Κατηγορίες
Football League

Football – Τα σενάρια για την τελευταία αγωνιστική

97cf681b83497249bd4e078501aad977_LΣτο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος κρίνονται 2 θέσεις στο Νότο και μια στον Βορρά για το… μίνι πρωτάθλημα

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει το τρέχον πρωτάθλημα της Football League και στους δυο ομίλους αποτελεί το γεγονός πως την τελευταία αγωνιστική θα βρουν κάτοχο τα 3 από τα 8 εισιτήρια που οδηγούν στα πλέι οφ. Μετά και τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη καθώς στο Νότο θα… παλέψουν τρεις ομάδες για 2 εισιτήρια, ενώ στον βόρειο όμιλο δυο ομάδες δίνουν μάχη για μια θέση στο «μίνι πρωτάθλημα» που οδηγεί στη Super League.

Νότιος όμιλος

Η ολοκλήρωση της προτελευταίας αγωνιστικής δεν ξεκαθάρισε το τοπίο αναφορικά με το ποιες ομάδες θα δώσουν το παρών στα πλέι οφ, καθώς υπάρχει ακόμη εκκρεμότητα με την τρίτη και τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η βαθμολογία μια… στροφή πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου έχει ως εξής:
1.Ολυμπιακός Βόλου 53
2.Χανιά 47
3.Ηρακλής Ψαχνών 44
4.Παναιγιάλειος 43
5.Φωστήρας 43

Συνεπώς, Ψαχνά, Αίγιο και Ταύρος είναι σε… αναμμένα κάρβουνα με τις ομάδες τους να προετοιμάζονται για τις μάχες της 26ης αγωνιστικής. Συνοπτικά τα ματς της τελευταίας ημέρας είναι τα εξής:
Φωστήρας – Ηρακλής Ψαχνών
Παναιγιάλειος – Επισκοπή
Καλλιθέα – Χανιά
Αστέρας Μαγούλας – Φωκικός
Πανηλειακός – Αχαρναϊκός
Γλυφάδα – Παναχαϊκή
Βύζας Μεγάρων – Ολυμπιακός Βόλου

Οπότε, γίνεται εύκολα κατανοητό πως το ενδιαφέρον εστιάζεται στα δυο πρώτα ματς όπου ο Φωστήρας υποδέχεται τον Ηρακλή Ψαχνών και ο Παναιγιάλειος την Επισκοπή. Αναφορικά λοιπόν με τα σενάρια για τα δυο εναπομείναντα εισιτήρια, ο Ηρακλής Ψαχνών θα βρίσκεται στα πλέι οφ σίγουρα με δική του νίκη αλλά και ισοπαλία στον Ταύρο. Αν οι Ευβοιώτες ηττηθούν τότε στα πλέι οφ θα βρεθούν μόνο σε περίπτωση που ο Παναιγιάλειος δεν νικήσει την Επισκοπή. Σχετικά με τον Φωστήρα, η τύχη του δεν εξαρτάται μόνο από τον ίδιο καθώς ακόμη σε δική του νίκη, ο Παναιγιάλειος δεν θα πρέπει να νικήσει την Επισκοπή για να βρεθεί στα πλέι οφ. Σε περίπτωση που αναδειχθεί ισόπαλος με τον Ηρακλή Ψαχνών τότε θα πρέπει να ελπίζει σε διπλό της Επισκοπής στο Αίγιο. Τέλος, ο Παναιγιάλειος αν επικρατήσει της Επισκοπής θα είναι σίγουρα στα πλέι οφ, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας ελπίζει σε ισοπαλία στον Ταύρο ή νίκη του Ηρακλή Ψαχνών. Όμως αν ηττηθεί από τους Κρητικούς τότε περιμένει διπλό του Ηρακλή στον Ταύρο για να δώσει το παρών στα πλέι οφ.

Βόρειος όμιλος

Η κατάσταση στον Βορρά περιπλέχθηκε εξαιτίας της ήττας του Ηρακλή στην Καρδίτσα απέναντι στην Αναγέννηση. Έτσι, οι Θεσσαλοί μείωσαν τη διαφορά στον ένα βαθμό από τον «Γηραιό» κι έμειναν… ζωντανοί στο κυνήγι ενός εισιτηρίου για το μίνι πρωτάθλημα.

Η βαθμολογία λοιπόν πριν την 26η και τελευταία αγωνιστική έχει ως εξής:
1.Κέρκυρα 56
2.Νίκη Βόλου 53
3.Αιγινιακός 48
4.Ηρακλής 45
5.Αναγέννησης Καρδίτσας 44

Έτσι, βρέθηκαν Ηρακλής και Καρδίτσα να έχουν ελπίδες για την τέταρτη θέση με τον «Γηραιό» όμως να έχει σαφές προβάδισμα. Αναφορικά με το πρόγραμμα του βορείου ομίλου, τα ματς έχουν ως εξής:
Νίκη Βόλου – Αναγέννηση Καρδίτσας
Ηρακλής – Ζάκυνθος
Βατανιακός – Δόξα Δράμας
Αιγινιακός – Καβάλα
Αναγέννηση Γιαννιτσών – Τύρναβος
Απόλλων 1926 – Εθνικός Γαζώρου
Κέρκυρα – Πιερικός

Οπότε, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στα δυο πρώτα παιχνίδια, τα σενάρια είναι σαφώς λιγότερα και πιο απλά συγκριτικά με το Νότιο όμιλο. Εφόσον λοιπόν ο Ηρακλής επικρατήσει της Ζακύνθου στο «Καυταντζόγλειο» τότε θα δώσει το παρών στα πλέι οφ ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο παιχνίδι του Πανθεσσαλικού. Όμως σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας ευελπιστεί σε ανάλογο αποτέλεσμα της Καρδίτσας απέναντι στη Νίκη Βόλου. Αναφορικά με την Αναγέννηση Καρδίτσας, έχει ελπίδες μόνο αν πάρει τους τρεις βαθμούς απέναντι στους Βολιώτες ευελπιστώντας παράλληλα σε ισοπαλία ή ήττα του Ηρακλή προκειμένου να τον προσπεράσει και να πάρει το εισιτήριο στο… νήμα.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected