Γ Εθνική / Τοπικά

Μακροχώρι – Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 0-1

DSCN9017

Την πραγματική έννοια του ντέρμπι, ανάμεσα σε δύο ποιοτικότατες ομάδες, παρακολούθησαν σήμερα οι 200 περίπου θεατές που βρέθηκαν στο Δημοτικό Γήπεδο Μακροχωρίου. Μακροχώρι και Αχιλλέας Νεοκαισάρειας διεκδίκησαν επί ίσοις όροις τη νίκη στο σημερινό παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να θέλουν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη και τους φιλοξενούμενους να επιθυμούν να παραμείνουν στο…κυνήγι της πρωτοπόρου Λαμίας, κάτι που τελικά πέτυχαν με τον…δαιμόνιο Γιώργο Παμλίδη, λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης.

Τακτική και το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής

Για ακόμη ένα παιχνίδι, ο προπονητής του Μακροχωρίου Λεωνίδας Μπίλης δεν είχε στη διάθεση του τον Δημήτρη Καφέ που συνεχίζει να ταλαιπωρείται από πρόβλημα τραυματισμού. Στο βασικό σχήμα επιλέχθηκε ο Δημήτρης Βούλγαρης, ενώ στον πάγκο έμεινε ο Γιώργος Τζεϊρανίδης. Από την άλλη πλευρά, ο Απόστολος Στύλος αντιμετώπισε ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, καθώς ο Δημήτρης Τσαγκαράκης ένιωσε ενοχλήσεις στο ζέσταμα και ο νεαρός τεχνικός έδωσε εντολή στον Τζιάμα να ενταχθεί στην προθέρμανση με τους αρχικούς έντεκα.

Εντυπωσιακή ομολογουμένως η τακτική συμπεριφορά των δύο αντιπάλων και παρά τον σκληρό αγωνιστικό χώρο, παρακολουθήσαμε ένα πραγματικό…σκάκι ανάμεσα στους δύο πάγκους. Εναλλαγές θέσεων, πίεση ψηλά, κίνηση χωρίς τη μπάλα και επιλογές κυρίως από τα πλάγια ήταν μερικά από τα στοιχεία που παρακολουθήσαμε κατά τη διάρκεια του αγώνα και ήταν απολύτως βέβαιο πως το ματς θα κρινόταν στο γκολ ή στη “λευκή” ισοπαλία.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση

Μελετώντας προσεκτικά μία μία τις φάσεις αλλά και την τακτική συμπεριφορά των δύο ομάδων, θα λέγαμε (χωρίς υπερβολή) ότι ματς κρίθηκε στην έμπνευση του Γιώργου Παμλίδη στη φάση του γκολ αλλά και στο δοκάρι του Σακελλαρίδη στο σουτ του Αντώνη Ηλιάδη! Κι αυτό γιατί οι δύο ομάδες ήταν αρκετά ισορροπημένες στο 90λεπτο, με το Μακροχώρι να έχει μεν μία ελαφρά υπεροχή και παρά τις παραπάνω σε αριθμό φάσεις στα καρέ του Σακελλαρίδη, θεωρούσες πως δύσκολα θα μπορούσε να γύρει η πλάστιγγα προς τη μία πλευρά ή την άλλη.

Το “φιλμ” του αγώνα

4′ Βαθιά μπαλιά του Τρικαλόπουλου, ο Μακράκης αποδέκτης της μπάλας στην αριστερή γωνία της περιοχής, σουτ που δεν ανησυχεί τον Σταματέλο.

14′ Κάθετη πάσα του Γεωργίου στον άξονα, ο Βούλγαρης απέναντι από τον Σακελλαρίδη, ο οποίος όμως κάνει σωστή έξοδο και απομακρύνει.

20′ Κίτρινη κάρτα Τζιάμας.

31′ Εκτέλεση κόρνερ του Κυρτέγου, αναμπουμπούλα στην άμυνα του Μακροχωρίου, ο Παμλίδης κάνει το γυριστό που βρίσκει πάνω σε σώματα και στην επαναφορά ο Τρικαλόπουλος στέλνει τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

33′ Χαμένο πέναλτι για τον Αχιλλέα. Ο Παμλίδης έκανε το μπάσιμο από τα δεξιά (λίγο πριν οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ πάνω στον Σαλέπη), κάνει την προσποίηση στον Πιέτρα, ο οποίος τον ανατρέπει. Ο ρέφερι της συνάντησης έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα και υπέδειξε την κίτρινη κάρτα στον Συμεωνίδη που διαμαρτυρήθηκε. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Δημήτρης Παυλίδης, ο Σταματέλος όμως απέκρουσε.

34′ Κίτρινη κάρτα Οικονόμου.

40′ Κίτρινη κάρτα Κυρτέγκος.

41′ Εκτέλεση φάουλ του Τσακαλίδη, κεφαλιά του Γρηγόρη Ηλιάδη που μπήκε σφήνα στην περιοχή, η μπάλα σκάει στο έδαφος μπροστά στον Σακελλαρίδη και περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

47′ Πάσα του Παυλίδη στον Παμλίδη που βρίσκεται στο ύψος της περιοχής, σουτ στην κίνηση το οποίο αποκρούει ο Σταματέλος

48′ Σέντρα του Γρηγόρη Ηλιάδη από δεξιά, κεφαλιά του Βούλγαρη από καλή θέση, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σακελλαρίδη.

51′ Πάσα του Ελευθεριάδη στην πλάτη της άμυνας, ο Τσακαλίδης πάει προς τη μπάλα αλλά ο Σακελλαρίδης προλαβαίνει και μπλοκάρει.

62′ Εκτέλεση κόρνερ του Αντώνη Ηλιάδη, κεφαλιά του Τσακαλίδη η μπάλα άουτ.

68′ Κίτρινη κάρτα Αντώνης Ηλιάδης.

74′ Εκτέλεση φάουλ του Τσακαλίδη από δεξιά, ο Γρηγόρης Ηλιάδης πιάνει την κεφαλιά στο ύψος της περιοχής, αυτή καταλήγει αριστερά στον αμαρκάριστο Αντώνη Ηλιάδη, σουτ με το αριστερό η μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι και απομακρύνουν οι αμυντικοί.

75′ Κίτρινη κάρτα Τρικαλόπουλος.

84′ ΓΚΟΛ! Εξαιρετική ατομική ενέργεια του Παμλίδη από δεξιά, περνά δύο αντιπάλους, κάνει το σουτ με το αριστερό με τη μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά καινα  ξεγελά τον Σταματέλο (0-1)

86′ Εκτέλεση φάουλ του Ελευθεριάδη, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το δια ταύτα

Για το Μακροχώρι η σημερινή ήττα ουσιαστικά “σβήνει” τη μεγάλη νίκη στην Τερψιθέα την προηγούμενη αγωνιστική, ωστόσο η διαφορά των 10 βαθμών από τη γραμμή του υποβιβασμού εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της ομάδας στον 3ο όμιλο της Γ Εθνικής. Από την άλλη πλευρά, η εντυπωσιακή πορεία του Αχιλλέα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, με τους ανθρώπους της ομάδας να δηλώσουν σε κάθε περίσταση πως “ότι ήθελε προκύψει!”. Άλλωστε, εξ αρχής κανείς δεν πίστευε πως η ομάδα της Πιερίας θα μπορούσε στην 24η αγωνιστική να παλεύει επί ίσοις όροις για το πρωτάθλημα, επομένως για το σύνολο του Απόστολου Στύλου, κάθε νέα πρόκληση είναι ευπρόσδεκτη…

Συνθέσεις

Μακροχώρι : Σταματέλος, Συμεωνίδης, Μαυριδόγλου, Ηλιάδης Γ., Σαλέπης, Πιέτρα, Ηλιάδης Α., Γεωργίου, Βούλγαρης (71′ Τζεϊρανίδης), Τσακαλίδης (77′ Σαρηγιαννίδης), Ελευθεριάδης.

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας : Σακελλαρίδης, Οικονόμου, Γελαδάρης (82′ Μπαγγέας), Δημητρίου, Τασίδης, Τζιάμας (46′ Λάλας), Παυλίδης, Τρικαλόπουλος, Παμλίδης, Κυρτέγος (65′ Ευαγγελόπουλος), Μακράκης

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected