Basket

NBA – Σκάνδαλο με ρατσιστικές προεκτάσεις!

18skr37lahcsdjpgΣτα 80 του, είναι δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας (πέρυσι είχε καθαρό εισόδημα 1.9 δισ. δολ.), πρώην δικηγόρος και ιδιοκτήτης των Los Angeles Clippers. Αν δεν είναι κάτι ο Ντόναλντ Στέρλινγκ, αυτό είναι άνθρωπος που δεν δημιουργεί εντάσεις. Εκκεντρικός γαρ, έχει γίνει τίτλος ουκ ολίγες φορές για συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στην εικόνα του θεαματικότερου πρωταθλήματος στον κόσμο.

Το 2005 το ESPN είχε αποκαλύψει πως συμφώνησε να πληρώσει 2.73 εκάτ. δολ., σε συμβιβασμό υπόθεσης που αφορούσε ρατσιστική συμπεριφορά (δεν ενοικίαζε τα σπίτια του σε ισπανόφωνους, μαύρους και οικογένειες με παιδιά). Τέσσερα χρόνια μετά, υπάλληλος των Clippers του έκανε μήνυση για διάκριση υπαλλήλων, σε θέματα ηλικίας και φυλής. Στη μηνυτήρια αναφορά, γράφτηκε πως “μου είχε πει ότι θέλει να γεμίσει την ομάδα με “φτωχά μαύρα παιδιά από το Νότο και έναν caucasian χεντ κόουτς”. 

Τον Αύγουστο του 2009, το Υπουργείο Δικαιοσύνης του έκανε μήνυση διότι πάλι αρνήθηκε πεισματικά να μην θέτει ως όρο για την ενοικίαση διαμερισμάτων, τη φυλή των ενδιαφερομένων. Στην έρευνα που έκανε η κυβέρνηση, έμαθε πως δεν έδινε σπίτια στην Koreatown σε μη Κορεάτες και σε Αφροαμερικανούς στο Beverly Hills, ενώ υπήρχαν μάρτυρες που τον άκουσαν να λέει ότι “οι ισπανόφωνοι καπνίζουν, πίνουν και αράζουν έξω από το κτίριο, ενώ οι μαύροι μυρίζουν και μαζεύουν κοντά τους ζωύφια”.

Η τελευταία του… επιτυχία είναι αυτή που αποκάλυψε το ΤΜΖ (δημοφιλές site στις ΗΠΑ, με gossip). Τι έκανε; Μπορείτε να το διαβάσετε ή αν θέλετε μπορείτε και να το ακούσετε, στο video που ακολουθεί. Αφορά συζήτηση που έκανε με την κοπέλα του, V. Stiviano επί μιας φωτογραφίας που “ανέβασε” εκείνη στο Instagram και την έδειχνε να αγκαλιάζει τον Magic Johnson.

Εκ των πρώτων που αντέδρασαν στην αποκάλυψη, ήταν ο Ντόμινικ Ουίλκινς, ο οποίος δήλωσε πως “δεν εκπλήσσομαι! Ως αντιπρόεδρος των Hawks είχα ακούσει πολλά. Ως μαύρος που ζει στο Νότο είμαι πλήρως εξοικειωμένος με τον ρατσισμό, γιατί θριαμβεύει. Δεν πρέπει πια να το προσπερνάμε, ελαφρά την καρδία. Ελπίζω να τακτοποιηθεί το θέμα, με δικαιοσύνη”.

 

 δείτε εδώ το βίντεο-ντοκουμέντο

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected