Super League 1

Εργοτέλης – Ολυμπιακός 1-4

eb09755d46ef14351b1f868b5c18c99d_LΟ Νέλσον Βαλντέζ είχε… κέφια στην αρχή του αγώνα με τον Εργοτέλη, σημείωσε το πιο γρήγορο χατ-τρικ στην φετινή Super League και ουσιαστικά κλείδωσε… άμεσα το «διπλό» του Ολυμπιακού κόντρα στον Εργοτέλη (4-1).

Οι «ερυθρόλευκοι» με τον κόσμο στον πλευρό τους και τον Βαγγέλη Μαρινάκη στις εξέδρες του Παγκρητίου Σταδίου μετέτρεψαν σε… τυπική διαδικασία την «μάχη» του Ηρακλείου, κυρίως χάρις στην εξαιρετική εκκίνηση του Παραγουανού, ο οποίος σκόραρε στο 3’ στο 6’ και το 14’. Ο Κάμπελ στο 32’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι συμπλήρωσε το… καρέ, ενώ ο Ιμπραΐμ με όμορφο σουτ εκτός περιοχής στο 55’ διαμόρφωσε το τελικό 4-1. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας έφτασαν τους 80 βαθμούς σε 30 ματς, ενώ οι νησιώτες παρέμειναν στην 12η θέση με 35 βαθμούς, επτά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μέχρι το 15’ είχαν… ξεμπερδέψει με τη νίκη, χάρις στο πιο γρήγορο χατ-τρικ της φετινής περιόδου με… δράστη τον Νέλσον Βαλντέζ. Ο Παραγουανός επιθετικός άνοιξε το σκορ μόλις στο 3’ με πλασέ απέναντι στον Στοΐκοβιτς, εκμεταλλευόμενος το λάθος γύρισμα του Τζανακάκη. Έξι λεπτά αργότερα ο διεθνής άσος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, διπλασίασε τα γκολ για τους φιλοξενούμενους με νέο πλασέ, έπειτα από ασίστ του Σέποβιτς και στο 14’ το μόνο που… άλλαξε, ήταν ο παίκτης που έκανε την τελική πάσα προς τον Βαλντέζ, πριν αυτός σκοράρει, μια και τη θέση του Σέρβου… πήρε ο Σάμαρης.

Στην συνέχεια, ο Εργοτέλης προσπάθησε να ανέβει και να μειώσει στο σκορ, αλλά το σουτ του Μπουχαλάκη, έξω από την περιοχή πέρασε άουτ στο 16’. Στο 23’ ο Σάμαρης απείλησε με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μονακέλο δεν κατάφερε να βρει στόχο με την κεφαλιά που πήρε. Το παιχνίδι… ολοκληρώθηκε λίγο μετά την συμπλήρωση του πρώτου μισάωρου, μια και στο 31’ ο Τζανακάκης ανέτρεψε τον Πέρεζ και ο διαιτητής Μήτσιος έδειξε το σημείο του πέναλτι, με τον Κάμπελ να μην χάνει την ευκαιρία, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-0, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Χαλαρή… επανάληψη

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μαρίνος Ουζουνίδης θέλησε να κάνει πιο ανταγωνιστική την ομάδα του και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Σαρρή και Κοζορώνη στις θέσεις των Μεχία και Καρντόζο, ενώ ο Μίτσελ πέρασε στον αγώνα τον Μασάντο αντί του Εντινγκά. Οι Κρητικοί κατάφεραν να μειώσουν στο 55’ με όμορφο τέρμα του Ιμπραΐμ, ο οποίος νίκησε από το ύψος της περιοχής τον Μέγιερι.

Οι «κιτρινόμαυροι» μετά το γκολ προσπάθησαν να βγουν με περισσότερη διάθεση στην επίθεση, απείλησαν στο 57’ με τον Μπουχαλάκη, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ, ενώ στο 62’ ο Μέγιερι αντέδρασε σωστά και απέκρουσε το πλασέ του Μπαντιμπανγκά. Στο 69’ ο Σαρρής έκανε ένα επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Πέρεζ, λίγο κάτω από την μεσαία γραμμή, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την έντονη αντίδραση των παικτών του Ολυμπιακού, αλλά η κατάσταση ηρέμησε άμεσα. Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ήταν… τυπική διαδικασία και με εξαίρεση το πλασέ του Διαμαντάκου στο 75’ που πέρασε άουτ, η εξέλιξη δεν… έκρυβε κάποια… συγκίνηση σε όσους το παρακολούθησαν.

Εργοτέλης (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στοΐκοβιτς, Αζίζ, Αντελέγε, Μεχία (46′ Σαρρής), Τζανακάκης, Καρντόσο (46′ Κοζορώνης), Ιμπραΐμ, Χαντί, Μπουχαλάκης, Μπαντιμπανγκά, Μονακέλο (71′ Διαμαντάκος).

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Μέγκιερι, Τόρες, Αβραάμ, Μαρκάνο (58′ Παπάζογλου), Μπονγκ, Σάμαρης, Εντιγκά (46′ Μασάντο), Κάμπελ, Πέρες, Στσέποβιτς, Βαλντές (72′ Βέργος).

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected