Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

ΦΑΣ Νάουσα – Αχιλλέας Δομοκού 2-1

DSCN9410

Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε ο ΦΑΣ Νάουσα, που επιβλήθηκε του μαχητικού Αχιλλέα Δομοκού στο ΔΑΚ της πόλης με 2-1. Οι παίκτες του Γιάννη Κερλίδη, εμφανώς αγχωμένοι (ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο) και με μοναδικό στόχο το “τρίποντο” κατάφεραν μεν να προηγηθούν με δύο γρήγορα γκολ, ωστόσο οι “κυανόλευκοι” της Φθιώτιδας απείλησαν στο τέλος, όταν και ρίσκαραν για τη νίκη. Άλλωστε, μοναδικό αποτέλεσμα για το σύνολο του Κώστα Κολομητρούση ήταν η νίκη και πλέον θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο (αν όχι απίθανο) να παραμείνει στην κατηγορία.

Παρουσία 200 περίπου φιλάθλων, ο ΦΑΣ έπαιζε με την “πλάτη στον τοίχο” και οι απουσίες των Βαγγέλη Αβραμόπουλου, Γιώργου Γασπαράτου και Γιώργου Σιμψερή δυσκόλευαν περισσότερο την αποστολή τους για το σημερινό παιχνίδι. Ωστόσο, από το πρώτο λεπτό, οι “κυανόλευκοι” της Ημαθίας έδειξαν πως ήθελαν όσο τίποτα τη νίκη και με επιθετικό προσανατολισμό, δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην άμυνα του Αχιλλέα.

Το γρήγορο τέρμα του Κώστα Μουσικάκη από το σημείο του πέναλτι έδωσε άλλον αέρα στους γηπεδούχους, που δεν επαναπαύθηκαν και επιδίωξαν άμεσα και το δεύτερο γκολ. Μάλιστα, λίγο πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου, ο Γρηγόρης Αργυρίου έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του, ωστόσο ο ΦΑΣ στη συνέχεια έγινε ανεξήγητα νευρικός, κάτι βεβαίως που προκλήθηκε και από το 100% ρίσκο του Κώστα Κολομητρούση που τα έπαιξε όλα για όλα. Με κινητήριο μοχλό τον…δαιμόνιο Φραταράκου (προκάλεσε εντύπωση η αντικατάσταση του στο 83′), δημιούργησε αρκετές καταστάσεις στα καρέ του Κύρου και σε μία από αυτές, ο Μίλτος Μπουγιώτας κέρδισε πέναλτι (διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι γηπεδούχοι) το οποίο εκτέλεση εύστοχα ο ίδιος.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα μέχρι το 75′ ο Αχιλλέας πίεσε για την ισοφάριση, έχασε δύο καλές ευκαιρίες όμως από το σημείο εκείνο και έπειτα, ο ΦΑΣ διαχειρίστηκε πιο σωστά το παιχνίδι και θα μπορούσε να διευρύνει το σκορ σε δύο περιπτώσεις, “κλειδώνοντας” τη νίκη.

Το “φιλμ” του αγώνα

5′ ΓΚΟΛ! Ατομική προσπάθεια του Συμπεθέρη από δεξιά, ωραία προσποίηση στον Μπαντή, ο οποίος τον ανατρέπει. Το πέναλτι εκτελεί εύστοχα ο Κώστας Μουσικάκης και ανοίγει το σκορ (1-0)

10′ Σέντρα του Πατατάνου από δεξιά, γυριστό σουτ του Νικόλτση που βρέθηκε αμαρκάριστος, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

17′ Κίτρινη κάρτα στον Γιάτσα, που καθόταν στον πάγκο και διαμαρτυρήθηκε.

25′ Εκτέλεση φάουλ του Κεφαλά, ο Μπενίσκος πιο ψηλά απ’ όλους, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

28′ ΓΚΟΛ! Γέμισμα του Συμπεθέρη από δεξιά, ο Τσιλίκας κάνει λάθος γύρισμα προς το σημείο του πέναλτι, εκεί βρίσκεται ο Γρηγόρης Αργυρίου, ο οποίος με δυνατό σου διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του (2-0)

34′ Σέντρα του Φραταράκου από αριστερά, ο Μπουγιώτας μπαίνει στην περιοχή και πέφτει στο έδαφος σε μαρκάρισμα του Περηφανόπουλου. Ο διαιτητής της αναμέτρησης δείχνει την άσπρη βούλα και ο παθών εκτελεί σωστά για το 2-1.

38′ Κίτρινη κάρτα Συμπεθέρης

40′ Παράλληλη πάσα του Νικόλτση, σουτ του Περηφανόπουλου από τη γωνία της περιοχής η μπάλα άουτ.

43′ Σέντρα του Νικόλτση από αριστερά, ο Συμπεθέρης πιάνει την κεφαλιά η μπάλα άουτ.

54′ Εκτέλεση φάουλ του Αργυρίου από δεξιά, ο Μπενίσκος την γυριστή κεφαλιά, η μπάλα στον ουρανό των δικτύων άουτ.

57′ Πολύ ωραία εναλλαγή της μπάλας από τους παίκτες του Αχιλλέα στον άξονα, τελικός αποδέκτης της μπάλας ο Τσιλίκας, το σουτ όμως που επιχειρεί μπλοκάρει ο Κύρου.

60′ Κίτρινη κάρτα Καλαμάτας.

66′ Εκτέλεση φάουλ του Φραταράκου, αναμπουμπούλα στην άμυνα του ΦΑΣ, σουτ του Ζαχαράκη που επωφελείται από τις κόντρες, λίγο άουτ.

68′ Γέμισμα του Φραταράκου από τον άξονα, ο Ζαχαράκης “σπάει” το off-side, δεν κάνει καλό κοντρόλ της μπάλας όμως και ο Κύρου μπλοκάρει.

69′ Εκτέλεση κόρνερ του Φραταράκου από δεξιά, ο Τλούπας πιάνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, ο Καλαμάτας πεσμένος στο δεξί δοκάρι επιχειρεί το γυριστό, με τη μπάλα να περνά ψηλά άουτ.

72′ Εκτέλεση κόρνερ του Κεφαλά από αριστερά, ο Περηφανόπουλος πιάνει την κεφαλιά και ο Γιολδάσης αποκρούει ενστικτωδώς.

78′ Ανεπανάληπτο τετ-α-τετ του Μουρίκι, τον προλαβαίνει σωτήρια ο Αναστασίου και διώχνει σε κόρνερ.

80′ Πάσα του Νικόλτση στον Κεφαλά, εντυπωσιακό σουτ του τελευταίου έξω από την περιοχή, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

86′ Απίστευτη φάση που εκτυλίχθηκε στην εκτέλεση πλαγίου άουτ! Ο διαιτητής έβγαλε τρεις φορές την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του για καθυστέρηση στην εκτέλεση (Αργυρίου, Μουσικάκης, Πέικος).

92′ Ατομική προσπάθεια του Κεφαλά, το σουτ που επιχειρεί περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

94′ Κίτρινη κάρτα Μπαντής.

Το δια ταύτα

Στον έναν βαθμό από τη γραμμή του υποβιβασμού μείωσε ο ΦΑΣ Νάουσα και βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια. Ακολουθεί το ματς με τον αποχωρήσαντα Πυργετό και τους τρεις ακόμη βαθμούς, που θα του επιτρέψουν να προσπεράσει τον Ρήγα Φεραίο που έχει το ρεπό του. Ωστόσο και παρά το…νοκ άουτ των Αχιλλέα Δομοκού και ΑΟ Καρδίτσας από τη διεκδίκηση της παραμονής, στο γκρουπ προστέθηκε και πάλι ο Δωτιέας, που δεν κατάφερε να επικρατήσει του Ρήγα στην Αγιά και την επόμενη αγωνιστική ταξιδεύουν στην δύσκολη έδρα των Λευκαδίων.

Συνθέσεις

ΦΑΣ Νάουσα : Κύρου, Παπατάνος, Αργυρίου, Περηφανόπουλος, Πέικος, Μουσικάκης, Κεφαλάς, Συμπεθέρης (76′ Νίκου), Νικόλτσης, Μουρίκι (90+1′ Ζούρκος), Μπενίσκος.

Αχιλλέας Δομοκού : Γιολδάσης, Τσιλίκας, Αναστασίου, Καλαμάτας, Μπαντής, Πέδρο (46′ Τλούπας), Ζαχαράκης, Κατσαδούρος, Μπουγιώτας (78′ Αλαμάνης), Φραταράκου (83′ Ξεζόνωτος), Μαλισσόβας

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected