Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ρόμα – Τα 21 χρόνια και η έκπληξη στον Τότι!

TOTTIKENTRIKIΉταν 28 Μαρτίου 1993 όταν ο Βουγιαντίν Μποσκόφ κοίταξε στην άκρη του πάγκου κατά τη διάρκεια του αγώνα της Μπρέσια με τη Ρόμα για το ιταλικό πρωτάθλημα και έκανε νόημα στον νεαρό Φραντσέσκο Τότι να σηκωθεί για να μπει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή.

Αρχικά ο τότε παίκτης των ακαδημιών της Ρόμα δεν το πίστευε και είχε την εντύπωση πως το νεύμα ήταν για κάποιον άλλο αλλά ο Ρομπέρτο Μούτσι που βρισκόταν δίπλα του το επιβεβαίωσε και έτσι δεν μπορούσε να αποφύγει τη βουτιά στα βαθιά.

Από τότε ουσιαστικά ο Φραντσέσκο Τότι άρχισε να γράφει το βιβλίο της ιστορίας του που είναι συνυφασμένο με αυτήν της Ρόμα επί 21 συναπτά έτη: σε αυτό το διάστημα μετράει 533 ματς και 233 γκολ στο Καμπιονάτο, 700 συμμετοχές και 288 γκολ στο σύνολο.

Να σημειωθεί πως η επίσημη Ρόμα έστειλε τις δικές της ξεχωριστές ευχές στον αρχηγό και ηγέτη της καθώς μέσω του λογαριασμού της στο Twitter ανέβασε μία φωτογραφία με εισιτήριο από το Μπρέσια-Ρόμα στο οποίο ο Τότι αγωνίστηκε για πρώτη φορά για τους “λύκους”.

“28/3/93: Μπρέσια-Ρόμα 0-2, ένα εισιτήριο για επίδειξη: Το ντεμπούτο στη Serie A του Τότι δεν διαγράφεται ποτέ”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στον λογαριασμό των Ρωμαίων στο Twitter.

Bj1E-KiIIAAErbD
*sport24.gr
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected