Basket

NBA – “Ντοπέ” ο Καλάθης!

NBA: Miami Heat at Memphis GrizzliesΘετικός στην απαγορευμένη ουσία ταμοξιφαίνη βρέθηκε τα ξημερώματα ο Νικ Καλάθης των Μέμφις Γκρίζλις και τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από τους 20 επόμενους αγώνες της ομάδας του. Την είδηση μετέδωσε πρώτος ο Άντριαν Βοϊναρόσκι του Yahoosports, μέσω του twitter.

Ο Έλληνας γκαρντ, ο οποίος διανύει την πρώτη του χρονιά στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ ετοιμαζόταν πυρετωδώς, μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, για την αυριανή έναρξη του πρώτου γύρου των φετινών πλέι οφ, εκεί όπου οι Γκρίζλις αντιμετωπίζουν τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Παρόλα αυτά, μια είδηση-σοκ, έγινε γνωστή πριν από λίγες ώρες. Ο Έλληνας πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού πέρασε από έλεγχο ντόπινγκ, όπως γίνεται με όλους τους παίκτες των ομάδων που συμμετέχουν στα πλέι οφ και βρέθηκε θετικός στην ουσία Ταμοξιφέν, η οποία χρησιμοποιείται από body builders προκειμένου να αντιμετωπίσουν πιθανή εμφάνιση καρκίνου του μαστού λόγω της αυξημένης χρήσης στεροϊδών.

Η χρήση της συγκεκριμένης ουσίας λοιπόν, δεν επιτρέπεται στους κανονισμούς του ΝΒΑ και για τον λόγο αυτό, ο 25χρονος πλέι μέικερ τιμωρήθηκε, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή, με αποκλεισμό από τους 20 επόμενους αγώνες των Γκρίζλις.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Καλάθης δεν θα δώσει το παρών στα πρώτα πλέι οφ της καριέρας του, ενώ θα χάσει και κάποια παιχνίδια στο ξεκίνημα της επόμενης περιόδου. Παράλληλα, τίθεται θέμα όσον αφορά τη συμμετοχή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ της Ισπανίας, με την φανέλα της Εθνικής μας ομάδας.

Κι όλα αυτά κι ενώ η ομάδα του Μέμφις βασιζόταν πολύ στην πολύτιμη προσφορά του Καλάθη, ο οποίος ερχόταν από τον πάγκο και προσέφερε αρκετά ποιοτικά λεπτά, ξεκουράζοντας παράλληλα τον βασικό πλέι μέικερ, Μάικλ Κόνλεϊ.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected