Α ΕΠΣ Ημαθίας

Αχιλλέας Νάουσας – Φίλιππος Μελίκης 1-2

Όπως αναμενόταν, Αχιλλέας και Φίλιππος αγωνίστηκαν ελεύθερα στο γήπεδο του Γιαννακοχωρίου και πρόσφεραν θέαμα στους λιγοστούς φιλάθλους που βρέθηκαν το απόγευμα στο ορεινό Βέρμιο. Η ομάδα του Κώστα Παυλόπουλου, όντας πιο αποτελεσματική στην τελική προσπάθεια και με σκόρερ τον Θοδωρή Πέτγαζλη, επικράτησε των “κυανολεύκων” με 2-1 και μείωσαν τη διαφορά από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας στους 7 βαθμούς.

Στο παιχνίδι καταγράφηκαν πάνω από 20 ευκαιρίες εκατέρωθεν και η έλλειψη άγχους και ανάγκης για το αποτέλεσμα έδωσε επιπλέον…δουλειά στους πορτιέρο των δύο ομάδων, Αντώνη Καζεπίδη και Σωτήρη Ιωακειμίδη. Παρά το “μουδιασμένο” ξεκίνημα στο πρώτο 5λεπτο, οι “στροφές” ανέβηκαν στη συνέχεια και η πρώτη επίσκεψη σε αντίπαλα καρέ καταγράφηκε στο 8ο λεπτό, με τον Παραστατίδη να αποτυγχάνει από κοντά να νικήσει τον Ιωακειμίδη. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Παναγιώτη Παπαδόπουλου για τους φιλοξενούμενους και τον Παπαπέσιο με προβολή να αποσοβεί το γκολ για την ομάδα του.

Η επόμενη σημαντική φάση ήταν και το πρώτο τέρμα της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα στο 13′, ο Θοδωρής Πέτγαζλης έκανε εξαιρετική κίνηση από τα δεξιά και αφού πέρασε τους Παπαπέσιο και Ορδουλίδη που προσπάθησαν να τον ανακόψουν, σούταρε με δύναμη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καζεπίδη, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Στο 21′ ο Χάρης Παραστατίδης έγινε και πάλι…μοιραίος. Ο Κακούδης έκανε την επέλαση στον άξονα, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον συμπαίκτη του και αυτός σημάδεψε το δοκάρι του Ιωακειμίδη, στην πιο μεγάλη ευκαιρία του Αχιλλέα για την ισοφάριση. Οι ευκαιρίες εκατέρωθεν συνεχίστηκαν μέχρι την ανάπαυλα για το ημίχρονο, χωρίς να μπορεί κανείς να προβλέψει την περαιτέρω έκβαση του αγώνα.

Ωστόσο, με το…καλημέρα για το δεύτερο μέρος ο Αχιλλέας κατόρθωσε να ισοφαρίσει. “Δράστης” ο σπεσιαλίστας στις εκτελέσεις φάουλ Κώστας Τουμαράς, ο οποίος σημάδεψε το “παραθυράκι” της εστίας του Σωτήρη Ιωακειμίδη, φέρνοντας το ματς στα ίσια.

Στο 52′ σημειώθηκε και ισοπαλία στα…δοκάρια! Σειρά είχε ο Παπαδόπουλος, ο οποίος προσπάθησε να…μιμηθεί τον Τουμαρά στην εκτέλεση φάουλ, ωστόσο σημάδεψε το δοκάρι του Καζεπίδη με τους αμυντικούς να απομακρύνουν μακριά.

Συνέχεια στις μεγάλες ευκαιρίες έδωσε ο Δημήτρης Τσιούπρος, ο οποίος στο 58′ υποχρέωσε τον Αντώνη Καζεπίδη σε θεαματική απόκρουση για να έρθει λίγα λεπτά αργότερα ο Γιάτσιος, που είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι να στείλει εξ επαφής τη μπάλα μόλις άουτ.

Ακολούθησαν δύο καλές ευκαιρίες εκατέρωθεν (Παραστατίδης 72′, Μπούφι 76′) για να έρθει η φάση του 80ου λεπτού που έκρινε τελικά το αποτέλεσμα. Ο Έρβιν Μπούφι πάσαρε παράλληλα στον Πέτγαζλη, αυτός κινήθηκε ωραία από δεξιά και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Καζεπίδη, πετυχαίνοντας το 14ο προσωπικό του τέρμα στο πρωτάθλημα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μελτζανίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Αργυρίου και Χρυσάνης

Συνθέσεις 

Αχιλλέας Νάουσας :

Φίλιππος Μελίκης : Ιωακειμίδης, Ζέρης, Τενεκετζή, Χαραλαμπίδης, Καραγκιζόπουλος, Τεγούσης, Μπούφι, Κακαγιάννης, Παπαδόπουλος (60′ Τσάκαλος), Πέτγαζλης (82′ Τζήμος), Τσιούπρος (73′ Πιτσάβας)

*φωτ.anthemia-blogspot.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected