Super League 1

Παναθηναϊκός – ΑΕΛ Καλλονής 3-0

a1adf64911bbb66f118fd4191a2a01e3_LΧωρίς τον πρώτο σκόρερ του, Μάρκους Μπεργκ, ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» 3-0 την Καλλονή στη Λεωφόρο και έπιασε στη 2η θέση τον Ατρόμητο – Ντίνας, Καρέλης και… Βαλιός οι σκόρερ, ντεμπούτο Γιαννιτσάνη.

Υπό το βλέμμα πολλών Ευρωπαίων… κατασκόπων, που βρέθηκαν στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να φτάσει στις πέντε σερί νίκες στο πρωτάθλημα και να ανέβει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Έστω κι αν δεν είχε το… πρώτο βιολί του, τον Μάρκους Μπεργκ, έστω κι αν… ξεκούρασε σχεδόν τη μισή του ομάδα λόγω του βεβαρημένου προγράμματος.

Με τον Νίκο Καρέλη και τον Θανάση Ντίνα σε εξαιρετική κατάσταση αλλά και το σύνολο των παικτών που χρησιμοποιήθηκαν να έχουν καλή απόδοση, ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στην Καλλονή, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και ικανοποίησε τον κόσμο που μπήκε στη διαδικασία να πάει στη Λεωφόρο το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι «πράσινοι» είδαν αρκετούς από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές τους να είναι άξιοι των περιστάσεων και να έχουν καλή παρουσία, με αποτέλεσμα οι νησιώτες να μην μπορέσουν να αντιδράσουν σε κανένα σημείο του αγώνα.

Ο Γιάννης Αναστασίου… φρεσκάρισε αρκετά την ομάδα του, έδωσε φανέλα βασικού σε Ντίνα, Χουχούμη, Καρέλη, Κλωναρίδη, Ατζαγκούν και Σπυρόπουλο, ενώ τελείωσε το ματς με μια ενδεκάδα… από το μέλλον. Ο Παναθηναϊκός στο φινάλε του αγώνα είχε μόνο δυο ξένους, τους Ατζαγκούν και Μέντεζ, ενώ στην ενδεκάδα του ήταν πέντε (Καπίνο, Χουχούμης, Δώνης, Γιαννιτσάνης, Ρισβάνης) παίκτες από τις ακαδημίες του!

Για να συμβεί, βέβαια, αυτό, ο Αναστασίου είχε και την άνεση του ήδη διαμορφωμένου από το 70′ 3-0, αλλά και του γεγονότος ότι ο Ατρόμητος νωρίτερα είχε ηττηθεί στην Κρήτη. Έτσι, με τη νίκη του αυτή ο Παναθηναϊκός έφτασε στους 62 βαθμούς, όσους και οι Περιστεριώτες, με τους οποίους κοντράρεται την επόμενη εβδομάδα εκτός έδρας, σε ένα ντέρμπι… σεντονιού όπως φαίνεται!

Όσο για το πώς διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα, αυτό ήταν κυρίως προϊόν της επιθετικής όρεξης που είχαν οι Καρέλης και Ντίνας. Ο δεύτερος μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας στο 14′ εκτέλεσε τον Χογκ, για το 1-0, ενώ μέχρι το δεύτερο τέρμα χάθηκαν αρκετές ακόμα ευκαιρίες. Ωστόσο, στο 44′ η επιμονή και η δύναμη με την οποία μπήκε στη φάση ο Καρέλης, τον δικαίωσαν αφού του στρώθηκε η μπάλα για να κεραυνοβολήσει τον πορτιέρο της Καλλονής και να κλείσει με 2-0 το ημίχρονο!

Στην επανάληψη, ο Αναστασίου άρχισε να δίνει ανάσες και σε άλλους παίκτες, ενώ έκανε ντεμπούτο με τον Παναθηναϊκό και ο Νίκος Γιαννιτσάνης, ένας ακόμα νεαρός από τις ακαδημίες. Με την πίεση, πάντως, του Παναθηναϊκού να μην μειώνεται, στο 70′ ήρθε και το 3-0 όταν ο Σπυρόπουλος επιχείρησε σέντρα-σουτ, ο Βαλιός μπήκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Στα υπόλοιπα λεπτά, αποσύρθηκαν και οι Πράνιτς, Σίλντενφελντ για να παίξουν οι Δώνης και Ρισβάνης, ενώ ο κόσμος στις κερκίδες ζήτησε για μια ακόμα φορά γήπεδο στη Λεωφόρο, αποθεώνοντας την ομάδα για το όμορφο θέαμα που του πρόσφερε.

Το σφύριγμα της λήξης από τον Τριτσώνη, βρήκε τον κόσμο χορτασμένο από το ωραίο θέαμα. Φυσική συνέπεια ήταν το χειροκρότημα της αναγνώρισης της δουλειάς που γίνεται φέτος στον Παναθηναϊκό. Μια δουλειά, που δείχνει ικανή να δώσει στην ομάδα ακόμα και τη δεύτερη θέση μέσω των πλέι οφρ και να ξεπεράσει και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις για αυτή τη μεταβατική σεζόν. Η συνέχεια, πάντως, περιλαμβάνει ματς – κριτήριο καθώς ο Παναθηναϊκός πάει στο απόρθητο ως τώρα Περιστέρι, για να παίξει με τον ισόβαθμό του Ατρόμητο!

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ (78′ Ρισβάνης), Χουχούμης, Μέντες, Ντίνας (66′ Γιαννιτσάνης), Ατζαγκούν, Καρέλης, Κλωναρίδης, Πράνιτς (78′ Δώνης).

Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Χόγκ, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Γαλάς (46′ Γκαρσία), Φουρλάνος, Καλτσάς, Φαρία, Νιαμπούγιου (68′ Σιλιγαρδάκης), Ζακουάνι, Βαλιός, Μανούσος

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected