Κατηγορίες
Διαιτησία

Τάσος Κάκος – Προσεχώς και…προπονητής!

2014030600790_159434423Η ενασχόληση του Τάσου Κάκου με το ποδόσφαιρο πιθανότατα δεν θα εξαντληθεί στις ιδιότητες του ποδοσφαιριστή και του διαιτητή. Υπάρχει και το «μετερίζι» του προπονητή στα μελλοντικά του σχέδια…

Η εμφάνισή του άλλωστε τον περασμένο Νοέμβριο στη σχολή για το δίπλωμα UEFA C -που διοργάνωσε η ΕΠΟ στα Γιάννενα- δεν είχε μόνο εγκυκλοπαιδικό σκοπό. Ο 44χρονος ρέφερι ο οποίος έχει δικαίωμα (βάσει ορίου ηλικίας) να σφυρίζει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015 σκέφτεται σοβαρά να ασκήσει προσεχώς και το επάγγελμα του κόουτς. Οι δικοί του άνθρωποι εξάλλου γνωρίζουν πως ο πρώτος του στόχος όταν είχε κρεμάσει τα παπούτσια του (έπαιζε αμυντικό χαφ σε ΑΟ Κέρκυρας και Όλυμπο) ήταν η προπονητική. Είχε σκεφτεί όμως τότε πως θα αποτελούσαν καλό εφόδιο για τη δουλειά του τα μαθήματα διαιτησίας και έσπευσε να εγγραφεί στη σχολή χωρίς να φανταστεί ότι θα τον απορροφούσε ο χώρος και θα έφτανε μάλιστα σε σημείο να ψηφίζεται επί πέντε σεζόν κορυφαίος ρέφερι από τους ποδοσφαιριστές.

Ακόμη πάντως κι αν έγινε αναγνωρίσιμος με τη σφυρίχτρα (έχει συμπληρώσει διψήφιο αριθμό σεζόν σε επίπεδο Super League) δεν έχει διαγράψει από τα πλάνα του την προπονητική. Ισως να αποτελεί κατά κάποιο τρόπο και ένα απωθημένο του.

Στη σχολή άλλωστε του περασμένου Νοέμβρη ήταν από τους κορυφαίους στην πρακτική, αλλά λόγω διαιτητικών υποχρεώσεων άφησε μία εκκρεμότητα με τη θεωρία. Εχει λάβει ωστόσο πιστοποίηση και προτίθεται να συνεχίσει την επιμόρφωση και μέσω των επόμενων διπλωμάτων. Στο πρώτο εξ αυτών -παρεμπιπτόντως- είχε συμμαθητή του και τον Ηλία Κώτσιο! Ο πολύπειρος στόπερ ήταν χωρίς ομάδα για ένα εξάμηνο πριν υπογράψει από Γενάρη στον Λεβαδειακό και δεν άφησε τον χρόνο να πάει χαμένο.

Ανεξάρτητα πάντως από τους συνοδοιπόρους ο Τάσος Κάκος εμφανίζεται έτοιμος για τη σπάνια διαδρομή ποδοσφαιριστής – διαιτητής – προπονητής!

*sentragoal.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected