Ποδόσφαιρο Κόσμος

Αγγλία – Τα ρολόγια…σταματούν απόψε στο Άνφιλντ!

23e77aee7594f4b64587867fd752fbe9_LΗ Λίβερπουλ έχει την ευκαιρία με νίκη απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, να φτάσει μία ανάσα μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά ύστερα από 24 χρόνια.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος διεξάγεται στο «Άνφιλντ» όπου η Λίβερπουλ υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο νικητής του παιχνιδιού, θα γίνει το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, ενώ η ισοπαλία, διατηρεί σεθ θέση οδηγού τους «πολίτες».

Τα θύματα του Χίλσμπορο θα τιμούνται αυτό το Σαββατοκύριακο από όλες τις ομάδες για την 25η επέτειο από την τραγική αυτή ημέρα. Κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι όλα τα παιχνίδια ξεκινούν με επτά λεπτά καθυστέρηση, όσα ήταν και στο παιχνίδι πριν από 25 χρόνια.

Η Λίβερπουλ στιγματίστηκε όλα αυτά τα χρόνια από τη συγκεκριμένη τραγωδία και έχει την ευκαιρία να κάνει το καλύτερο δώρο στους φιλάθλους της με τη νίκη απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας με το μέρος της την παράδοση, καθώς παραμένει αήττητη στα τελευταία δέκα χρόνια με έξι νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

Η ομάδα του λιμανιού κάνει μία από τις καλύτερες σεζόν της πρόσφατης ιστορίας της και οι πρώτες προσδοκίες που την ήθελαν απλά να μπαίνει στην πρώτη τετράδα, πλέον έχουν ανανεωθεί και αφορούν την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η δουλειά του Μπρένταν Ρότζερς είναι εξαιρετική και έχει πάρει το απόλυτο από τους ποδοσφαιριστές του.

Από την πλευρά της, η Μάντσεστερ Σίτι τις τελευταίες εβδομάδες ήταν το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, ωστόσο είδαν τους «κόκκινους» να κάνουν την αντεπίθεσή τους και να χρειάζονται πλέον τη νίκη ή την ισοπαλία για να γίνουν ξανά το φαβορί. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στον πρώτο γύρο με τη Σίτι να κάνει ανατροπή και να επικρατεί 2-1.

livvscit

Αγωνιστικά νέα

Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά, ο Ντάνιελ Άγκερ που έχασε το παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας, είναι κανονικά διαθέσιμος για το κρίσιμο αυτό ματς, κάτι που φέρνει ευχάριστο πονοκέφαλο στον προπονητή των «κόκκινων» που είδε το δίδυμο των Σκρτελ και Σακό να κάνει εξαιρετική δουλειά στο προηγούμενο παιχνίδι.

Κατά τα άλλα, η μοναδική απουσία για τους γηπεδούχους , είναι αυτή του Χοσέ Ενρίκε που θα λείψει για το υπόλοιπο της σεζόν. Από εκεί και πέρα, ενδιαφέρον έχει να δούμε το αν ο Ρότζερς θα παρατάξει την ομάδα του με 4-1-2-1-2 ή το πιο συνηθισμένο 4-3-3.

Από την πλευρά του ο Μάνουελ Πελεγκρίνι είναι στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει κανονικά μετά από καιρό στον Σέρχιο Αγκουέρο που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του. Το αν θα ξεκινήσει ο Αργεντινός διεθνής όμως, δεν είναι σίγουρο, με τους Τζέκο και Νεγρέδο να δείχνουν πως έχουν προβάδισμα για να βρεθούν στη βασική ενδεκάδα. Κατά τα άλλα, ο Πελεγκρίνι επιβεβαίωσε πως ο Γιαγιά Τουρέ θα παίξει κανονικά. Η μοναδική απουσία, αφορά αυτή του Ματίγια Νάστασιτς που ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο γόνατο.

Δείτε τις πιθανές ενδεκάδες:

Liv-vs-City

 Ενδιαφέροντα στοιχεία

Η Λίβερπουλ έχει κερδίσει όλα τα παιχνίδια της με τις ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες επτά θέσεις της βαθμολογίας μέχρι στιγμής στο γήπεδό της, έχοντας σκοράρει 14 φορές, δεχόμενη μόλις ένα τέρμα.

Μόλις μία νίκη στα τελευταία της 16 παιχνίδια στο «Άνφιλντ» έχει η Μάντσεστερ Σίτι, γνωρίζοντας δέκα ήττες και αποσπώντας πέντε ισοπαλίες. Η νίκη της αυτή, ήταν τον Μάιο του 2003.

Το μοναδικό επιθετικό δίδυμο στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, που έχει πετύχει περισσότερα γκολ από αυτό των Στάριτζ – Σουάρεζ (έχουν 49), ήταν των Πίτερ Μπάρντσλεϊ και Άντι Κόουλ στη Νιούκαστλ στο 1993-94 που είχαν 55.

Στο παιχνίδι αυτό θα αναμετρηθούν οι ποδοσφαιριστές με τα περισσότερα γκολ από στημένες εκτελέσεις. Ο Τζέραρντ έχει 12 τέρματα και ο Τουρέ 10.

Επίσης, σε αυτό το παιχνίδι, κοντράρονται οι δύο καλύτερες επιθέσεις του πρωταθλήματος με τη Λίβερπουλ να έχει σκοράρει 90 φορές και τη Μάντσεστερ Σίτι 84.

Μόλις τρεις ομάδες έχουν πετύχει περισσότερα γκολ από όσα έχει φέτος η Λίβερπουλ. Μία από αυτές, ήταν και η Μάντσεστερ Σίτι που σκόραρε 93 φορές τη σεζόν 2011-12.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected