Football League

Football League : “Αδυνατεί να ταξιδέψει ο Ηρακλής!”

tsalikis_0Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο Ηρακλής, αφού ο Κώστας Τσαλίκης, ο τεχνικός διευθυντής του «Γηραιού», δεν… κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του και μίλησε με παρρησία και ειλικρίνεια στο «Αθλητικό Metropolis», βγάζοντας κραυγή αγωνίας για το οικονομικό τέλμα και τη δύσκολη κατάσταση. Το μίνιμουμ ποσό των 15.000 ευρώ για το ταξίδι (με διαμονή, μετακίνηση, διατροφή) σε Ψαχνά και Χανιά δεν είναι καθόλου εύκολο να συλλεχθεί και έτσι οι ώρες αγωνίας και το θρίλερ συνεχίζονται και συντηρούνται.

Αναλυτικά, ο Κώστας Τσαλίκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς η εικόνα που βγάζει η ομάδα προς τα έξω, δεν είναι αγωνιστική. Αφορά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει τα οποία είναι κυρίως οικονομικά. Η αλήθεια είναι λοιπόν, ότι δεν είχαν σκοπό ούτε να βγω στο ραδιόφωνο, ούτε να μιλήσω για τα διοικητικά, θέματα που δεν είναι στην δικαιοδοσία μου. Η κατάσταση όμως είναι πολύ δύσκολη και λυπάμαι που αναγκάζομαι να πάρω θέση. Αύριο το μεσημέρι λοιπόν, η ομάδα πρέπει να ταξιδέψει με αρχικό προορισμό τα Ψαχνά και εν’ συνεχεία τα Χανιά και μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δεν έχω παραλάβει ούτε ένα ευρώ για να οδηγήσω την ομάδα στον προορισμό της.

Το κόστος φτάνει τις 14.000 με 15.000 ευρώ και ήταν το ελάχιστο για μεταφορά με πούλμαν, πλοίο και αεροπλάνο με μια στάση στην Αθήνα. Είναι πολλά τα πράγματα που χρειάζονται και τον τελευταίο καιρό έχουμε πάρει βοήθεια από δύο ανθρώπους που μας έλυσαν κατά κάποιο τρόπο τα χέρια, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν αρκεί αυτό. Δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος, είναι ξεκάθαρο και η ομάδα δεν θα πρωταγωνιστήσει».

«Είμαστε ακέφαλοι, λείπουν τα βασικά, δεν αντέχει ο κόσμος»

Για να συνεχίσει ο Τσαλίκης: «Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει για να σωθεί η χρονιά. Υπάρχουν πολλά θέματα ανοικτά. Υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν μέρα-νύχτα. Υπάρχουν προβλήματα πλέον που δεν λύνονται. Γι’ αυτό και χρειάζεται ένας άνθρωπος που θα μπορέσει να ηγηθεί. Η ομάδα αυτή τη στιγμή είναι ακέφαλη. Και δεν είναι λογικό να ζητούμε από τον κόσμο να έρθει στο Καυτανζόγλειο, να βοηθήσει οικονομικά και εμείς να μην μπορούμε να προχωρήσουμε στα βασικά. Ακούγεται το όνομα του Γιώργου Γαλανού για τη διοικητική εμπλοκή του, παίζει στην επικαιρότητα, αλλά εγώ δεν τον γνωρίζω προσωπικά.

Ο Ηρακλής χρειάζεται έναν άνθρωπο που να έχει την οικονομική επιφάνεια να αντεπεξέλθει. Αν αυτός είναι ο κ. Γαλανός, τον εκλιπαρώ να αναλάβει. Αν υπάρχει κάποιος άλλος, τον εκλιπαρώ και αυτόν. Τώρα όμως. Γιατί την επόμενη εβδομάδα, ενδεχομένως να είναι αργά. Δεν αντέχει ο κόσμος να μένει στα ίδια. Αν βγάζαμε τα καθημερινά προβλήματα που έχει αυτή η ομάδα, θα καταντούσαμε γραφικοί, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε την απαίτηση να απευθυνόμαστε στον κόσμο για να δώσει κάποια λύση».

«Ασυγχώρητος ο Τάι, είναι αρχηγός, είχε χιαστούς»

Όσο για την προσφυγή που κατέθεσε ο Βραζιλιάνος μέσος Τάι, για να εξασφαλίσει τα δεδουλευμένα του, ο τεχνικός διευθυντής του Ηρακλή υποστήριξε: «Σήμερα κάναμε το ραντεβού. Του εξήγησα ότι έκανε αυτή την κίνηση σε λάθος τάιμινγκ. Του είπα επίσης ότι ο Ηρακλής του έδωσε ένα καλό συμβόλαιο, όταν ο ίδιος είχε πρόβλημα με τους χιαστούς και του επεσήμανε πως αυτό που έκανε δεν μπορώ να το δεχτώ γιατί φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Είναι ασυγχώρητο αυτό για μένα. Ο Τάι φυσικά, έχει πιεστεί, αλλά δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο προς το παρόν, για το μέλλον του. Θα συναντηθώ ξανά το βράδυ μαζί του, αλλά ελπίζω ότι κατάλαβε αυτό που του είπα».

Για να καταλήξει ο Τσαλίκης: «Το αν υπάρξουν άλλες προσφυγές, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τις αντοχές της κάθε προσωπικότητας. Οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν μπορείς να μένεις τέσσερις με πέντε μήνες απλήρωτος. Επιπλέον υπάρχουν και οι υπάλληλοι. Οπότε σ’ αυτό το ερώτημα δεν μπορεί να απαντήσει κανείς. Οι αντοχές του καθενός είναι διαφορετικές. Πάντως, στον Ηρακλή υπάρχει πίστη για την άνοδο. Υπάρχει ομοιογένεια και ένα φοβερό κλίμα. Το πιστεύουμε και το παλεύουμε».

Τάι: Γεννά η γυναίκα μου

Από την πλευρά του, ο Τάι στο ραντεβού με τον Τσαλίκη έδειξε μετανιωμένος για την βιαστική επιλογή του, εξηγώντας: «Η γυναίκα μου γεννάει σε λίγες ημέρες και δεν ξέρω τι θα γίνει. Είμαι σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα».

Ο Κώστας Τσαλίκης ξεκαθάρισε στον Βραζιλιάνο ότι αν αποσύρει άμεσα την προσφυγή, θα επιστρέψει κανονικά στην ομάδα, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα αποτελέσει ξένο σώμα για τον Ηρακλή. Ο Τάι ζήτησε διορία λίγων ωρών για να μιλήσει με τον ατζέντη του και μέχρι το βράδυ θα γνωστοποιήσει την απόφασή του, με το κλίμα να βαραίνει επικίνδυνα για τη συνέχεια των πλέι οφ, παρά τη νίκη της πρεμιέρας με τον Φωστήρα και πριν δυο εκτός έδρας παιχνίδια-κλειδί για τη συνέχεια.

*bluearena.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected