Γ Εθνική / Τοπικά

Μαχητής Τερψιθέας – Μακροχώρι 1-2

deap3Μαχητής ήταν το…Μακροχώρι στην Τερψιθέα και με γκολ στα…χασομέρια πήρε το πιο σπουδαίο τρίποντο της χρονιάς, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την παραμονή στη Γ Εθνική. Η ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη πραγματοποίησε εξαιρετικό δεύτερο μέρος και έχοντας σε καλή μέρα όλους σχεδόν τους ποδοσφαιριστές, πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας.

Από την άλλη πλευρά, το σύνολο του Νίκου Σταυροθεόδωρου είχε πολύ καλό πρώτο μέρος, πίεσε πολύ την Ένωση και κατάφερε να προηγηθεί στο διάστημα αυτό, αποκτώντας σημαντικό αβαντάζ στην αναμέτρηση. Παρά τις προσπάθειες, το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με το ρευστό 1-0 και στην επανάληψη, οι “ασπρόμαυροι” εμφανίστηκαν πολύ δυνατοί και ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση.

Παρουσία αρκετών θεατών στο Δημοτικό Γήπεδο της Τερψιθέας Λάρισας, η αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες προμηνύονταν συναρπαστική από κάθε άποψη. Δύο σύλλογοι άλλωστε που έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήρια τους και παρά τα σκαμπανεβάσματα, έχουν αποδείξει πως έχουν την ποιότητα για να λογίζονται μέλη της Γ Εθνικής. Για τους γηπεδούχους, το παιχνίδι παρουσίαζε πολύ μεγαλύτερη κρισιμότητα, καθώς η βαθμολογική θέση και η ανάγκη συγκέντρωσης βαθμών, μετέτρεπε το σημερινό παιχνίδι σε “τελικό”.

Βαθμούς αλλά και ψυχολογία επιζητούσε και το Μακροχώρι, καθώς η ομάδα από την Ημαθία είχε υποχωρήσει στον βαθμολογικό πίνακα τις τελευταίες αγωνιστικές. Η παρουσία της Ένωσης στο δεύτερο ημίχρονο ήταν το “κλειδί” της επιτυχίας, θυμίζοντας αρκετά την ομάδα που πέτυχε σημαντικές νίκες φέτος. Στα θετικά επίσης, η εξαιρετική απόδοση του Γιάννη Πιέτρα που απουσίαζε στα δύο προηγούμενα ματς που σε συνδυασμό με την παρουσία όλων των παικτών, ήρθε το πολύτιμο τρίποντο.

Το σκορ άνοιξε στο 25ο λεπτό ο Νικούλης, σπεσιαλίστας ων στα φάουλ, ο οποίος σημάδεψε σωστά κάνοντας το 1-0. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια πρόσεξαν περισσότερο την ανασταλτική τους λειτουργία και κατόρθωσαν να μην απειληθούν στο πρώτο μέρος, εκτός από μία καλή προσπάθεια του Αντώνη Ηλιάδη που ανέκοψαν την τελευταία στιγμή οι αμυντικοί του Μαχητή.

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά, πίεσαν ψηλά τους “κυανόλευκους” και στο 47′ ο Δημήτρης Βούλγαρης με ωραίο τελείωμα πέτυχε την ισοφάριση, σκοράροντας για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Στο 68′ ο Μαχητής έχασε πολύ καλή ευκαιρία για να ξαναμπεί μπροστά στο σκορ, αλλά ο Σταματέλος είπε όχι στο σουτ του Κρεββατά και ενώ η Ένωση ήταν πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, ελέω του ρίσκου που πήραν οι γηπεδούχοι ρισκάροντας για την ισοφάριση.

Τόσο ο Αντώνης Ηλιάδης (δις) όσο και ο Νίκος Σαρηγιαννίδης δεν κατάφεραν να δώσουν το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, με τον δεύτερο ωστόσο να το καταφέρνει στο 90+2′, όταν πραγματοποίησε επέλαση από τα αριστερά και με ιδανικό πλασέ νίκησε τον Μπαταβάνη.

Συνθέσεις

Μαχητής Τερψιθέας : Μπαταβάνος, Λιλολάρι, Αθανασίου(60’ Μολάς), Μπουρουζίκας, Παγκαρλιώτας, Παυλόπουλος, Νικούλης, Κυριάκος(80’ Κουρούκας), Σαββίδης, Πατσιαβούρας(67’ Μαλάκος), Κρεββατάς.

Μακροχώρι: Σταματέλος, Συμεωνίδης, Μαυριδόγλου, Τζειρανίδης, Σαλέπης, Πιέτρα, Γεωργίου, Ελευθεριάδης, Βούλγαρης (82′ Αργυρόπουλος), Τσακαλίδης (57′ Σπανός), Ηλιάδης Α. (75′ Σαρηγιαννίδης).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected