Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική (2ος όμιλος) – Μόλις μία νίκη μακριά από την επιστροφή!

DSC_0130-630x378Η ΑΕΛ χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή της νίκησε με 2 – 1 την Καστοριά, αν και αγχώθηκε στο τέλος παραχωρώντας αδικαιολόγητα χώρο στον αντίπαλο, ο οποίος δεν είχε απειλήσει για ένα ολόκληρο ημίχρονο! Τα γκολ για τους «Βυσσινί» πέτυχαν οι Πατινιώτης και Μπουσινάκης, ενώ για την Καστοριά σκόραρε ο Παπαδόπουλος Α. με πέναλτι, «σπάζοντας» ταυτόχρονα μία παράδοση 24 περίπου ετών, που ήθελε τους «Γουναράδες» να μην σκοράρουν στο Στάδιο Αλκαζάρ. Με νίκη πλέον η ΑΕΛ στην Κέρκυρα, «σφραγίζει» την άνοδο.

Δυνατό ξεκίνημα, καλές ευκαιρίες!

Η ΑΕΛ φρόντισε να δείξει από νωρίς τον επιθετικό της προσανατολισμό. Ενώ από την άλλη οι φιλοξενούμενοι φρόντισαν να δείξουν τον… αμυντικογενή τους προσανατολισμό! Οι «Βυσσινί» πήραν από νωρίς την κατοχή της μπάλας και προσπάθησαν να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή.

Και τα κατάφεραν. Χωρίς ωστόσο να σκοράρουν κιόλας. Η πρώτη καλή τελική φάση για την ΑΕΛ ήρθε μόλις στο 5ο λεπτό. Ο Αραμπατζής έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά, ο Γκούρτσας πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ. Ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο έτερος επιθετικό της ΑΕΛ, Στεφανίδης, λίγο έλειψε με πολύ όμορφο μονοκόμματο σουτ να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Σαραφιανός με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ.

Δύναμη, σκληρά φάουλ και… γκολ!

Στη συνέχεια και μετά από ένα πολύ καλό πρώτο τέταρτο, οι γηπεδούχοι κατέβασαν ρυθμό. Αυτό οφείλεται πως το ματς πήγε στη δύναμη, ένα στυλ παιχνιδιού που σαφώς δεν ταιριάζει στην ποιότητα της «Βασίλισσας του Κάμπου» και δεν βοηθάει στο παιχνίδι. Ενώ ταυτόχρονα και η βροχή άρχισε να ξανακάνει την εμφάνισή της.

Όμως, τελικά όπως αποδείχθηκε τίποτα δεν εμπόδισε τους «Βυσσινί», οι οποίοι κατάφεραν να σκοράρουν από στημένη φάση. Στο 29΄ο Σαββίδης κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Καρακατσάνης, με την μπάλα να «βρίσκει» στο κεφάλι του Πατινιώτη και να καταλήγει στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Σαραφιανού.

Προσπαθώντας να «κλειδώσουν» το ματς οι παίκτες του Παναγιώτη Τζαναβάρα έμειναν ψηλά. Μάλιστα, λίγο έλειψε να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όταν μετά από φάουλ του Νεμπεγλέρα, ο Γκούρτσας από πλεονεκτική θέση έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της αντίπαλης εστίας, με το 1 – 0 να είναι το σκορ ημιχρόνου.

 Έπεσε ο ρυθμός, πρώτη επέμβαση Σικαλιά!

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ είχε και πάλι αναμφισβήτητα τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ωστόσο δεν είχε καταφέρει να φανεί τόσο απειλητική όσο ήταν και στο πρώτο ημίχρονο. Ενώ προσπαθούσε να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ, κυρίως με μακρινά σουτ. Όπως αυτά του Στεφανίδη στο 47΄ και του Νεμπεγλέρα στο 48΄τα οποία και μπλόκαρε ο Σαραφιανός.

Με τα λεπτά να κυλούν οι φιλοξενούμενοι αναγκάστηκαν να βγουν στην επίθεση. Μάλιστα στο 58΄έχασαν πολύ καλή ευκαιρία να ισοφαρίσουν, σε μία φάση που χρειάστηκε η πρώτη επέμβαση του… θεατή μέχρι τότε Σικαλιά! Ο Παπαδόπουλος Δ. εκτέλεσε το φάουλ, επικράτησε αναταραχή στην περιοχή της ΑΕΛ και ο Σουμελάς επωφελήθηκε κάνοντας το σουτ, το οποίο και μπλόκαρε ο Σικαλιάς!

Ήρθε το γκολ, «έσπασε» η παράδοση!

Οι «Βυσσινί» μετά από αυτή τη φάση των φιλοξενούμενων, βγήκε αποφασιστικά στην επίθεση με σκοπό να «τελειώσει» το ματς. Ο Μπουσινάκης πέρασε στο ματς στη θέση του Σαββίδη στο 67΄, και τέσσερα λεπτά αργότερα έδωσε την λύση στην επίθεση της ΑΕΛ, δικαιώνοντας έτσι τον προπονητή του για την επιλογή του.

Ο Αραμπατζής σέντραρε, ο Καρακατσάνης έγινε κάτοχος μέσα στην αντίπαλη περιοχή, έβγαλε την παράλληλη συρτή πάσα για τον Μπουσινάκη και αυτός με κοντινή προβολή διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Όμως οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Καθώς στο 87΄ο Παπαδόπουλος Α. ανατράπηκε από τον Σιάκκα κερδίζοντας πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο οποίος δεν αστόχησε μειώνοντας σε 2 – 1. Βέβαια, οι παίκτες της ΑΕΛ, αδικαιολόγητα τα… «έχασαν» και λίγο έλειψε να δεχτούν και δεύτερο γκολ, αλλά ο Σαββαΐδης έχασε τεράστια ευκαιρία, μπροστά από τον Σικαλιά, με το 2 – 1 να είναι το τελικό σκορ.

Οι Συνθέσεις

ΑΕΛ (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Σικαλιάς, Καρανίκας, Αραμπατζής, Σιάκκας, Ρούσσης, Νεμπεγλέρας, Πατινιώτης, Σαββίδης (67΄Μπουσινάκης), Στεφανίδης, Γκούρτσας ( 81΄Γαρυφαλλόπουλος), Καρακατσάνης (84΄Μπλέντι).

Καστοριά (Ανδρέας Λέτσιος): Σαραφιανός, Σαββαϊδης, Τσόπρας, Σουμέλας, Μπαϊρακτάρης, Κεφαλάς, Λαζαρίδης 85΄Τσαμασλίδης), Σολωμονίδης (80΄Χριστοφερίδης), Γανόλης (70΄Γεωργιάδης), Παπαδόπουλος Δ., Παπαδόπουλος Α.

*arenalarissa.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected