Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Αμπελωνιακός – ΦΑΣ Νάουσα 1-2

DSCN9827Πολύ καθοριστικής σημασίας νίκη πέτυχε σήμερα στη βόρεια Θεσσαλία ο ΦΑΣ Νάουσα και ξεπέρασε στη βαθμολογία τον ΑΟ Χαλκίδας που ήρθε ισόπαλος στον Δομοκό κόντρα στον τοπικό Αχιλλέα. Η απόσταση πλέον από τον 8ο Ρήγα Φεραίο είναι στους τρεις βαθμούς και ακολουθεί το εντός έδρας παιχνίδι με τον Αχιλλέα Δομοκού, την ώρα που η ομάδα της Μαγνησίας μεταβαίνει στη γειτονική Αγιά.

Το παιχνίδι είχε δύο όψεις, με τον Αμπελωνιακό να ξεκινά δυνατά το παιχνίδι, ο οποίος παρά την έλλειψη βαθμολογικού στόχου, έβαλε δύσκολα στους “κυανόλευκους” και πίεσε την αντίπαλη άμυνα. Από την άλλη πλευρά, ο ΦΑΣ άργησε να βρει τα πατήματα του στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα δέχτηκε τέρμα λίγο πριν την ανάπαυλα, που ανάγκαζε τους παίκτες του Γιάννη Κερλίδη να τα παίξουν όλα για όλα στο δεύτερο 45λεπτ0.

Κάτι που τελικά έγινε στον μεγαλύτερο βαθμό για την ομάδα της Ημαθίας, που πήρε τα ηνία του αγώνα και κατόρθωσε να πετύχει γρήγορα την ισοφάριση αλλά και να ολοκληρώσει την ανατροπή στο 71′ με τέρμα του Πέικου. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι έμειναν και με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κούρο, γεγονός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

Με τη νίκη του αυτή ο ΦΑΣ, συνεχίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία την προσπάθεια του για παραμονή στην κατηγορία. Στα επόμενα δύο παιχνίδια έχει την ευκαιρία να πλησιάσει ή και να προσπεράσει τον Ρήγα Φεραίο, υποδεχόμενος αρχικά τον Αχιλλέα Δομοκού και παίρνοντας στη συνέχεια τους τρεις βαθμούς κόντρα στον αποχωρήσαντα Πυργετό. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Δημήτρη Καπετανόπουλου αποχαιρετά την κατηγορία και ξεκινά πλέον ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά, που θα τη βρει στην πρώτη κατηγορία της ΕΠΣ Λάρισας.

Το “φιλμ” του αγώνα

3′ Ο Νικόλτσης βγαίνει μόνος απέναντι στον Τρούκη, αλλά ο πορτιέρο των γηπεδούχων κάνει έγκαιρη έξοδο και με τα πόδια απομακρύνει το σουτ του μεσοεπιθετικού των φιλοξενούμενων.

15′ Κίνηση Κακαβίτση από αριστερά, μόνος του ο Νάστας στο δεύτερο δοκάρι αντί να πλασάρει απλά στη γωνία σούταρε δυνατά πάνω στον Κύρου!

17′ Σέντρα του Κεφαλά, ο Μπενίσκος κερδίζει την κεφαλιά από τον Τρούκη που έκανε έξοδο και προ της γραμμής ο Μεζίνι απομακρύνει.

44’ ΓΚΟΛ! Εντυπωσιακό σουτ του αμαρκάριστου Αποστόλη Νάστα έξω από την περιοχή, η μπάλα στη γωνία του Κύρου

48′ ΓΚΟΛ! Ολέθριο λάθος του Μεζίνι στη μεγάλη περιοχή, ο Μίμης Μπενίσκος επωφελείται και με πλασέ ισοφαρίζει.

73′ Μεγάλη ευκαιρία για τη Νάουσα. Ο Νικόλτσης βγάζει στην πλάτη της άμυνας στον Μπενίσκο, αυτός απέναντι από τον Τρούκη τον πλασάρει και ο πορτιέρο του Αμπελωνιακού αποκρούει με τα πόδια. Διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για off-side.

71′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση φάουλ του Αργυρίου, στο δεύτερο δοκάρι ο Πέικος με σουτ νικά τον Τρούκη.

71′ Απευθείας κόκκινη κάρτα στον Κούρο για σκληρό μαρκάρισμα στον Μουρίκι

84′ Ωραίο κοντρόλ του Μπενίσκου στην αντεπίθεση για τη Νάουσα, ο Τρούκης όμως πέφτει στα πόδια του σωτήρια και απομακρύνει.

Συνθέσεις

Αμπελωνιακός : Τρούκης, Χατζούλης, Τζιαρτζάνης, Πολύζος, Μεζίνι (56’ Γκαμέπτας), Κομισόπουλος, Νάστας, Ρόκκα, Κακαβίτσης (74’ Βασιλειάδης), Κούρο, Συκιώτης (32’ Μπίκας)

ΦΑΣ Νάουσα : Κύρου, Παπατάνος, Κοσμάς (46’ Παπαδής), Πέικος, Μουσικάκης, Κεφαλάς, Αργυρίου, Μουρίκι (90+3′ Χατζηγεωργίου), Μπενίσκος, Νικόλτσης (87’ Νίκου), Περηφανόπουλος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected