Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Μακροχώρι – ΦΑΣ Νάουσα 1-1

DSCN8266Ένα πραγματικό ντέρμπι που απεικόνισε στο έπακρο αυτό που αρμόζει στη δυναμική των δύο ομάδων, παρακολουθήσαν οι 150 περίπου θεατές στο Δημοτικό Γήπεδο Μακροχωρίου. Ένωση και ΦΑΣ Νάουσα μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις, ένα αποτέλεσμα που σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα της 21ης αγωνιστικής, θεωρείται θετικό για αμφότερους και ειδικά για τους “κυανόλευκους”, που βρίσκονται κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Η επιστροφή Κερλίδη

Το σημερινό παιχνίδι είχε εξ αρχής μία συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα. Ο νυν προπονητής των “κυανολεύκων” Γιάννης Κρλίδης επέστρεψε στο Μακροχώρι, από τον πάγκο του οποίου αποχώρησε ένα περίπου χρόνο πριν. Ο 45χρονος τεχνικός είχε συνομιλία με παλιούς συνεργάτες και φίλους ενώ συνάντησε αρκετούς ποδοσφαιριστές που συνεργάστηκε μαζί τους κατά τη θητεία του στην Ένωση.

Οι επιλογές των πάγκων και η τακτική

Η σημαντική απουσία του Γιάννη Πιέτρα για τους γηπεδούχους λόγω τιμωρίας και η επιλογή του Λεωνίδα Μπίλη να χρησιμοποιήσει τον Δημήτρη Βούλγαρη στο αρχικό σχήμαμ ήταν οι σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, ενώ ο ομόλογος του των φιλοξενούμενων επέλεξε τους γνωστούς 11 που έχουν…τραβήξει κουπί τη φετινή χρονιά. Όσον αφορά τη “σκακιέρα” της τακτικής, ήταν εκ προοιμίου σαφές ότι βασικός στόχος για τους δύο τεχνικούς ήταν η κατοχή μπάλας και ο έλεγχος του νευραλγικού χώρου του κέντρου, σημαντικά συστατικά για την επικράτηση σε ένα τέτοιου επιπέδου παιχνίδι.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση

Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε και στο “φιλμ” του αγώνα παρακάτω, ο ΦΑΣ Νάουσα είχε τις περισσότερες καλές στιγμές στο σημερινό παιχνίδι. Ωστόσο, κρίνοντας την αναμέτρηση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, θα λέγαμε πως η…πίτα ήταν μοιρασμένη και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησε η δύναμη και οι πολλές προσωπικές μονομαχίες. Σημαντικό στοιχείο επίσης η άμεση αντίδραση των “κυανολεύκων” στο γρήγορο γκολ του Δημήτρη Βούλγαρη, ενώ η κατοχή μπάλας των γηπεδούχων μέχρι την ανάπαυλα δεν μετουσιώθηκε σε τέρμα που θα άλλαζε τις ισορροπίες στο παιχνίδι. Η είσοδος των Καφέ και Σπανού στο δεύτερο μέρος, ενίσχυσε την επιθετική γραμμή των γηπεδούχων, ωστόσο δεν καταγράφηκε η σημαντική ευκαιρία εκτός από ένα χλιαρό σουτ του Βούλγαρη που μπλόκαρε ο Κύρου.

Το φιλμ της αναμέτρησης

2′ ΓΚΟΛ! Με το…καλημέρα, το Μακροχώρι μπαίνει οδηγός στο σκορ. Πάσα του Γεωργίου στον άξονα για τον Βούλγαρη, ο τελευταίος με πλασέ από το ύψος της περιοχής νικά τον Κύρου (1-0).

11′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση κόρνερ του Κεφαλά, η μπάλα σκάει στο ύψος της μικρής περιοχής χωρίς να την απομακρύνει κανείς και πιο ψηλά ο Μπενίσκος με κεφαλιά ισοφαρίζει για την ομάδα του (1-1).

14′ Λάθος της άμυνας του Μακροχωρίου, ο Μπενίσκος πασάρει στον Νικόλτση, σουτ με τη μία μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια ο Σταματέλος.

15′ Κίτρινη κάρτα Κύρου.

18′ Ατομική ενέργεια του Μπενίσκου, κάνει το σουτ η μπάλα άουτ.

36′ Σέντρα του Νικόλτση με στόχο τον Συμπεθέρη, προλαβαίνει ο Σταματέλος και διώχνει μακριά.

39′ Κίτρινη κάρτα Μπενίσκος.

40′ Τακουνάκι του Μπενίσκου στα αριστερά για τον Νικόλτση, σουτ του τελευταίου η μπάλα παράλληλα από το τέρμα και άουτ.

41′ Πάσα του Συμεωνίδη από δεξιά για τον Αντώνη Ηλιάδη, σουτ με τη μία μέσα από την περιοχή η μπάλα άουτ.

42′ Κίτρινη κάρτα Γρηγόρης Ηλιάδης.

44′ Εκτέλεση φάουλ του Περηφανόπουλου από δεξιά, κεφαλιά του Μουσικάκη πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

45′ Κίτρινη κάρτα Αβραμόπουλος.

48′ Εκτέλεση κόρνερ του Αργυρίου, κεφαλιά του Νικόλτση μπλοκάρει ο Σταματέλος

59′ Πάσα του Γεωργίου στον Βούλγαρη, χλιαρό σουτ του τελευταίου από το ύψος της περιοχής, μπλοκάρει ο Κύρου.

60′ Πάσα του Μπενίσκου για τον Κεφαλά, με τη μία αυτός για τον επερχόμενο Γασπαράτο, δυνατό σουτ άουτ.

61′ Πάσα του Τσακαλίδη για τον Ηλιάδη, ωραία κίνηση του τελευταίου, σουτ η μπάλα άουτ.

71′ Κίτρινη κάρτα Σπανός.

75′ Ατομική ενέργεια του Νικόλτση, περνά τρεις αντιπάλους, το σουτ όμως που επιχειρεί περνά άουτ.

79′ Κίτρινη κάρτα Νικόλτσης.

84′ Κίτρινη κάρτα Τζεϊρανίδης.

85′ Εκτέλεση φάουλ του Γασπαράτου, η μπάλα βρίσκει πάνω στα σώματα, στην επαναφορά ο ίδιος στρώνει στον Αβραμόπουλο, ο οποίος σουτάρει με δύναμη με τη μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ από αριστερό δοκάρι του Σταματέλου.

90′ Ο διαιτητής της συνάντησης αποβάλλει τον προπονητή των φιλοξενούμενων Γιάννη Κερλίδη.

92′ Πάσα του Γεωργίου στον Αντώνη Ηλιάδη, σουτ του τελευταίου από δεξιά, η μπάλα καταλήγει άουτ.

Το δια ταύτα

Ένας βαθμός στο…σακούλι για τους δύο αντιπάλους που δεν άλλαξε τη βαθμολογική τους θέση στον όμιλο, δεδομένου των άλλων αποτελεσμάτων της 21ης αγωνιστικής. Ο δρόμος είναι μακρύς και ειδικά για τον ΦΑΣ αρκετά πιο δύσβατος σε σύγκριση με την Ένωση της οποίας η συγκομιδή σαφώς και της δίνει μεγαλύτερη ασφάλεια για τη συνέχεια.

Συνθέσεις

Μακροχώρι : Σταματέλος, Ηλιάδης Γ. (55′ Καφές), Μαυριδόγλου, Τζεϊρανίδης, Σαλέπης, Ελευθεριάδης, Συμεωνίδης, Γεωργίου, Βούλγαρης (66′ Σπανός), Τσακαλίδης (87′ Σαρηγιαννίδης), Ηλιάδης Α.

ΦΑΣ Νάουσα : Κύρου, Παπατάνος, Αργυρίου, Μουσικάκης, Νικόλτσης, Κεφαλάς, Συμπεθέρης (61′ Ζούρκος / 90+3′ Μουρίκι), Αβραμόπουλος, Μπενίσκος, Γασπαράτος, Περηφανόπουλος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected