Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο

Υπόθεση Ψωμιάδη – Τι προβλέπει το ποινικό δίκαιο

psomiadisΠάνω από δέκα χρόνια φυλακή ενδέχεται να επιβληθεί στον Μάκη Ψωμιάδη, αν το δικαστήριο κάνει δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα. Να τον κρίνει ένοχο δηλαδή και για το αδίκημα της υπεξαίρεσης και για την νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα).

Οι προβλεπόμενες ποινές, που είναι ξεχωριστές και ανεξάρτητες, κυμαίνονται από πέντε έως δέκα χρόνια φυλάκιση. Φτάνουν κάποιες φορές στο μάξιμουμ, αν δεν δωθούν ελαφρυντικά στον κατηγορούμενο, κι αν το ποσό της υπεξαίρεσης, είναι μεγάλο, όπως τα 21 εκατομμύρια στην περίπτωση της ΑΕΚ.

Σ’ αυτή την περίπτωση οι ποινές στον Ψωμιάδη μπορούν να φτάσουν τα εννιά και εννιά χρόνια για κάθε αδίκημα. Και κατά συγχώνευση όπως σ’ αυτές τις περιπτώσεις δώδεκα έως δεκατέσσερα χρόνια. Αντίθετα, αν σε οποιονδήποτε από τους πέντε συνολικά κατηγορουμένους, αναγνωρισθούν ελαφρυντικά, η ποινή (για κάθε αδίκημα) θα κυμαίνεται από ένα έως 6 χρόνια.

Η δίκη θα συνεχισθεί την Παρασκευή (πολιτική αγωγή) και τη προσεχή Πέμπτη με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και στη συνέχεια αναμένεται η έκδοση της απόφασης. Στη συνέχεια, σε περίπτωση καταδίκης, το Εφετείο.

Με τους ισχύοντες νόμους για μια ποινή φυλακής 14 ετών, ο κατηγορούμενος, αποφυλακίζεται στην τετραετία, χωρίς να υπολογίζεται ο χρόνος προφυλάκισης.

*sport24.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected