Κατηγορίες
Basket - Εθνικές Ομάδες

Εθνική Ελλάδας Μπάσκετ – Πολύ κοντά σε νέο τεχνικό

ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ-630x350Κλείνει σύντομα το θέμα του προπονητή στην Εθνική ομάδα. Όλα δείχνουν πως ο άνθρωπος που θα αναλάβει την αποστολή να οδηγήσει την επίσημη αγαπημένη στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας θα είναι κάποιος που γνωρίζει πολύ καλά τα κατατόπια, ο Φώτης Κατσικάρης.

Πηγές κάνουν λόγο για πολύ προχωρημένες συζητήσεις, μέχρι και για συμφωνία, της ομοσπονδίας με τον Νικαιώτη τεχνικό, ωστόσο αυτή για την ώρα δεν μπορεί να ανακοινωθεί. Ο λόγος είναι ότι δεν έχει λυθεί ακόμη το συμβόλαιο του Αντρέα Τρινκιέρι, ο οποίος είχε υπογράψει πέρσι «κλειστό» διετές και συνεπώς δεσμεύεται ακόμη από την ΕΟΚ. Μάλιστα ο Ιταλός τεχνικός, που εργάζεται στην Ούνιξ, έχει δηλώσει πως-τουλάχιστον μέχρι προ λίγων εβδομάδων-δεν είχε επικοινωνήσει με κανέναν από την ομοσπονδία μετά την αποτυχημένη πορεία στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας και τονίζει «έχω συμβόλαιο».

Πλέον κι εφόσον υπάρχει συμφωνία με… διάδοχο, θα πρέπει να γίνουν οι επαφές με τον Τρινκιέρι για να λυθεί το συμβόλαιό του, παρότι χρήματα δεν περισσεύουν για αποζημιώσεις.

Όσον αφορά την προετοιμασία της Εθνικής, κι από τη στιγμή που θα αναλάβει ο Κατσικάρης, έχει ήδη γίνει προεργασία κι έχουν κλειστεί φιλικά (συμμετοχή σε δύο δυνατά τουρνουά, σε Γαλλία και Λιθουανία μεταξύ άλλων), ενώ οι προπονήσεις θα αρχίσουν στο τρίτο δεκαήμερο Ιουλίου. Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός θα αναλάβει να έρθει σε επικοινωνία με όλους τους παίκτες που υπολογίζει, ενώ θα ξεκαθαρίσει και η συμμετοχή των τριών ΝΒΑερ, Κουφού, Καλάθη και Αντετοκούνμπο, που θέλουν να αγωνιστούν και αναμένεται να είναι διαθέσιμοι.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected