Α ΕΠΣ Ημαθίας

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – ΑΕ Καψόχωρας 1-0

DSC00165

Τα εκατέρωθεν σερί τους “έσπασαν” σήμερα οι δύο αντίπαλοι στο Δημοτικό Γήπεδο Τρικάλων! Οι “πράσινοι” του Γιώργου Ντάμτσιου πήραν το “ροζ φύλλο” αγώνα μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες ενώ οι “κιτρινόμαυροι” ηττήθηκαν μετά από 11 παιχνίδια (περίπου 2.5 μήνες!).

Εκτός των άλλων, οι δύο σύλλογοι προέρχονταν από πολύ σημαντικές στιγμές στην ιστορία τους, καθώς ο μεν Μέγας Αλέξανδρος επέστρεψε πριν λίγες μέρες από την Ουγγαρία, όπου αγωνίστηκε σε φιλικό με την Φερεντσβάρος, ενώ η ΑΕ Καψόχωρας αγωνίστηκε στο φετινό Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας, μετά την κατάκτηση του τροπαίου στην Ημαθία.

Το σημερινό παιχνίδι είχε δύο όψεις. Οι γηπεδούχοι είχαν ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και παρά τις σημαντικές απουσίες των Ελευθεριάδη και Δημήτρη Σούρλα, ξεκίνησαν δυνατά και επέβαλαν τον ρυθμό τους. Η προειδοποίηση για την άμυνα της ΑΕΚ ήρθε στο 10ο λεπτό, όταν ο Μπάμπης Σαλτουρίδης έπιασε το δυνατό σουτ το οποίο πέρασε λίγο άουτ για να έρθει δέκα λεπτά αργότερα ο Σάββας Αθανασιάδης να πετύχει το 13ο προσωπικό του τέρμα στο πρωτάθλημα.

Ο Γιώργος Ντάμτσιος έκανε την κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας, ο Αθανασιάδης βγήκε απέναντι από τον Καρασαββίδη και με πλασέ άνοιξε το σκορ. Για το γκολ αυτό διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι φιλοξενούμενοι, υποστηρίζοντας πως ο σκόρερ ξεκίνησε από θέση off side.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Διονύσης Κωστόπουλος για τους “κιτρινόμαυρους” δέχτηκε την κίτρινη κάρτα του διαιτητή κ. Λαζάρου και διαμαρτυρόμενος στη συνέχεια, δέχτηκε και την δεύτερη αφήνοντας από πολύ νωρίς την ομάδα του με 10 παίκτες.

Στο 40′ ο Μέγας Αλέξανδρος είχε μεγάλη ευκαιρία να διευρύνει το υπέρ του σκορ, όταν Νικολόπουλος και Παπαδόπουλος με συνεχόμενα σουτ σημάδεψαν το δοκάρι του Καρασαββίδη. Ωστόσο, το ρευστό 1-0 παρέμεινε μέχρι την ανάπαυλα και τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να προσαρμοστούν με το αριθμητικό μειονέκτημα από το 22ο λεπτό.

Παρόλα αυτά, η ομάδα του Χρήστου Τερζίδη (αγωνίστηκε χωρίς τον Στέλιο Διτσόλα) ανέβασε στροφές στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επίτευξη της ισοφάρισης. Μάλιστα στο 58΄ο Κώστας Χαλβατζής παραλίγο να πετύχει το γκολ της…χρονιάς (πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του), ωστόσο η τελική προσπάθεια δεν ήταν η ιδανική. Η κούραση όμως άρχισε να εμφανίζεται στις κινήσεις των φιλοξενούμενων και οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και πάλι δημιουργώντας αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις.

Στο 70′ ο Γιάντζος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Καρασαββίδη, έδωσε όμως περισσότερο ύψος στη μπάλα η οποία κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 75′ ο Σαλτουρίδης έκανε το δυνατό σουτ που κατέληξε λίγο άουτ από το δοκάρι του Καρασαββίδη.

Και ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος δεν κατάφερε να πετύχει το δεύτερο γκολ που θα “κλείδωνε” τη νίκη, στο 90+4΄ο Μπενίσκος εξαπέλυσε μία…βολίδα από τα 35 μέτρα, που ανάγκασε τον Μουσκεφτάρα να κάνει την απόκρουση του αγώνα, αποσοβώντας την ισοφάριση.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Λαζάρου, με βοηθούς τους κ.κ. Παζαρτζικλή και Νατσιούρα.

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Μουσκεφτάρας,  Καρβούνης, Νικολόπουλος, Μηνούδης, Έλβις, Σαλτουρίδης, Αθανασιάδης Η., Ντάμτσιος (25′ λ.τ. Γιάντζος / 89′ Σούρλας Σ.), Αθανασιάδης Σ., Παπαδόπουλος, Εντόι (53′ Ακρίβος Β.)

ΑΕ Καψόχωρας : Καρασαββίδης, Μόσχος (61′ Γκρίβα), Νικολόπουλος, Μαγγανάρης, Παπαδόπουλος, Μπενίσκος, Κωτούλας (46′ Νοτόπουλος), Βλάχος, Κωστόπουλος, Χαλβατζής, Γρηγοριάδης (73′ Πιπιλιάρης)

*Στο 87′ αποβλήθηκε ο Γαβριήλ Γεωργιάδης με κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία. Ο τερματοφύλακας του Μέγα Αλέξανδρου βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας.

*φωτ. trikala-imathias.blogspot.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected