Κατηγορίες
Διάφορα

Πινγκ Πονγκ – Ντροπή! Με έξοδα των αθλητών στο Παγκόσμιο!

770e12038989fe5f685207f70e4cc284_LΤο παρών θα δώσει η Ελλάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ομαδικού, που θα διεξαχθεί στο Τόκιο από τις 28 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου, αλλά με… δανεικά.

Η είδηση έχει μεγάλη σημασία εάν υπολογίσει κάποιος πόσο καιρό ήταν στον «αέρα» η ελληνική συμμετοχή λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., όμως υπάρχει και η στενάχωρη πλευρά της: Οι αθλητές και οι αθλήτριες, που θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα στην κορυφαία διοργάνωση, δάνεισαν στην ομοσπονδία τα χρήματα για τα εισιτήριά τους! Σε μία αποστολή, που όπως είχε τονίσει η διοίκηση κοστίζει περισσότερα από 23.000 ευρώ, οι διεθνείς δέχτηκαν δίχως την παραμικρή μεμψιμοιρία να διευκολύνουν την ομοσπονδία, η οποία «πληγωμένη» από τη νέα γερή περικοπή στην επιχορήγησή της αδυνατεί αυτή τη στιγμή να καλύψει τα πρώτα έξοδα! Η τελευταία αποφάσισε να πάνε στην ιαπωνική πρωτεύουσα πέντε αθλητές και τρεις αθλήτριες, ενώ επιφύλαξε και μία έκπληξη με το πρόσωπο, που θʼ αναλάβει την τεχνική καθοδήγηση της γυναικείας ομάδας και είναι η Χριστίνα Φίλη!

Την εθνική ανδρών θα συγκροτήσουν οι: Παναγιώτης Γκιώνης, Καλλίνικος Κρεάνγκα, Κώστας Παπαγεωργίου, Τάσος Ρηνιώτης και Κώστας Λαγογιάννης και την αντίστοιχη ομάδα των γυναικών οι: Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη και Αγγελίνα Παπαδάκη. Τα μέλη των εθνικών μας ομάδων αντιλαμβανόμενα πλήρως την απελπιστική οικονομική κατάσταση της ομοσπονδίας προθυμοποιήθηκαν να δανείσουν το μεγαλύτερο μέρος του συνολικού ποσού, που απαιτείται για να πληρωθούν τα εισιτήριά τους. Στη συνεδρίασή της πριν από δύο εβδομάδες η διοίκηση είχε αποφασίσει να γίνει το ταξίδι στην Ιαπωνία εφόσον ευοδωθούν οι συζητήσεις οικονομικού περιεχομένου με διάφορους εμπλεκόμενους και μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνονταν οι διεθνείς αθλητές. Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης, που είναι παράλληλα και έφορος των εθνικών μας ομάδων, μίλησε από κοντά μαζί τους για το θέμα κι έμεινε εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι κανένας δεν δυσανασχέτησε και όλοι θέλησαν να βοηθήσουν.

«Το είπα και προχτές στο διοικητικό συμβούλιο και θα το ξαναπώ με έμφαση. Είμαι πολύ συγκινημένος και περήφανος, που αυτά τα παιδιά δέχτηκαν να διευκολύνουν την ομοσπονδία σε αυτή την τρομερά δύσκολη συγκυρία πληρώνοντας τα εισιτήριά τους. Χωρίς κανένα παράπονο, χωρίς καμία βαρυγκώμια, έδειξαν απίστευτη ωριμότητα και υπευθυνότητα. Με αυτή την σπουδαία κίνηση συνέβαλαν στην εξασφάλιση της συμμετοχής στη μεγαλύτερη διοργάνωση και προστάτευσαν το κύρος και την αξιοπρέπεια του αθλήματος. Όλοι μαζί οι πυλώνες του αθλήματος προσπαθούν για να κρατήσουμε ζωντανή την επιτραπέζια αντισφαίριση κι αυτό είναι το πιο ενθαρρυντικό», δήλωσε ο επικεφαλής της διοίκησης Μανώλης Κολυμπάδης.

Αναφορικά με το προπονητικό κομμάτι ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής είναι, ως γνωστόν, μοναδικός υπεύθυνος για όλους τους διεθνείς στο προπονητήριο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Σε μία τέτοια διοργάνωση ωστόσο, είναι αδύνατο νʼ αναλάβει παράλληλα και το γυναικείο συγκρότημα. Όπως λοιπόν, είχε γίνει ειδική συμφωνία με τον περιφερειακό προπονητή της Πάτρας Σωτήρη Ζήκο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2013, έτσι αποφασίστηκε και τώρα η λύση μίας έκτακτης συνεργασίας και η επιλογή της ομοσπονδίας είναι η Χριστίνα Φίλη!

Η εν ενεργεία πρωταθλήτρια του Α.Σ. Πέρα Αθηνών, που είναι πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α. κι έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος. Η επτάκις πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών και κάτοχος στο φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα του χάλκινου μεταλλίου στο απλό και του χρυσού στο διπλό, ήταν μέσα στα ονόματα, που εξέταζαν η διοίκηση και ο Κώστας Βατσακλής. Τα έθεσαν όλα υπόψη των αθλητριών και οι τελευταίες πρότειναν την 35άχρονη συναθλήτριά τους ως την καταλληλότερη για να τις βοηθήσει στο προπονητικό κομμάτι. Συμπτωματικά, το τελευταίο διάστημα η Φίλη ανέλαβε προπονήτρια σʼ ένα νέο σωματείο, τον Οδυσσέα Κηφισιάς και μόλις χτες το απόγευμα πραγματοποίησε την πρώτη προπόνηση. Το σωματείο θα κάνει σιγά-σιγά τα πρώτα βήματα με Ακαδημίες και ανεξάρτητους αθλητές και θʼ αυξήσει τη δραστηριότητά του από τον Σεπτέμβριο.

«Θέλω πρώτα απʼ όλα να πω ότι είναι τιμή για μένα η ψήφος εμπιστοσύνης, που έλαβα από τα κορίτσια και τον προπονητή Κώστα Βατσακλή και να εκφράσω τη μεγάλη μου χαρά γιʼ αυτή την κίνηση. Είναι σπουδαίο να σε επιλέγουν συναθλήτριές σου με τις οποίες έχεις ακόμα συναγωνισμό στα αγωνιστικά τραπέζια, αλλά και να σε θεωρεί κατάλληλη περίπτωση ο ομοσπονδιακός προπονητής. Ευχαριστώ και την ομοσπονδία, που μου δίνει αυτή την ευκαιρία κι εύχομαι να πάνε όλα καλά. Θα κάνω το καλύτερο δυνατό γιατί αγαπάω αυτή την ομάδα και ουσιαστικά δεν έφυγα ποτέ από κοντά της. Είμαι από παιδί στην εθνική γυναικών», δήλωσε στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. η Χριστίνα Φίλη, η οποία έγινε μέλος της εθνικής γυναικών στα μέσα της δεκαετίας του ʼ90 και αποχώρησε μετά τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2009 για να δώσει προτεραιότητα στη δημιουργία οικογένειας.

Η Φίλη έκανε σαφές ότι θέλει νʼ ακολουθήσει προπονητική διαδρομή και δεν έκρυψε ότι την ενδιαφέρει το εθνικό συγκρότημα. «Τώρα μου δίνεται η ευκαιρία να κάνω ένα ξεκίνημα και θέλω όσο τίποτε άλλο να τα πάμε καλά στη 2η κατηγορία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Δεν έχει γίνει κουβέντα για τίποτε άλλο, ωστόσο μπορώ να πω ότι είναι στους στόχους μου, στα όνειρά μου νʼ αναλάβω κάποια στιγμή την εθνική γυναικών». Να σημειωθεί ότι ένα ακόμα συν στην περίπτωση της πολύπειρης πρωταθλήτριας είναι ότι αν στο Τόκιο προκύψει κάποιος τραυματισμός, τότε θα μπορεί νʼ αναπληρώσει την αθλήτρια και νʼ αγωνιστεί. Μετά το τέλος του πρωταθλήματος της Α1, αυτό το Σαββατοκύριακο, η Φίλη θʼ αρχίσει να προπονεί τις διεθνείς στο Σ.Ε.Φ..

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected