Κατηγορίες
BET - Ποδόσφαιρο

Γουίλσον Ράι Περουμάλ : “Ναι, βοήθησα τη Νιγηρία να προκριθεί!”

Wilson-Maj-Perumal-011-630x378Στην παραδοχή ότι βοήθησε την Νιγηρία να προκριθεί στο Μουντιάλ τoυ 2010 προέβη ένας μπουκ, γνωστός για την εμπλοκή του σε υποθέσεις «στημένων». Η Νιγηρία ήταν αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας.

Ο 48χρονος μπουκ, μέλος ενός συνδικάτου που δρούσε μέσω ενός εξελιγμένου δικτύου και ευθυνόταν για το στήσιμο εκατοντάδων αγώνων ανά τον πλανήτη, ισχυρίζεται στο νέο του βιβλίο ότι βοήθησε την Νιγηρία και την Ονδούρα να προκριθούν στην τελική φάση του προηγούμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Όπως είναι γνωστό και υπενθυμίζει ο «Guardian», ο Γουίλσον Ράι Περουμάλ είχε συλληφθεί στο Ελσίνκι το 2011 επειδή έστηνε αγώνες, με συνέπεια να τιμωρηθεί με δύο χρόνια φυλάκιση. Τότε είχε συμφωνήσει να συνεργαστεί με τις αρχές, κατονομάζοντας μεταξύ άλλων τον γνωστό και μη εξαιρετέο Νταν Ταν.

Το βιβλίο του Γουίλσον Ράι Περουμάλ, το οποίο γράφτηκε σε συνεργασία με τους ερευνητές-δημοσιογράφους Αλεσάντρο Ρίγκι και Εμανουέλε Πιάνο, αναφέρεται με λεπτομέρειες στα τεράστια ποσά που κέρδισε ή έχασε -μέχρι και 3.000.000 ευρώ εν μία νυκτί- και την στενή επαφή του με το συνδικάτο της απάτης.

Ο εκ Σιγκαπούρης ορμώμενος απατεώνας ισχυρίζεται ότι το 2009 δημιούργησε μία εταιρία ονόματι «Football4U» με σκοπό να επηρεάζει ποδοσφαιριστές ή παράγοντες και κατ” επέκταση να στήνει αγώνες. Αρχικά υποστήριξε ότι «κανόνισε» μία νίκη υπέρ της Ονδούρας, προκειμένου να προκριθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής.

Εν συνεχεία το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην Νιγηρία, η οποία μεταξύ άλλων τέθηκε αντιμέτωπη και με την Εθνική Ελλάδας στην ποδοσφαιρική γιορτή του 2010. Ο Ασιάτης μπουκ υποστηρίζει ότι συναντήθηκε με έναν αξιωματούχο και του έδωσε την υπόσχεση ότι θα βοηθήσει την αφρικανική ομάδα να προκριθεί στο Μουντιάλ. Σε αντάλλαγμα ζήτησε το στήσιμο τριών φιλικών αγώνων προετοιμασίας ενόψει της μεγάλης διοργάνωσης και ένα μέρος του ποσού που κατέβαλε η FIFA για το προπονητικό κέντρο των «σούπερ αετών».

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας ισχυρίστηκε ότι αρχικά επηρέασε τρεις παίκτες, προκειμένου η Νιγηρία να πανηγυρίσει τη νίκη σε μία από τις αναμετρήσεις της για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εν συνεχεία υποσχέθηκε μπόνους 72.240 ευρώ στην ομοσπονδία της Μοζαμβίκης σε περίπτωση που έκοβαν βαθμούς από την Τυνησία. Όπερ και εγένετο με 1-0!

«Το σχέδιό μου λειτούργησε και ήμουν ο αφανής ήρωας της πρόκρισης της Νιγηρίας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Ήταν μια προσωπική επιτυχία. Γαμώτο, σκέφτηκα, έστειλα δύο ομάδες στη διοργάνωση, αλλά δεν μπορώ να το πω σε κανέναν!», κάγχασε ο 48χρονος.

Οι ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις δεν σταματούν εδώ, αφού ο Γουίλσον Ράι Περουμάλ υποστήριξε ότι προσπάθησε ανεπιτυχώς να δωροδοκήσει διαιτητές στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ μεταξύ άλλων είχε σκεφτεί μέχρι και να δωροδοκήσει ηλεκτρολόγους του «Γουέμπλεϊ», προκειμένου να σβήσουν τους προβολείς σε περίπτωση που «στράβωνε» ένας αγώνας!

Ο Γουίλσον Ράι Περουμάλ είχε καταδικαστεί με δύο χρόνια φυλάκισης το 2011, ωστόσο υπηρέτησε μόνο το ένα επειδή δέχθηκε να συνεργαστεί με τις αρχές. Την περασμένη εβδομάδα συνελήφθη ξανά στην Φινλανδία, μετά από την έκδοση διεθνούς εντάλματος, αλλά πιθανότατα αυτή τη φορά δεν συνδέεται με στημένους αγώνες.

*arenalarissa.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected