λαζάρου.

Συνθέσεις

Φίλιππος Μελίκης : Ιωακειμίδης, Αναστασόπουλος, Τενεκετζή, Χαραλαμπίδης, Καραγκιζόπουλος (79′ Μαμουτόπουλος), Τεγούσης (70′ Πιτσάβας), Μπούφι, Κακαγιάννης, Παπαδόπουλος, Πέτγαζλης, Μπιτόπουλος (62′ Τσιούπρος)

Εθνικός Κλειδιού : Λεφάκης, Δημητριάδης (46′ Καϊμακαμίδης Α.), Βαρδαλής, Καλυβιώτης Α., Περηφανόπουλος, Καϊμακαμίδης Τ., Κακατάτσιος, Κιρκιλιανίδης, Κεχαγιάς, Φιρινίδης, Σερέτης

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected